Erhan Telli Ndiaye konusundaki gerçekleri Radyospor'da açıkladı

15.02.2018 - 17:02 | Son Güncellenme: 15.02.2018 - 17:02

Erhan Telli Ndiaye konusundaki gerçekleri Radyospor'da açıkladı

Galatasaray'dan ara transfer döneminde İngiliz ekibi Stoke City'ye transfer olan Badou Ndiaye'nin Osmanlıspor'dan Sarı Kırmızlı takıma gelişi ve bonservis miktarındaki belirsizliğin yankıları devam ederken bu konuda önemli bir açıklama geldi.

Habertürk gazetesi Galatasaray muhabiri Erhan Telli, gündeme bomba gibi düşen Ndiaye transferindeki gerçekleri ve diğer önemli konuları Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a açıkladı.

İşte detaylar...

 

Ben haberimin arkasındayım. KAP yapılan açıklamada da beklediler. Yanlış beyan olursa ceza olma durumu var. TRT'de sayın Cengiz ne demişti, Ndiaye ödenen paralar beklenenin üzerinde demişti. Gidişi ile 6,7 milyonluk kar edilmişti. Ndiaye'nin 2,75 milyon Euro yıllık maaş almadığı belli oldu. Demek ki oyuncu 2 milyon Euro alıyordu ve 750 bin fazlaydı. Hesap yapınca yaklaşık 6,5 milyon bedel çıkıyor, hesap ortada aslında ne demek istediğini biraz üzerinde hesap yapanlar anlar.

Sadece sayın Mustafa Cengiz'in açıklamalardan anlıyoruz. 750 bin euro para fazladan konulmuş ve 4 yıldan toplam 3 Milyon Euro Osmanlıspor'a karşı peşin olarak verilmiş aslında Ndiaye 2 milyon Euro verilecekmiş. 7,5 milyon + 3 milyon + 1,5 milyon bonus var. Mejaner üzerinden bu ödemeler yapılmış. Kanunen bir sıkıntısı yok fakat çıkan Galatasaray'ın parası. 8 milyon gibi bir kar yok. Ben bir haberi yaparken iki üç kişiden teyit ediyorum. Zaten Stoke City'den 9 milyon geldi kalan kısım taksitle gelecek. Gelen parada vergi vs ödemeler için harcandı.

Galatasaray'ın kasasında çıkan 7,5 değil 12 milyon Euro'dur. Yaklaşık 5 milyon Euro civarında fazladan para çıkmıştır. KAP'a bildirilmiş değerdir. Pandora'nın kutusu açılırsa mesela 200 bin Euro Sneijder'in babasına ödenen paralar var. Belhanda transferinde Sayın Nazifoğlu açıkladı 5 milyon Euro olan bedel 8 milyon Euro olarak gösterildiğini. Ben bu konuda bilgi bulamadım olsaydı açıklardım. Yönetim gelirken her şeyi araştıracağız dedi. 

Sayın Fatih Altaylı çıkıp söyledi. Gazetecilikte bir konu araştılırıyor diyelim. Yönetici açıklamadıysa bu yöneticinin arkadaşı var, arkadaşının arkadaşı var yani 23 senedir muhabirlik yapıyorum. Girdikleri sosyal çevreden haber çıkabilir.  İyi bir muhabir iseniz haber size gelir. Babam olsa yönetim eğer hatası varsa ben yine de yazarım. Varsa benim için şunu adamı yada bunun adamı diyen ve bunu kanıtlayan bugün burada görevi bırakıyorum.

AJANSSPOR- 

Senin için hazırladığımız haberler