"Açıklayıp karşı tarafa koz veremeyiz"

16.06.2020 - 09:11 | Son Güncellenme: 16.06.2020 - 09:14

UEFA'nın 1 yıllık men cezası kalkacak mı? Fenerbahçe maçı için ne düşünüyor? Süper Lig'de şampiyon olabilecekler mi? Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gündeme yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Açıklayıp karşı tarafa koz veremeyiz"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Süper Lig'deki hedefleri, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacakları Fenerbahçe maçı, UEFA'dan verilen men cezası ve birçok konuda açıklamalar yaptı. Trabzonspor, Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) olumlu sonuç alabilecek mi? Şampiyonluk yarışı için neler söylüyor? Tüm sorulara Ahmet Ağaoğlu yanıt verdi. 

Ahmet Ağaoğlu: "Muharrem Usta ibra yazısını verdi, dosyamıza koyduk"

Milliyet'e konuşan ve UEFA tarafından verilen ceza sonrası Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) itiraz başvurusu yaptıklarını kaydeden Ağaoğlu, "Bu konuda benim söylediklerim dışında kimse başka şeylere itibar etmesin. Biz UEFA’yı dava ettik. Dolayısıyla elimizdeki argümanların ne olduğunu açıklayıp, karşı tarafa koz veremeyiz. Sözümüze inanılsın ve asılsız haberler yapılmasın. Okudukça aklım almıyor. Yazılıp çizilenler aslı astarı olmayan şeyler. Biz haklıyız ve yüzde 99 davayı kazanacağız. Benden önceki başkanımız Muharrem Usta, kulübe olan ödemeleriyle ilgili ibra yazısını verdi. Bunu da dosyamıza koyduk. Eksiğimiz yok. Her gün saatlerce avukatlarımızla konuşuyor ve gelişmeleri takip ediyorum. Ceza açıklandığı gün teknik heyet ve futbolcularımızla toplantı yaptım. Siz şampiyon olun, biz sizi Şampiyonlar Ligi’ne götüreceğiz dedim. Sizin işiniz sahada, bizim görevimiz takımın hakkını aramakta. Göztepe maçındaki mücadeleyi gördünüz. Oyuncularımızın inançları ve bize güvenleri ortada değil mi?" diye konuştu.

"Adım adım gideceğiz"

Başkan Ahmet Ağaoğlu; disiplinden kopmamaları gerektiğini aktardı ve hedeflerini anlattı. Trabzonspor'un 1 numaralı ismi, “Ligde ve kupada hedefimiz belli. Her ikisinde de şampiyonluğun en büyük adayı Trabzonspor’dur. Göztepe maçını kazandık. Sırada Alanyaspor sınavı var. Aynı hırs ve istekle bu deplasmandan da galibiyet ile döneceğimize inanıyorum. Adım adım, maç maç gidiyoruz. Her maçı aynı disiplinle oynamalıyız. Fenerbahçe ile çok önemli bir karşılaşmamız var. Finalist olacağımıza inanıyoruz. Ancak işimiz çok zor. 2-1’lik skoru avantaj olarak görmüyorum. Rakibimizin bu sezon tek hedefi kaldı, o da kupayı kazanmak. Dolayısıyla sezonun en ciddi sınavlarından birisini vereceğiz. Futbolcularımız bunun farkında" görüşünü paylaştı.

"Herkes işini doğru yapsın"

Hakem konularından bahsetmek istemediğini söyleyen Ahmet Ağaoğlu, ligin başlamasıyla birlikte hakem kararlarının konuşulduğunun anımsatılması üzerine, "Hakem konuşmak istemiyorum. Herkes işini doğru yapsın yeter" dedi. Ağaoğlu, "Bu sezon Trabzonspor aleyhine verilen kararlar belli iken, kalan bölümde hakemleri daha dikkatli ve adil olmaya davet ediyorum. Hepimiz futbolun bir parçasıyız ve sonucun adaletli biçimde belirlenmesini istiyoruz. Diyeceğim budur" diye konuştu.

"Yolumuz uzun"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, daha ligde oynanmamış 7 maç olduğunu vurguladı. Ağaoğlu, hiçbir zaman gevşeme yaşamadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Bakmayın sezonun tamamlanmasına 7 hafta kaldığına. Sadece bir maç kazandık daha. Önümüzde 21 puan var ve hepsine talibiz. Tüm rakiplerimizi ciddiye almak ve saygıyla yaklaşmak zorundayız. Tırmanacağımız yol çetin ve zorlu. Trabzonspor için sezonun özeti, virüs sonrası oynayacağımız müsabakalardır. Takım olarak süreci çok doğru değerlendirdiğimizi ve en hazır ekiplerden biri olduğumuza inanıyorum. İşimizi hiç gevşetmedik. Yazılan senaryoları dikkate almadık. Ligin tescilini istemedik, maçlar federasyonun açıkladığı tarihte başlayacak gibi hazırlıklarımızı sürdürdük. Umarım bunca emeğin karşılığını kupalarla taçlandırırız."

Senin için hazırladığımız haberler