Acun Ilıcalı, Ferdi Kadıoğlu'nun transferindeki tek şartı açıkladı

Cem Ergün
05.07.2024 - 17:20 | Son Güncellenme: 05.07.2024 - 17:41

Avrupa'nın devlerinin transfer etmek istediği Ferdi Kadıoğlu için Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan açıklama geldi. Ilıcalı, transferdeki tek şartı açıkladı.

Acun Ilıcalı, Ferdi Kadıoğlu'nun transferindeki tek şartı açıkladı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Haber Global'e Edin Dzeko ve Ferdi Kadığlu'nun Sarı-Lacivertli kulüpteki gelecekleri hakkında açıklamalarda buludnu.

"Dzeko kalmak istiyor"

Acun Ilıcalı, Edin Dzeko'nun takımda kalıp kalmayacağı hakkında şu sözleri kullandı: "Şunu net olarak söylüyorum, Dzeko kalmak istiyor. Gayet mutlu. Çok kaliteli bir futbolcu biz de kalmasını istiyoruz hocamız da zaten memnun, o yüzden şu aşamada Dzeko kalıyor. Futbolda şunu unutmayalım yalnız; sen normal gezerken birisi gelir böyle astronomik bir şey verir, Dzeko'ya gider bir kulüp Arabistan'dan 30 milyon Euro getirir sonrası Başkanımızın takdiridir ona bir şey diyemem. Ama şu anda Dzeko mutlu, biz mutluyuz ve kalacak tabii ki."

"Sürpriz olabilir"

Acun Ilıcalı, forvet transferi hakkında ise bir sürpriz olabileceğini belirtti. Ilıcalı, "Çok açıklama yapamayacağım ama taraftarımıza bir sürpriz daha olabilir. Forvet konusu hocamız için çok önemli. 'Bir oyuncu transfer edeceğiz' dedik, hocamız dedi ki 'Benim için tamam.' Forvet konusunda hocamız daha iştahlı. Biz de hocamızı mutlu etmek istiyoruz ve şu anda çok mutlu. Devamında bir isim daha düşünebiliriz oraya." dedi.

İlgini Çekebilir
Acun Ilıcalı: "Dünyaca ünlü bir yıldızla anlaşmıştık"
Habere Git

"Ali Koç, Ferdi'yi satmaz ama...."

Ilıcalı, transferin gözdesi olan Ferdi Kadıoğlu hakkında ise şu sözleri ifade etti: "Başkanımız için Ferdi çok değerli hepimiz için çok değerli... Biz, Ferdi gitmek istemezse Ferdi'yi asla satmayız bunu net söyleyebilirim. Bugün 40 milyon Euro'yu getirin; Ali Koç, Ferdi'yi satmaz. Bu benim görüşüm. Bizim konuşmalarımızdan da aldığım izlenim bu. Tek bir şey bu büyüyü bozabilir, o da Ferdi eğer kalkıp bu kadar ısrara rağmen 'Ben gitmek istiyorum' derse aynı şey benim de başıma geldi çocuk geldi bana 'Gitmek istiyorum.' Futbolcu gitmek istiyorsa gitmeli."

"Ferdi için 30 milyon Euro üzeri gelebilecek bir miktar"

Acun Ilıcalı, sözlerine şöyle devam etti: "O gitmek isterse o zaman tabii ki Başkanımız o astronomik rakamı talep eder. Başkanımızın astronomik rakamı astronomiktir bence. Ali Koç'un sattığı oyunculara bir bakarsanız şimdiye kadar rakamlar dikkat ederseniz hep astronomik. Niye? Çünkü Başkanın önceliği hep Fenerbahçe. Biz, burada taraftarı temsil ediyoruz. Hepimiz bu görevdeyiz Fenerbahçe taraftarını temsilen. Burada vereceğimiz her kararın kulübün menfaati için olması lazım. Başkanımız da dikkat ederseniz oyuncuları niye satmıyor? Çünkü onlar hep değerli oyunculardı ama kulübün menfaati, çizgisi vardır futbolda. Kalkıp 40 milyon, 50 milyon diyorsun bunlar başka rakamlar burada başka şey konuşulur. 30 milyonun üzeri Ferdi için bana göre teklif gelebilecek bir miktar. Türkiye rekoru da olur zaten gelmiş geçmiş rekoru kırmış olur. Ama ona rağmen Ferdi “gitmek istemiyorum” desin Başkan asla Ferdi'yi yollamaz."

"Futbolcularımıza teklifler yağıyor. İrfan, İsmail, Oosterwolde..."

Fenerbahçe'nin yıldızlarına teklifler yağdığını kaydeden Acun Ilıcalı, transfer hakkında şu açıklamayı yaptı: "İrfan Can Kahveci ve Oosterwolde transfer teklifleri alıyorlar. Şu anda öyle bir dönem yaşıyoruz ki futbolcularımıza teklif yağıyor. Mario'nun telefonu durmuyor. İrfan’a teklif var, İsmail’e birçok teklif var, Ferdi’ye çok çok teklif var, ısrarlı bir takım var yani artık gözü dönmüş durumda takımın. Oosterwolde'ye çok ciddi teklif var. Teklif gelecek bu çok normal. Kadroyu korumak çok büyük bir başarı.

Geçen sene öyle bir dönem yaşanmış ki Fenerbahçe'de. Son 2 sene %80 başarı var transferde dikkat edin Türkiye'deki en yüksek başarı Fenerbahçe'de. Devamlı teklif yağmış, bir kısmı gitmiş büyük yüksek yüksek ama onların yerine daha iyileri gelmiş ve geçen seneki kadro rekor kırmış. 200 milyon Euro’luk bir kadro geçen seneki kadro. Transfermarkt değerinden bahsediyorum aslında daha yüksektir her zaman.

Bu takım 200 milyonluk kadroyu oluşturarak gelmiş geçmiş en pahalı takım oldu mu? Bu sene bir rekor daha kıracağız daha da yukarı çıkaracağız, daha da pahalı olacak bu takım ama bunun için de taraftarlarımızın şunu çok iyi anlaması lazım; bu oyuncuları tutmak, Çağlar'ı almak, Ferdi'yi tutmak, bunlar da bir olay şimdi bir yandan da biz buna uğraşıyoruz. Bunu da sağlamak, üzerine oyuncu getirmek lazım. Hiç o tarafı kimsede yok mesela bu oyuncular kalacak da... İsmail'i bizim o kadar teklife rağmen konsantre bir şekilde takımda tutmamız lazım. Giderlerse şöyle bir durum var; orada yapacağımız tek şey her zaman yerine daha iyisini getirmek."
 
Her futbolcunun sonuç itibarıyla dünyada daha iyisi bulunuyor. Bu kadro 50 milyon  Euro’dan 200 milyon Euro’ya nasıl gelmiş? Hep daha iyi transferlerle büyümüş. Bu bahsettiğimiz kadro maliyet olarak nasıl bir kadro? Taraftarımız çok iyi biliyor bunu. O kadronun maaşları ciddi bir bütçe şimdi böyle bütçe üzerinde ağır bir kadro var ortada. Mourinho neyi beğenmesin? Kimi beğenmesin; Fred'i mi beğenmesin, Szymanski’yi mi beğenmesin, Dzeko'yu mu beğenmesin? Bir takım sayıyorum şu anda; sol bek Ferdi, ortada Çağlar, Djiku. Mert Müldür şov yapıyor, İsmail millî takımının yıldızlarından öbür tarafta Szymanski, Tadic var. Onun önünde Fred var, sağ tarafa bakıyorum hani şöyle bir Fenerbahçe hatırlayan var mı merak ediyorum. Sağ tarafta İrfan Can Türkiye'nin en büyük futbolcularından biri mi? Cengiz, Türkiye'de kariyeri en yükseklerinden biri mi? Arkada Emre Mor. Bizim sağ taraf böyle. Sağ öne kimi alalım? 3 adamımız var oynatmadığına kıyamazsın. Bizim yerli avantajımızı herkes görecek. Türkiye'nin en iyi yerleri bizde. Oyuna girecek oyunculara baktığında 12 yabancı var.
 
Taraftarımızdan şunu rica ediyorum; birlik dönemini yaşayacağız beraber, hep beraber birbirimizi daha çok motive ederek futbolcularımızı destekleyerek hocamızı da tam anlamıyla mutlu ederek tarihi bir sezon yaşamak istiyoruz.
 
Buradan şunu özellikle söyleyeyim; biz bu sene Jose Mourinho'yu getirdik, 15 dakikada imza töreninin biletleri tükenmişti. Karşılama törenini bu kadar dolu statta yaptığımız bir hocamız varken kadromuz da geçen sene rekor puan toplamışken bunun üzerine takviyeleri de yapacakken bizden daha fazla kim ümitli olabilir ki şu anda?
 
Her zaman söylüyorum; bu sezonun kilidi birlik, birlik, birlik.”

Senin için hazırladığımız haberler