Marsilya'nın Aboubakar taktiği: Bak, dinle, hisset!

16.12.2020 - 09:57 | Son Güncellenme: 16.12.2020 - 10:13

Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte bu sezon şampiyonluk yarışı veren Beşiktaş, sezon başında riski minimum tutarak Vincent Aboubakar'ı transfer etti. Kamerunlu golcünün adı Fransız ekibi Marsilya ile anılıyor. Aboubakar, Marsilya'ya transfer olacak mı? İşte detaylar...

Marsilya'nın Aboubakar taktiği: Bak, dinle, hisset!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Vincent Aboubakar siyah-beyazlılardaki ikinci dönemine iyi sayılabilecek bir başlangıç yaptı. Ocak ayı yaklaşınca siyah-beyazlı golcüyle ilgili transfer iddiaları da yinelenmeye başladı.

Aboubakar'ı Marsilya'nın transfer etmek istediği gündemde

Bu sezon 9 maçta 6 gol atan ve eski başarılı görüntüsünden önemli kesitler sunan Aboubakar'a Fransa'dan Marsilya ekibinin yoğun ilgisi olduğu iddia edildi. Marsilya'nın teknik direktörlüğünü yapan Andre Villas-Boas, devre arası transfer döneminde forvet transferi yapmak istediklerini dile getirdi.

Villas-Boas forvet transferi için ne dedi?

Daha önce Jose Mourinho'nun yardımcılığını yapan ve 'Küçük Mourinho' olarak lanse edilen Boas, "Ara transferde kadromuza forvet takviyesi yapmayı düşünüyoruz. Ama bu transfer, yüksek bonservisli satın alma olmayacak. Pazarın bize sunduğu iyi şartları değerlendirip nokta atışı yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı ve isim vermeden golcü transferinin gerekliliğini anlattı.

Marsilya'nın golcüleri ve ligdeki durumu...

Ligue 1 ekibi Marsilya'da geride kalan 12 haftada Fransız oyuncu Florian Thauvin 5, Arjantinli Dario Benedetto ise 3 gol attı. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik'in oynadığı Lille'in lider olduğu Fransa Ligi'nde Marsilya 12 maçta 27 puan topladı ve 4. sırada. Lider Lille ile aralarında sadece 2 puan var.

Görüşmeler yeni mi?

Aboubakar, Porto forması giyerken de Marsilya golcü oyuncuyu yakından takip ediyordu. Hatta sezon başında Beşiktaş'tan önce Marsilya'ya gideceği sıkça Portekiz basınında konuşuldu. Marsilya taraftarları, Aboubakar ismine çok sıcak bakmazken transfer de çeşitli nedenler ve sakatlık kaygıları sebebiyle gerçekleşmemişti. Yani şu andaki yapıldığı ifade edilen görüşmeler yeni görüşmeler değil.

Ayrıca Marsilya, temel ilk yardım alan herkesin bildiği; bak, dinle, hisset yöntemini Aboubakar için pratiğe dökmüş görünüyor. Transferde ıslak imzalar atılmadan kesin olur ya da olmaz denilemez. Ancak; Marsilya'nın transferdeki samimiyetsizliğinin Aboubakar tarafındaki karşılığı önemli.

Beşiktaş'ta endişeleri yok etmek için uğraş verdi

Golcü oyuncu için sezon başında Beşiktaş'ın da 'güvensizlikleri' vardı. Kariyeri açısından geriye giden ve yeniden kendini göstermek isteyen Aboubakar, Beşiktaş'ın kendisine sunduğu şartları önce şaşkınlıkla karşılamış, ardından da daha iyi bir opsiyonu olmadığı için kabul etmişti. 

Ahmet Nur Çebi'nin sözleri

Beşiktaş'ın 1 numaralı ismi Ahmet Nur Çebi, Vincent Aboubakar ile ilginç bir sözleşme yaptıklarını söylemişti. Çebi, Posta gazetesine verdiği röportajda, "Maç başı 20 bin Euro ödeyeceğimizi ve dizindeki sakatlık nüksederse 40 bin Euro ceza yazacağımızı söyledik. Şaşırdık, itiraz etti ama sonunda kabul etti. Enteresan bir çocuk. Kuantum fiziği okumuş. Beşiktaş'ı da çok istedi" ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler