Aboubakar'ı analiz ettiler: "Derbide başrol oynadı"

02.12.2020 - 16:30 | Son Güncellenme: 02.12.2020 - 16:39

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Vincent Aboubakar'ın 4-3 kazandıkları Fenerbahçe derbisindeki performansı Afrikalı futbolcuları takip eden gazetecilerin de ilgisini çekti. Gazeteci ve danışman John Attisso, Aboubakar'ın performansını analiz etti. Aboubakar için neler söyledi? İşte detaylar...

Aboubakar'ı analiz ettiler: "Derbide başrol oynadı"

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Vincent Aboubakar, Fenerbahçe derbisine attığı gollerle damga vurmuştu. Aboubakar ile ilgili bir övgü de Afrika kökenli futbolcuları yakından takip eden ve bu oyuncularla ilgili çeşitli analizler yayınlayan John Attisso'dan geldi. Attisso, Aboubakar'ın performansıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Aboubakar belirleyici bir rol oynadı"

Atisso, "Vincent Aboubakar, Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta gerçekten de belirleyici bir rol oynadı ve 2 gol attı. Beşiktaş, Kamerunlu forvet sayesinde derbiyi 4-3 kazandı" dedi.

Beşiktaş'ın sıralamadaki yerine dikkati çekti

Golcü futbolcunun attığı gollerle maçı kazanmasının ardından Beşiktaş'ın sıralamada da yukarıya çıktığına dikkati çeken Atisso, "Aboubakar, Fenerbahçe derbisinde başrol oynadı. Bu başarı sayesinde Beşiktaş 4. sırada kadar yükseldi. Aboubakar, 8 Süper Lig maçında 5. golünü attı" değerlendirmesini yaptı.

Aboubakar derbi sonrası neler söylemişti?

Golcü futbolcu Vincent Aboubakar, yayıncı kuruluş beIN Sports'a 4-3 biten maçı değerlendirmişti. Aboubakar, "Bu tarihi bir an değil. Beşiktaş uzun zamandır kazanmıyordu ama öne çıkarmamız gereken takım ruhuydu. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Başakşehir maçı güven kazanmak için çok önemliydi. Bugün de aynı hislerle sahaya çıktık. 11'e 10 neler yapabileceğimizi gösterdik" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler