Acun Ilıcalı, Ali Koç'a olan saldırı girişimi hakkında konuştu!

18.08.2024 - 23:29 | Son Güncellenme: 19.08.2024 - 01:53

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Göztepe - Fenerbahçe maçında Ali Koç'a yönelik saldırı girişimi ve gündemdeki konular hakkında Beyaz TV'de açıklamalarda bulundu.

Acun Ilıcalı, Ali Koç'a olan saldırı girişimi hakkında konuştu!

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 2'nci haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Göztepe'ye konuk oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, Fenerbahçe taraftarlarının yer aldığı deplasman tribününden döndüğü sırada Fatih Özkan isimli bir görevlinin saldırısına uğradı ve yerde kaldı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Beyaz TV ekranlarında Göztepe karşılaşmasında yaşanan olaylar ve gündem hakkında açıklamalarda bulunuyor.

"Daha iyi bir konuyla gelmek isterdim"

Acun Ilıcalı, programa şu sözlerle başladı: "Daha iyi bir günde daha iyi bir konuyla gelmek isterdim ama şartlar bunu gerektirdi bu yüzden buradayım."

"Düşmanca tavırlar sergilenmeye başladı"

Göztepe maçında yaşanan olaylar hakkında Acun ılıcalı, "Futbol birçok insanın tutkusu. Futbolun önemini taraftarlar için nasıl olduğunu konuşmaya gerek bile yok. Gönül verdiğim takımın yöneticisi oldum, asbaşkanı oldum. Birinci önceliğim Fenerbahçe. Adil bir ortamda mücadelenin olduğu bir sezonu yaşamak. Hatalar olabilir, mühim olan bunu düzeltmek. Çok güzel bir şehrin deplasmanına gittik. Mutlu bir şekilde topumuzu oynayıp gelmek istedik. Bizzat görüntülerde görüyoruz, maçın öncesinde anlamsızca düşmanca tavırlar sergilenmeye başladı. Göztepe ile Fenerbahçe'nin arasında hiçbir sorun hatırlamıyorum." dedi.

"Yandan 'Şerefsiz' diye bağırıyorlar sürekli."

Kendilerine "Şerefsiz" diye bağırıldığını belirten Ilıcalı, "Maçtan itibaren düşmanca tavırlar, size yemin ediyorum başka bir ülkede gibiydim. Enerjiden dolayı. Göztepe taraftarlarını takdir ediyorum. Anlattığım olaylar bir camiayı bağlamaz. Bizim oturduğumuz yerin etrafında negatif enerji vardı. İş hakarete döndü. Hakem karar veriyor biz hakaret ediyorlar. Yandan 'Şerefsiz' diye bağırıyorlar sürekli" dedi.

"Yaralanmış taraftarlarımız"

Tribünde yaşanılanları anlatan Acun Ilıcalı, "Devamlı hakaret yiyoruz. Hakem karar veriyor bize hakaret ediliyor. Gol attık, ben zaten böyle sevinerek insanları tahrik eden insan olmadım ama baktım yöneticilere kımıldamadık. Başkana baktım, başkan da kımıldamadı. Devre arası oldu, bizim taraftarlar 'Yönetim uyuma taraftara sahip çık' diye isyan var. Yaralanmış taraftarlarımız.

Bahsettiğimiz kişi Fenerbahçe Başkanı ve taraftarlara nasıl sahip çıktığını biliyorsunuz. Kendi taraftarının uğradığı şiddet var, biletleri olanlar var onlar dışarıda. Başkan da kural ihlali olabilir ama o anda kural ihlalini takmamış olabilir. 2-0 galibiz zaten ve gerilim yaratacak durumumuz yok. Başkanımızın orada yaptığı Fenerbahçe Başkanına yakışan bir harekettir. Başladı bir anda bir şeyler yağmaya. Ülke nereye gidiyor bunu konuşmak lazım öncelikle" şeklinde konuştu.

"Bunu taraftar da Fenerbahçe de yemez"

Tribündeki holiganların dışlanması gerektiğini belirten Ilıcalı, "Göztepe çok sevdiğim bir kulüptür. Kendini kaybeden holiganlara gelirsek; bu kadar kendini kaybedip de suçlu olan biz olacaksak bunu yemezler. Bunu taraftar da Fenerbahçe de yemez. Holigan mı var, dışlayacaksın, sahip çıkmayacaksın" ifadelerini kullandı.

"Tahrik var mı? Yok."

Fenerbahçeli taraftarların güvenliğinin sağlanmadığının altını çizen Acun Ilıcaı, "İsterseniz görüntülere bakın. Başkanımız tribünle muhattap olmuyor. Üzerine yabancı madde yağıyor yine bakmıyor. Tahrik var mı? Yok. Taraftarımızın güvenliği sağlanmadı, mağdur olundu ve başkanımız da geldi. Bunu başka yere çeken varsa da ben buradayım. Başka bir olay da olmadı zaten" şeklinde konuştu.

"Biber gazı kullanıldı haberiniz olsun"

"Ali Koç saldırıya uğrasaydı ne diyecektiniz?" diyen Ilıcalı, "Kural hatası olmuş olabilir ama niyet belli değil mi? Konu neden oradan gitti, buradan döndü mü? Buradaki eleştirimiz başkanımızın kendi güvenliğini düşünmediyse, biber gazı kullanıldı orada bu arada haberiniz olsun. Başkan stadı bilmiyor, ben size soruyorum o zaman stadın dışından gitseydi saldırıya uğrasaydı ne diyecektiniz? Nereden gidecekti başkanımız? Söyleyin bana" dedi.

"Yapma ya dışarı mı çıkacak?"

Acun Ilıcalı, "Ali Koç dışarı çıksaydı" diyen Ahmet Çakar'a şu cevabı verdi: "Yapma ya dışarı mı çıkacak? Dışarıda Fenerbahçe formasını yakmışlar, dışarıda bir şey olmaz diyor ya!"

"Ali Koç dışarı çıkar, tinerci gider bıçaklar başkanımızı. Sonra dersiniz ki 'Orada polis güvenliği sağlamış neden dışarıdan çıkıyorsun' Bırakın bu işleri ya saldırıya gelin."

"Başkan gel derse giderim"

"Siz de Ali Koç ile birlikte tribüne gider miydiniz?" sorusuna Acun Ilıcalı, "Ben bugün Fenerbahçe için gerekeni yaparım. Başkan gel derse giderim. Taraftarlarımızın başına bir şey gelirse ben giderim zaten. Kulübün başkanı var, başkan bana 'Acun sen de gel' derse ben de giderdim. Ben dışarıdan çıkar mıydım ya? Adımımı atmam stadın dışına" diye yanıt verdi.

"Acil bir şekilde kanun çıkmalı. Ömür boyu men vereceksiniz"

Holiganizmle ilgili kanun çıkması gerektiğini kaydeden Acun Ilıcalı, devlet yetkililerine seslendi: "Allah korumuş başkanı da dışarı çıkmamış. Burada konuşmamız gereken, bu holiganizmle ilgili acil bir şekilde kanun çıkmalı. Devlet yetkililerimize sesleniyorum, ömür boyu men vereceksiniz. Göztepelilere sesleniyorum, 10-20 kişi Göztepe'yi temsil etmez. Fenerbahçe olarak soruyorsanız da bize karşı kumpas var burada. Sözlü ve fiili bir saldırıya uğranıldı."

"Holiganlar bana da laf attı"

Men hakkındaki sözlerine devam eden Ilıcalı, "Bana karşı bir şey olmadı bir şey yok. Holiganlar bana da laf attı. Ben o stattan 500 tane fotoğraf çektirip çıktım yanlış anlaşılmasın. Ömür boyu men diye bir şey var. İngiltere'de var. Tek tek tespit edip, men ediyorsun. Bizdeki gibi kahraman yapmıyorsun saldırıyı. Adam normal hayatını yaşıyor ya. Rasim, düşün adam niye ev hapsinde? Demeçlerinizde bizi hedef göstermeye çalışırsanız, emniyeti de işin içine sokmaya çalışırsanız, holiganlar size de gelir" dedi.

"Polislerimizi lokal yerlerde birilerini üzmek istemiyorlardı"

Polisin olaylara karşı olan tutumuna dikkat çeken Acun Ilıcalı, "Devletimizin böyle bir teşebbüsü olduğunu asla düşünmüyorum. Bunlar lokal hareketler hep dikkat edin. Poliste de hata yapan olabilir mi? Olur, değil mi? Bana sorarsanız fahiş hatalar vardı polislerde. Normalde evine gidiyordu, bir gazeteci fotoğrafını yayınlıyor ve gözaltına alınıyor. Polis olaylarında hep oradaydım ben. Gördüğüm tek şey vardı, polislerimizde lokal yerlerde birilerini üzmek istemiyorlardı" dedi.

"Yarın öbür gün bana da saldırı olabilir"

"Büyüklüğümüz yüzünden hedefiz" diyen Ilıcalı, "ABD Başkanına kurşun sıkıldı. Rencide olmadı. Başkanımıza saldırı olabilir ama başkanımız rencide olmadı. Yarın öbür gün bana da saldırı olabilir. Lider değilken bile niye hedef biziz biliyor musunuz? Büyüklüğümüz yüzünden. İnsanlar kendinden daha iyi olanlara kinlenir." açıklamasında bulundu.

"Kadıköy'de ben hatırlıyorum Galatasaray'ın sevinmesini"

Daha önce Galatasaray'ın da Kadıköy'de sevinç yaşadığını ifade eden Ilıcalı, "Öncelikle şunun altını çizeyim, herhangi bir olayda Fenerbahçe'nin ilk yaptığı olay söyleyin bana. Trabzonspor maçında oldu mu? Galatasaray maçında gayet bir takımın statta sevinme hakkı vardır. Bir takım maç kazanmış seviniyor. Tribünlerde yok, tahrikte yok. Burada suçumuz ne? Kadıköy'de ben çok hatırlıyorum Galatasaray'ın kendi taraftarıyla sevinmesini." dedi.

"Fenerbahçe konu olunca..."

Konu Fenerbahçe olunca olaylara farklı bakıldığını söyleyen Acun Ilıcalı, "Ahmet Hocam'da şunu fark ettim; Göztepe maçında Ali Koç'un tahrik etmesinden bahsetti. Nedense Fenerbahçe'ye bir saldırı olmasında 'Şuradan yürümesi yanlış' diyorsunuz. Sonra Galatasaray maçında bir görevli takıma saldırıyor. Ali Koç da vurmadı orada. Fenerbahçe konu olunca 'Mert Hakan elini koymasın oraya, Ali Koç yürümeseydi' falan. Adam Fenerbahçe bayrağına saldırmış, o adam yüzünden olay yok direkt biz saldırmışız ne güzel dünya ya" dedi.

Ali Koç'un, "Riva'ya geliriz, tokatlarız" sözleri

Ali Koç'un, "Riva'ya geliriz, tokatlarız" sözleri sorulan Acun Ilıcalı, şu yanıtı verdi: "Benim bu konudaki konuşmama eskiden örnekler vereceğinize, güzel güzel konuşsak olmaz mı? Sürçü lisan edebilir insan. Siz kendi aranızda yapıyorsunuz zaten. İnsanlık hali bu. Kendimi kaybedeceğim gibi bir isyan bu. Bunun bu kadar konuşulacağını düşünmüyorum ben."

"Galatasaray'ın yaptığı açıklamayı doğru bulmuyorum"

Galatasaray'ın, Ali Koç'un Göztepe maçında yaşadığı olay hakkında yaptığı paylaşımı değerlendiren Acun Ilıcalı, "Galatasaray'ın yaptığı açıklamayı doğru bulmuyorum. Daha önce de başımıza gelen başka bir olayda benzer açıklama yapmışlardı. Fenerbahçe'nin başına ne gelse, Galatasaray'ın açıklama yapma gibi bir huyu var. Düşmanlık sokmayın. Bizim de, Galatasaray'ın da yapmaması lazım. Ben daha önce de söyledim, futbolun normal sahada oynanan ve saha içi olaylarını konuşmanızı istiyorum. Bunun için çaba göstermeye devam edeceğim. Holiganizme de karşıyız. Bunun için de önlem alıyoruz. Türk futbolunun inşallah bu gerilimden uzaklaşmasını istiyoruz" dedi.

"Federasyonunun bizi korumasını istemiyoruz"

TFF'nin, Ali Koç'un stadyuma girmesinin yanlış olduğunu açıklaması üzerine Acun Ilıcalı, "TFF'nin bahsettiği hata teknik bir hata. Federasyon açıklama yapabilir tabii ki de. Federasyonunun bizi korumasını istemiyoruz, Fenerbahçeli olun demiyoruz. Federasyonun bunu demesi normal. Polis, kırmızı da geç diyemez. Federasyon da haklı. Hiçbir problemimiz yok Federasyonla." dedi.

"Biz şampiyonluk yolunda da saldırıya uğrayacağız"

Federasyona güvendiklerini ve tek konsantrasyonlarının şampiyonluk olduğunu belirten Acun Ilıcalı, "Bizim bu seneki tek konsantrasyonumuz şampiyon olmak. Suçlu gibi gösterilmemizin yine önümüze bir operasyon çekildiğini düşünüyoruz. Bu sene dikkat edersiniz Türkiye'de ve futbolda birçok şey değişiyor. Federasyona güveniyoruz. Biz şampiyonluk yolunda da saldırıya uğrayacağız, hakarete uğrayacağız ve elimizden gelen ne varsa yapacağız." dedi.

"Ferdi'nin gitmemesini sağlıyoruz"

Acun Ilıcalı, Ferdi Kadıoğlu ve Fenerbahçe'nin yaptığı transferler hakkında şunları söyledi: "Futbolcuda nitelik öneli nicelik değil. Ferdi'nin gitmemesini sağlıyoruz. Tutmak istiyoruz Ferdi'yi. Menajeri kızabilir. Yıldızları getireceğiz dedik En-Nesyri'yi getirdik. Saint-Maximin, Arabistan'da 12 milyon euro maaş alıyordu. 1,5 ay sürdü onu almak. Mbappe'yi getirmemizi beklemiyordunuz herhalde. Alex'leri Anelka'ları getirmek istiyoruz biz. Her gün En-Nesyri ile görüştük, 1,5 ay sürdü. 8 teklif aldı. Arabistan'da bizim verdiğimiz teklifin 3 katı teklif aldı. Bu takım zaten rekor puan topladı. En büyük yıldızımız Jose Mourinho."

"Orta saha alacağız."

"Mourinho takıma ruh verdi"

Ilıcalı, Jose Mourinho hakkında şunları söyledi: "İnşallah bu konuda taraftarlarımızın öyle düşündüğünü sanmıyorum. Bu Fenerbahçe açısından gördüğümüz klasik senaryolardan biri. Adam dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri. Bu adam, sezon başladı takımın yarısı Milli Takımdaydı. Diğerleri de takımlarında antrenman yapıyorlardı. Lille maçının Fenerbahçe'nin hak ettiğinde hemfikir miyiz? Biz aslanlar gibi top oynadık. Mourinho takıma ruh verdi."

"Fenerbahçe'nin kadro değeri 250 milyon Euro"

Fenerbahçe'de oluşturdukları kadrodan bahseden Acun Ilıcalı, "Biz dünyada kendisini ispat etmiş teknik direktör getirdik. Taraftarımız şunu iyi bilsin; Türkiye'nin en güçlü ve en pahalı transferini yapacağız dedik. 250 milyon euro Fenerbahçe'nin kadro değeri. Başına Mourinho'yu getirdik. Burada övgü istemiyoruz, bunu yapacağız zaten."dedi.

"Transferde en iyisini istiyoruz"

Transfer çalışmalarından bahseden Ilıcalı, "Orta sahada eksiğimiz mi var? Neden var çünkü Fred sakatlandı. Merak etmeyin, taraftarımız bizim için baş tacı. Fenerbahçe'nin orta sahasına takviye getiriyor. Peki neden gecikiyor? En iyisini istiyoruz çünkü! En-Nesyri'yi neden aldık? Hocamızın bir numaralı forveti aldık. Hocamız bize dedi ki; Fenerbahçe orta sahası için dedi ki 'Önce görelim sonra ona göre karar verelim'. 6 numara mı alsak? 8 numara mı alsak diye bakıyoruz her şeye. Ferdi giderse bizde her şeyin A, B planı var. 10 Haziran'da konuştuğumuz, söz verdiğimiz her şeyi virgülüne kadar yapıyoruz. Şu an 6 puan önde olsak ne olacak şampiyon mu diyeceksiniz? Şimdiye değil, geleceğe bakmamız gerek. Bu takımı kuran Ali Koç. Bu vizyonu koyan ve takımı kuran Ali Koç'tur. Ali Koç'u karalamaya çalışanları kınıyorum" dedi.

"Yeni bir projeyle geliyorum. Fenerbahçe'nin büyüklüğü hissedilecek"

Fenerbahçe için hayata geçirilecek yeni bir projeden bahseden Ilıcalı, "Ben de zamanında Fenerbahçe'nin tasvip etmediğim hatalar olduğu zaman, takımıma zarar vermedim. Eğer taraftarsak bunu yapacağız. Yakında da bir projeyle geliyorum. O projeyle de herkes Fenerbahçe'nin büyüklüğünü hissedecek. Orta sahada da gerekli hamleyi yapacağız. Hepimizin mutlu olacağı önemli bir şeyin peşindeyiz. Hocamız dedi ki; 'Yönetim olarak kimi istediysem aldınız. Orta saha içinde çabanızı takdir ediyorum. Benim sizden başka isteğim yoktur." dedi.

"Fenerbahçe'ye savaş açan bir dostumla konuştum"

"Galatasaray ile ilgili bir yorum yapmadım. Fenerbahçe ile ilgili şu mesajı veriyorum; Fenerbahçe'nin kötülüğünden beslenenler var. Fenerbahçeliler de var bunların arasında. Fenerbahçe'ye savaş açan bir dostumla konuştum, 'Yanlış yoldasın' dedim. 'Ben bu işte sıfırdan en zirveye çıktım medya işinde. Kimseye zarar vermedim, üzmedim. Bu yolda gidenlerin devamı yok' dedim. Fenerbahçeli olup kendi takımının mağlubiyeti ile ilgili taraftarı galeyana getirmeye çalışanlara diyorum bunu. Fenerbahçe taraftarı, hocasını bağrına basacak. Göreceksiniz. Allah'a şükür taraftarımızın tribündeki atmosferini de biliyorum. Taraftar tek yürek, tek yumruk oldu. Fenerbahçeliler bu tuzağa düşmez, bu oyuna gelmez. Seçimlerde Fenerbahçe taraftarı bizi tercih etti."

"Ben şöyle anlatayım; futbolda başarısızlık olursa tüm camia bunu paylaşacaktır. Biz şimdi neden başarısızlığı konuşuyoruz? Ben her zaman pozitif düşünürüm. Biz tamamen şu anda elimizden geleni yapıp ve taraftarımızın da desteğiyle şampiyon olmak istiyorum."

"Biz şimdi neden başarısızlığı konuşuyoruz?"

"Ben şöyle anlatayım; futbolda başarısızlık olursa tüm camia bunu paylaşacaktır. Biz şimdi neden başarısızlığı konuşuyoruz? Ben her zaman pozitif düşünürüm. Biz tamamen şu anda elimizden geleni yapıp ve taraftarımızın da desteğiyle şampiyon olmak istiyorum."

"Hull City'i de 'Acun anlamıyor' diyenlere inat aldım"

Hull City'yi satın alma sebebinden de bahseden Ilıcalı, "Bunun sebebi şu; başkanımız yönetimi yapıyor. Benimle daha önce böyle bir görüşme yapmadı. Yönetici olmakla ilgili bir hevesim yoktu. 'Acun kampanya yapmamız lazım' dedi başkanımız iki gün kanalı kulübe verdim. Aziz Yıldırım döneminde de benden bir şey istendiğinde koşa koşa yaptım. Yöneticilik teklifi geldi bana ve kabul ettim. Takımın uğradığı haksızlığa dur demem gerekiyordu. Aşık olduğum takımın içindeyim Allah'a şükür. Hull City'i de 'Acun anlamıyor' diyenlere inat aldım. Medyadaki başarımı, futbolda da göstermek istedim. Philogene'i izledik, gözlerime inanamadım. Satın aldık ertesi gün çocuğu. 4 milyona aldığım çocuğu aynı takıma 20 milyona sattım. Beni teknik direktör sananlar var. Ben teknik direktör değilim. Yönetici dünyasından bahsediyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler