Açılışta tribünler ful olmadı

Feride Kara
11.12.2021 - 00:30 | Son Güncellenme: 11.12.2021 - 10:49

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nun açılış mücadelesinde gülen taraf 2-1'lik skorla Hatayspor olurken Altay taraftarı bu maçta tribünleri doldurmadı.

Açılışta tribünler ful olmadı

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig 16. haftasının açılış maçında Altay ile Hatayspor karşı karşıya geldi. Yaklaşık 7,5 yıl aradan sonra kapılarını yeniden açan Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan maçta tribünlerde büyük boşluklar dikkat çekti. Türk futbolunun mabetlerinden biri olan Alsancak Stadı yeniden yıkılıp yapılmasına ve İzmir futbolunun uzun zamandır hasret kaldığı Süper Lig'de yer alan Altay'a rağmen koltuklar boş kaldı. 

 

Maç biletleri 1 TL ve 5 TL'den satıldı

Altay Spor Kulübü mücadele öncesinde Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda oynanacak ilk maç olması sebebiyle bilet fiyatlarını farklı tribünler için 1 TL, 5 TL, 20 TL ve VIP tribün için 50 TL olarak belirlemişti. 

Taraftar yalnız bıraktı

Ancak mücadele öncesinde ve esnasında devam eden yoğun yağmur yağışı seyirciyi etkiledi. Alsancak stadı bu ilk maçında taraftarlar tarafından yalnız bırakıldı. Bir futbol ülkesi olarak bilinen topraklarımızda bu kadar iyi şartlara yeni stadyumlara Altay tarihine damga vurmuş 'Büyük Mustafa'ya rağmen seyirci maça ilgi göstermedi.Futbolcular, teknik adamlar daha iyi futbol izletmeye gayret ederken İzmirli futbol severlere ise önce Göztepe ile sahip olduğu Gürsel Aksel sonra ise bir tarih yatan Alsancak Mustafa Denizli Stadyumunu doldurmak kalıyor.  

18 yıl sonra Süper Lig'e çıktı

18 yıl sonra bu sezon Süper Lig'e çıkan Altay sezona iyi bir giriş yapmış ikinci haftayı averajla zirvede kapatmıştı. Siyah-beyazlılar ligde oynadığı 16 maçta 5 galibiyet 3 beraberlik ve aldığı 8 mağlubiyet ile 14. sırada yer alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler