Acun Ilıcalı: Futbol tarihine geçmek istiyorum

16.11.2023 - 12:22 | Son Güncellenme: 16.11.2023 - 19:10

Türk iş insanı Acun Ilıcalı, inews muhabiri Mark Douglas'a verdiği röportajda hedefledi, kulübü Hull City'nin durumu ve çalışmaları hakkında konuştu. Ilıcalı, "Futbol tarihine geçmek istiyorum" dedi.

Acun Ilıcalı: Futbol tarihine geçmek istiyorum

AJANSSPOR HABER

The X Factor, Pop Idol, American Idol ve Britain's Got Talent gibi dünyaca ünlü programların yapımcısı Simon Cowell'a benzetilen Acun Ilıcalı için "Türk Simon Cowel" denildi. 

Karizmatik medya patronunun "Her şey kısa sürede gerçekleşmeli" sözlerine yer verilen yazıda, Acun Ilıcalı'nın hedefinde Avrupa'da başka bir kulüp satın almak üzere olduğu kaydedildi. Acun Ilıcalı'nın bir sonraki kulübünün ise Afrika olacağı belirtildi. 

Acun Ilıcalı'nın hedeflerinin başında Hull City ile İngiltere Premier Ligi'ne çıkmak olduğu kaydedildi ve şu ifadeler kullanıldı, "Michael Jordan'ı hatırlar mısınız? Basketbol kariyerini sonlandırıp beyzbol oynadığında herkes şoke olmuştu. Benim durumum da benzer. Medyada her şeyi hayal ettiğim şekilde başardım. Sıfırdan buraya yükseldim. ''

''Türkiye'nin bir numaralı kanalıyız. Türkiye'nin bir numaralı yayın platformuyuz. Türkiye'nin en başarılı uluslararası yapım şirketiyiz. Şimdi yeni bir işe sıfırdan başlamış gibi hissediyorum ve bunun beni ne kadar heyecanlandırdığını anlatamıyorum. Medya günlerine başladığım gibiyim. İlk günlerdeki gibi hissediyorum. Küçük başarılarla mutlu oluyorum."

"Futbolda tarih yazmak istiyorum"

Futbolda da medyada olduğu gibi başarılı olmak istediğini söyleyen Acun Ilıcalı, "Futbolda tarih yazmak istiyorum. Bunun en iyi yolu da İngiltere; çünkü Premier Lig dünyanın zirvesi. Bu tartışılmaz, futbolun NBA'i. Bü yüzden İngiliz futbolunda becerilerimi göstermek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Dışarıdan gelenlerin İngiliz futbol kulüplerine yatırım yapma motivasyonları konusunda şüpheci olunduğu belirtilen yazıda, Ilıcalı'nın , yaptığı yatırımın geri dönüşünün kesinlikle dikkate alınmadığı konusunda ısrar ettiği vurgulandı. Acun Ilıcalı'nın daha çok bir taraftar gibi davrandığı ve şehrin insanlarını daha fazla mutlu etmek istediği kaydedildi. 

"Özel jet hayatınızı değiştirir, futbol kulübü de aynı şey"

Kulüp sahib olmayı özel jet almayla kıyaslayan Acun Ilıcalı, "Hiçbir şey finansal hesaplamalara dayanmıyor. Özel uçağımı aldığım zaman pilotuma bunu almayı sordum, o da bana 'Acun, parayı hesaplıyorsan özel jet alma' dedi. Futbol kulübü için de aynı şey geçerli, parayı düşünmeyin. Hiçbir finansal hesap sizi mutlu etmez ama özel bir jet hayatınızı değiştirir, bir futbol kulübü de aynı şeydir. Hiçbir hesaplamada para kazanacağınızı kağıda yazamazsınız. Bu bir tutku. Jet lükstür, futbol kulübü de aynı. Paranın satın alamayacağı bir mutluluk verir" diye konuştu. 

Takımın kombine sayısının Acun Ilıcalı'nın almadan önce 12 bin olduğu, şimdi 21 bine çıktığına vrugu yapılırken; Acun Ilıcılı, "Bundan dolayı çok gururluyum. Stadyuma her çıktığımda Hull'un güzel insanları bana sevgi gösteriyor ve bu sevgi, bu inanç bizi daha da yukarılara taşıyacak" ifadelerini kullandı.

Bir futbolcunun 15 gün evinde kaldığını belirten Acun Ilıcalı, "Amacım tüm oyuncularımın yanında olmak. İsmini vermek istemiyorum ama bir oyuncum 15 gün boyunca benim evimde kaldı. Ben orada değildim ve o başka bir ev bulmaya çalışırken ben de evimi ona verdim. Bir keresinde uçağımı başka bir oyuncuya vermiştim. Bu tür şeyler, insanlara dokunduğunuzda ve bu sizin kalbinizden geldiğinde kendilerini size daha yakın hissediyorlar. Daha fazla performans gösterdiklerini söyleyebilirim. Ailemi uzun zaman önce kaybettim ama bana öğrettikleri şey insanları mutlu etmekti çünkü bunu yaptığınızda onlar da sizi mutlu ediyor. Benim hayattaki amacım bu" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler