Acun Ilıcalı hakem sorununun çözümünü açıkladı! Montella örneğini verdi...

01.10.2024 - 15:02 | Son Güncellenme: 01.10.2024 - 15:57

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı, yaşanan hakem sorunlarıyla ilgili TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nun derine inip sıkıntıları çözeğini belirterek, çözüm önerisinde de bulundu. İşte detaylar...

Acun Ilıcalı hakem sorununun çözümünü açıkladı! Montella örneğini verdi...

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı, ligde geride kalan 7 hafta sonunda aleyhlerine yapılan hakem hatalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

"Ümitsizlik varsa çok güzel bir çözümü var. Yabancı hakem getirirsin"

Ilıcalı, Ajansspor'dan Aygün Özipek'in "Eğer bu sistemi yıkamazsanız ne yapacaksınız?" sorusuna "Biz sistemi yıkacağız diye geldik ve bu sistemi yıkacağız. Yerli hakem diye bir şart olduğunu düşünmüyorum ben. Bunun zaten B planım var. Federasyon başkanımız samimi. Şunu çok iyi tahmin ediyorum ki; TFF başkanımız bu konunun derinine iner, bakar ümitsizlik varsa çok güzel bir çözümü var. Getirirsin yabancı hakemi." dedi.

"Milli Takımımızın teknik direktörü yabancı değil mi?"

Türkiye'de birçok yabancı teknik direktörün çalıştığını belirten Acun Ilıcalı, "Yabancı teknik direktör gelmiyor mu? Milli Takımımızın teknik direktörü yabancı değil mi? Yapamayan varsa yenisi gelir. Futbolun milleti olmaz. Getirirsin yabancı hakemi, sistemi yabancı hakemlerden kurarsın bitti gitti. Hata yaptığında en azından deriz ki 'hakemin basireti bağlandı.' ifadelerini kullandı.

"Hata yapan gidecek. Sistem böyle yıkılır"

Kendisinin de İngiltere Championship'te kulüp sahabi olduğunu hatırlatan Ilıcalı, "Ben kulüp sahibiyim. Oranın en köklü kulüplerinden birisi. İngiltere'den hakem korkusu yok. Çünkü art niyet yok. Hakem hata yaparsa duruma göre ceza alırsa alıyor. Hata yapan gidecek. Sistem böyle yıkılır. Failini bulsan ne olacak, bulmasan ne olacak. Yapabilen olmazsa da sonunda yabancı hakem olacak." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler