Açıkgöz: "Galatasaray maçında 2 penaltımız..."

30.09.2017 - 21:52 | Son Güncellenme: 30.09.2017 - 21:52

AJANSSPOR - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 7.haftasında sahasında Kardemir Karabükspor’u 3-2 mağlup etti.

Karabükspor’u çalıştıran Levent Açıkgöz yayıncı kuruluşa maçın ardından şunları söyledi:

Galatasaray’ın içeride coşkulu oynadığını maçtan önceki röportajda söylemiştim. Etkili silahları var. Tedbir aldık ve alan bırakmamaya çalıştık. Oyunun başında 1-2 pozisyon bulduk ama maalesef değerlendiremedik. İki gol kalemizde gördük. Sonra formatta bir değişiklik yaptık. 4-2-3-1’e döndük. Oyunu biraz dengeler gibi olduk. Oyun biraz lehimize geçmeye başladı. Maalesef istediğimiz pozisyonları da çok fazla üretemedik. Oyuncularım müthiş mücadele etti. 2-1 sonrası daha derli toplu olacağız dedik. Maçı alacaklarına inandı oyuncularımız. Galatasaray üzerimize geldi. Beraberliği yakaladıktan sonra maalesef son dakikada topu kornere atamadık. Berabere bitirebilirdik, olmadı.

3-2 kaybettik. Oyun içinde ciddi pozisyonlarımız var. 2 tane penaltımız olduğunu düşünüyorum. Cesaretli oynadık ve böyle skor aldık. Karşılığını alamadık, bu bizi üzdü. İnşallah yeni hocamızla Karabükspor hak ettiği yere gelir. Milli takım arası olduğu için izin var. Çarşamba günü takımın başına gelecek diye biliyoruz.

Açıkgöz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bizim için çok önemli bir maçtı. Erkan Sözeri hocamız ayrıldı ve yeni bir hoca gelecek. Ligde 5 puanımız var ve burada moral bulmak istiyorduk. Oyuncularımızın mücadelesi bizi ilerisi için umutlandırdı. Yeni hocamızla inşallah çıkışa geçip önümüze güvenle bakarız." diye konuştu. 

Galatasaray'ın özellikle iç saha maçlarında bol pozisyon üreten bir takım olduğunu aktaran Açıkgöz, şunları söyledi:

"Kendi alanımızı kalabalık tutup kazandığmız toplarla hızlı hücuma çıkmayı düşündük. İlk 5 dakikada Torje ve Yatabare ile pozisyonlarımız vardı ama değerlendiremedik. Sonrasında ise kalemizde 2 gol gördük. Tanase'yi çıkarıp, Seleznov'u oyuna alarak format değişikliğine gittik. Farkı 1'e indirdik ve Galatasaray üzerimize etkili geldi. O süreçte belki pozisyon bulamadık ama penaltı kazandık ve skoru eşitledik. Sonrasında ise skoru koruyamadık. Son dakikada topu dışarı atabilsek pozisyonu bertaraf edecektik. Maalesef top oyun içinde kaldı ve şans topu Maicon'un önüne düştü ve gol oldu."

Maçta Seleznov'un ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda haklı olarak penaltı beklediklerini kaydeden Açıkgöz, Yatabare'nin penaltı verilen pozisyonu için ise net ifadeler kullanmadı.

 

Senin için hazırladığımız haberler