Acun Ilıcalı: "Aslında Okan Buruk doğruyu söylüyor"

01.10.2024 - 13:47 | Son Güncellenme: 01.10.2024 - 15:14

Trendyol Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'nin Asbaşkanı Acun Ilıcalı, hakem kararlarına ve gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Acun Ilıcalı: "Aslında Okan Buruk doğruyu söylüyor"

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Asbaşkanı Acun Ilıcalı, düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Benim birinci sorum bu"

Acun Ilıcalı, basın toplantısına şu sözlerle başladı: "Bugün Türkiye'de futbol, acaba futbol olarak oynanıyor mu? Benim birinci sorum bu. Her şey adil ve futbol tam anlamıyla adaletin uygulandığı bir spor mu?"

"Kimse laf kalabalığı yapmasın"

Her şeyi somut olarak anlatacağım diyen Acun Ilıcalı, "Aynı filmin tekrarı olmayacak dedik maçtan sonra, aynı filmi konuşalım. Konuşacağım her şey somut. Bana cevap veren olacaktır ama bugün konuşacağım her şey somut olacak. Gri alan üzerine konuşma yapmayacağım. Bize cevap verecek olanlar varsa, bu somut üzerine yanıt versinler. Kimse laf kalabalığı yapmasın. Kinimi kusacağım diye bize saldırmasın" dedi.

"Galatasaraylı bir yönetici, 'Ligi bitirtmeyiz' dedi"

Galatasaray eski yöneticisi Erden Timur'un daha önce sarf ettiği sözleri hatırlatan Acun Ilıcalı, "İki sene önce Fenerbahçe lige iyi başladığı dönemde bir anda bir Galatasaray maçı sonrasında Galatasaraylı bir yönetici, "Ligi bitirtmeyiz" dedi. Dendi mi dendi. Bu tehdit üzerine Türkiye'de defalarca Fenerbahçe'nin hakkı yendi mi yendi. Bir maçta 3 penaltı verilmedi. Galatasaray cephesinden neden futbolu geriyorsunuz dendi ve sezon bitti" dedi.

"Dursun Özbek hayatımda gördüğüm en kötü hakem açıklamasını yaptı"

Geçen sezon oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçından bir örnek veren Acun Ilıcalı, "Bugün konuşacağım konular, 8 eski hakemin onayıyla konuşuyorum. Galatasaray - Trabzonspor maçından sonra Dursun Özbek hayatımda gördüğüm en kötü hakem açıklamasını yaptı. Bizim bir maçımızın ardından TFF'ye kirli elleriniz var diye açıklama yaptı. Fenerbahçe'nin puanları gasp ediliyor. Sarı kart operasyonları var. Sonra yerli hakem istiyoruz dediler. Hepimiz kardeşiz dediler. Geçen sezon Galatasaray - Fenerbahçe maçında haksız yere oyuncumuz atılmış, bunun üzerine aldatma yapan futbolcu seviniyor. Sezonun özetiydi o. Torreira'nın havaya kalkan yumruğu centilmenliğe kalkan yumruktu" dedi.

"Konunun sorumlularına bu sabah ziyarette bulunduk"

Hakem hataları sebebiyle konunun sorumlularına ziyarette bulunduklarını ifade eden Acun Ilıcalı, "Biz bazı sözler verdik, bu sene sistemi değiştireceğiz dedik. Biz bazı şeylerin düzeleceğine inandığımız için buradayız. Konunun sorumlularına bu sabah ziyarette bulunduk" şeklinde konuştu.

"Türkiye'de sarı kart operasyonu yapılıyor"

Hakemlerin maçlardaki kart kararlı hakkında konuşan Acun Ilıcalı, "Bütün hakem yorumcularının ortak verdiği karara göre Galatasaray'a bu sene gösterilmeyen sarı kart sayısı 14. Fenerbahçe'de bu rakam 1. Beşiktaş'ta 1. 10 tane TV'ye çıkan hakem hocasının ortak kararı bu. Bir stoper, sarı kart gördüğü zaman o defansı aynı şekilde yapabilir mi? Kırmızı kart korkusu olan futbolcunun topla münasebeti aynı olur mu? Bunları soruyorum. Türkiye'de sarı kart operasyonu yapılıyor. Kimsenin ruhu duymaz. Bir takımın puanı gitmiş, denge bozulmuş. Sarı kart verilmediği zaman bu maç adil olur mu?" dedi.

"Bu nasıl bir lig, nasıl bir dünya?"

"Fenerbahçe'nin resmi olarak verilmeyen penaltı sayısı 6. Tüm hakem hocalarının verdiği ortak karar bu. Bu haftayla beraber 7'de 7 oldu. Bu nasıl bir lig, nasıl bir dünya?"

"Futbolculara 'Siz 3-4 tane atmaya çalışın' dedik"

Hakem kararlarına eleştirisini sürdüren Ilıcalı, "Trabzonspor maçında bizim takımı linç ettirmeye çalışan hakem, Rize maçına verildiğinde başımıza bir şeyler geleceğini biliyorduk. Futbolculara siz 3-4 tane atmaya çalışın dedik. Top 30 metreden geliyor ele çarpıyor, hakem devam ediyor. 7 haftada 7 penaltısı verilmeyen, 14 tane de rakibin sarı kartı verilmemiş, bu lig adil mi? Bunların hepsi somut" dedi.

"Bu yaşıma geldim, bunu yaşayacağımı zannetmiyordum"

Galatasaray - Kasımpaşa maçında verilen uzatma süresinin eleştiren Ilıcalı "Bu hafta bence iki kere ikiyi üç yapma haftasıydı. Bu yaşıma geldim, bunu yaşayacağımı zannetmiyordum. Hayatımız boyunca belki bir daha yaşanmayacak bir olay yaşandı. Galatasaray - Kasımpaşa maçı oynanıyor. Penaltı pozisyonu oldu. VAR, 2 pozisyonu 9.5 dakika inceledi. İlkokul mezunu olmayan, anne - babasının 10 kadar saymayı öğrettiği çocuk bile 2+2: 4 sonucunu bulabilirdi ama olmadı. 2+2 = 3 oldu. Galatasaray 3-2 galip, gol yeme ihtimali var. Toplam 17 dakika durmuş maça 6 dakika uzatma verildi. Bunu da yaşadık. Bu artık başka bir boyut. Allah'ın işi bu 6 dakikanın 5'inci dakikasında gol geldi. Golden dolayı da 1 dakika daha ekleyebilirsin. Bir anda maç bitmemeye başladı. O 6 dakika 9.5 dakika oldu. Maçın son 3 dakikası mükemmeldi. Orta yapılıyor, Kasımpaşalı futbolcular ayağıyla topu uzaklaştırıyor, hakem durun diyor. Herkes duruyor. Hakem bir şey var mı diye soruyor. Herhalde oradan yok diyorlar. Bir orta daha oluyor. Bir karambol oluyor. Hakem yine durduruyor. Yok mu bir şey diyor. Oradan bir şey yok deniyor. Maç 9.5 dakikada bitiyor." dedi.

"Başkanımız, 'Operasyona hazır olun, başımıza yarın bir şey gelecek' dedi"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, "Operasyona hazır olun" dediğini ifade eden Acun Ilıcalı, "Bu maç böyle bitti biz yönetim olarak toplandık. Başkanımız yıllardır katliama uğruyor. bize uyarı geldi. Operasyona hazır olun, başımıza yarın bir şey gelecek dedi. Yarın operasyon olur, futbolcularımızı motive edin daha fazla gol atmamız lazım dedi. Maç başlıyor, yine komik şeyler yaşadık. Yan hakem ümit verici atakta bayrak kaldıramaz. İlk yarı Dzeko'ya derinlemesine bir top geldi. Yan şak bayrağı kaldırdı. Kural bu değil" dedi.

"VAR'sız maç oynadık"

VAR'ı eleştiren Ilıcalı, "İkinci yarı başladı. Yine bayrak. Ahmet Ketenci ile maç izliyoruz. Kurallar mı değişti dedim. Biz atak yapıyoruz bayrak kalkıyor. VAR'a da gidemiyoruz. VAR'sız maç oynadık. 18 saniyede oyun başladı. Şimdiye kadar Türkiye topraklarında 18 saniyede başlayan oyun var mı? Bunların adı rezalet. Bu oynanan futbol değil. Başka bir şey oynanıyor. Kuralların dışına çıkıldı. Şu anda kuralları geçtik. Kurallar uygulanmıyor, başka şeyler uygulanıyor ama Fenerbahçe'ye karşı" dedi.

"Aslında Okan Buruk doğruyu söylüyor"

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk hakkında konuşan Acun Ilıcalı, "Ben Türkiye'de her kesimden insanlarla samimiyeti olan bir insanım. Biz aynı vatanın evlatlarıyız. Özel hayat başka konudur ama konu Fenerbahçe olduğu zaman kimseyi tanımam. Galatasaray maçında enteresan bir görüntü ortaya çıktı. Okan Buruk'un kalkıp maçın 88. dakikasında hakeme söylediği söz, Hocam o penaltıyı verirsen, burada bir daha maçı yönetemezsin dedi. Türkiye'de futbolun geldiği nokta. Aslında Okan Buruk doğruyu söylüyor. İşte Türk futbolunun özeti. Hakem bir anda 6 dakika uzatma veriyor. Hakem tehdidi almış. Maç yönetmek istiyor. Öyle bir şey yapana maç verilmemiş, hakem bunu biliyor. Hakem o anda maçı bitirmediği için şükretmeliyiz" dedi.

"Bu kafayla gidersek..."

Jose Mourinho'nun, Antalyaspor maçındaki hakem protestosuna dikkat çeken Acun Ilıcalı, "VAR'dan Antalyaspor - Galatasaray maçında verilen bir penaltı var. Hakem hocası çıldırmış hesap soruyor. Hakem hangi ruh halindeyim bilmiyordum diyor. O ruh hali, bu ruh hali... O penaltı verildi maç bitti, gitti. Operasyon bitince bu hakemlere yüklenmeyin, evlatlarımız bunlar. Futbolu germeyin diyecekler. Mourinho, protestosunu gösterdi. Tüm dünyada haber oldu. Bu kafayla gidersek Türk futbolu nereye gider bilemiyorum" dedi.

"TFF Başkanı, olayın vahametinin farkında"

"TFF Başkanı, olayın vahametinin farkında. Bize adalet konusunda güvenin dediler. Ortada aklın almadığı bir durum var. TFF, bunun farkında olduğunu söylüyor. Buna izin vermeyeceğiz diyorlar. Biz şu an kredi vermek zorundayız. Bir yapının olduğu ortaya çıktı. Bu yapıyı yıkacaklar. Adalet istiyoruz."

"Taraftarımız şunu iyi bilsin"

Fenerbahçe taraftarına seslenen Acun Ilıcalı, "Taraftarımız şunu iyi bilsin, hayatım boyunca gördüğüm başarılar hep kenetlenmekten geliyor. Nasıl düşseler de saldırsak diyenlere, bizim arkamızda Fenerbahçe taraftarı var diyorum. Sizin yıkma çabanızla biz gitmeyeceğiz. Biz kenetlenen taraftarımızla Allah izin verirse gümbür gümbür yürüyeceğiz. Geçen sene haksızlıkla giden şampiyonluğu yaşadıysak sistemi devirip bu rezaletlerin yaşanmasını engelleyip şampiyonluğa yürüyeceğiz. Hep beraber aynı yolda gitmeliyiz" dedi.

"Burada da bir şeyler dönüyor"

"Geçen sene haksızlıkla giden şampiyonluğu yaşadıysak sistemi devirip bu rezaletlerin yaşanmasını engelleyip şampiyonluğa yürüyeceğiz. Hep beraber aynı yolda gitmeliyiz. Bir grup yıkılalım peşinde. Onlar kaosu istiyor. 8. haftada yönetimi yıkma çabasının takıma ne katkısı olabilir. Burada da bir şeyler dönüyor. Taraftarımız Avrupa maçında takıma sahip çıktı. Sosyal medyada bu tip insanlar devam etsin. Korkumuz yok. Ben kendi doğru bildiğimi yaparım."

"Sistemi yabancı hakemlerden kurarsın bitti gitti"

Gerekirse yabancı hakemlerin maçları yönetebileceğini kaydeden Acun Ilıcalı, "TFF başkanımız bu konunun derinine iner. Ümitsizlik varsa getirirsin yabancı hakemi. Futbolun milleti olmaz. Sistemi yabancı hakemlerden kurarsın bitti gitti. Ben kulüp sahibiyim. Oranın en köklü kulüplerinden birisi. İngiltere'den hakem korkusu yok. Çünkü art niyet yok. Hakem hata yaparsa duruma göre ceza alırsa alıyor" şeklinde konuştu.

"Hakem de Galatasaraylı ne olacak"

"Cihan hocamız yanlış bilmiyorsam bir toplantıya katılıyor kızının nickiyle. Nickte de En büyük Galatasaraylı Mira yazıyordu. Buradan sonrasını ben konuşmayacağım. Daha büyük skandalını yaşadık. Bu normal. Kızı Galatasaraylı, hakem de Galatasaraylı ne olacak..."

"TFF yaşadıklarından dolayı çok şaşkın"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun da yaşananlardan dolayı şaşkın olduğunu dile getiren Acun Ilıcalı, "TFF yaşadıklarından dolayı çok şaşkın. Türkiye'de ne oyunlar oynandı. Seçimden önce Ankara, Ali Koç'u sildi demediler mi. Sayın Cumhurbaşkanımız bu işlerin hiçbir yerinde olmaz. Sistem şu: Bakın araları kötü. Beyefendi sıcak bakmıyor deniyor. Yıkın Fenerbahçe'yi... Taraftarı bile buna inandırdılar" dedi.

"Bize operasyon yapıldı"

"Fenerbahçe maçından sonra pozisyona penaltı deyip, sonra penaltı değil diyenlerden değiliz. Biz bu konuyu çözeceğiz. Galatasaray aleyhine hiç hata yapıldı demiyorum. Bu sene Galatasaray'a haksız verilen penaltı hiç yok. Onlar da hakemden yakınıyorsa yakınsın. Konu; Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş değil. Bize operasyon yapıldı, ben buna değiniyorum. Beşiktaş'ın pozisyonu bence de penaltı. Bana sorsanız yarın yabancı hakem getiririm. Hakemlere de biraz dinlenin, ülkenin tansiyonu düşsün derdim. TFF Başkanı bunu istemiyor. Tehdit alıp maçı bitiren hakemlerden kurtulalım."

"Hakkımızı yedirmeyeceğiz"

"Hakkımızı yedirmeyeceğiz. Biz bu sene sistemi yıkacağız dedik. TFF değişti, sonra da sistem yıkılacak. Taraftarımız güvensin. Ortalığı yangın yerine verip bir dünya kurmayacağız. Böyle gösterip rezil edeceğiz. Bu kadar adaletsizlik başka yerde görünmez. Burası patagonya değil."

"Jose Mourinho da şaşkın"

Jose Mourinho'nun da hakem kararları karşısında şaşırdığını ifade eden Acun Ilıcalı, "Jose Mourinho da şaşkın. Anlam veremiyor. En son ne yaptığını biliyorsunuz. Somut raporlar, somut göstergeler var. Hocamıza güveniyoruz. Kariyeri belli. Onunla beraber şampiyonluğa yürüyeceğiz" dedi.

"Hata yapan gidecek. Sistem böyle yıkılır"

Acun Ilıcalı, basın toplantısını şu sözlerle noktaladı: "Hata yapan gidecek. Sistem böyle yıkılır. Failini bulsan ne olacak, bulmasan ne olacak. Yapabilen olmazsa da sonunda yabancı hakem olacak."

Senin için hazırladığımız haberler