Abu Dhabi'de şampiyonluğu Verstappen'e kaptıran Hamilton konuştu

Orhan Gülek
12.12.2021 - 19:03 | Son Güncellenme: 12.12.2021 - 19:06

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 22. ve son yarışı olan Abu Dabi'de şampiyonluğu son turda kaybeden Mercedes pilotu Lewis Hamilton, açıklamalarda bulundu.

Abu Dhabi'de şampiyonluğu Verstappen'e kaptıran Hamilton konuştu

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de sezonun son yarışı olan Abu Dabi Grand Prix'si, tarihin en unutulmaz yarışlarından birine sahne oldu ve Red Bull Pilotu Max Verstappen, son turda lider Lewis Hamilton'ı geçti ve hem yarışı hem de şampiyonluğu kazandı.

Son turda hem yarışı hem de şampiyonluğu kaybeden Lewis Hamilton ise büyük şok yaşadı. 

Finalin ardından açıklamalarda bulunan Hamilton, ilk olarak Verstappen'i tebrik etti.

Hamilton şöyle konuştu:


"Asla pes etmedik"


"İlk olarak Max'ı ve takımını tebrik ederim. Bence takımımla bu sene mükemmel bir iş çıkardık. Fabrikadaki herkes, pist üstündeki herkes bu sene çok çalıştı ve çok zorlayıcı bir sezon geçirdik. Onlarla gurur duyuyorum ve onlarla birlikte bu yolculuğun bir parçası olabildiğim için minnettarım. Sezonun bu son bölümünde elimizden gelen her şeyi yaptık ve asla pes etmedik. En önemli olan şey de bu." 

"Son birkaç aydır araç içinde iyi hissediyordum"


"Kesinlikle, güçlü bir şekilde geri geldik. Son birkaç aydır araç içinde iyi hissediyordum, özellikle de son bölümde. Dürüst olmam gerekirse, hâlâ bir pandeminin içerisindeyiz ve herkesin kendine iyi bakmasını istiyorum ve aileleriyle birlikte iyi bir Noel geçirmelerini diliyorum. Sonrasında gelecek yıl hakkında konuşabiliriz"

Senin için hazırladığımız haberler