Acun Ilıcalı, Hollanda'yı da fethetti

15.07.2020 - 15:24 | Son Güncellenme: 15.07.2020 - 15:24

Son dakika haberleri... Survivor, O Ses Türkiye gibi programların yapımcısı ve TV8'in sahibi Acun Ilıcalı, Fortuna Sittard Kulübü'ne ortak olduğunu resmen duyurdu. Ilıcalı, Cemal Can Canseven'in şampiyon olduğu Survivor finalinde Hollanda Eredivisie'de mücadele eden Fortuna Sittard'ı aldığını açıklarken, Instagram hesabının da takip edilmesini istedi. İşte tüm detaylar...

Acun Ilıcalı, Hollanda'yı da fethetti

AJANSSPOR-HABER

Muhabirlikten medya patronluğuna yükselerek, inanılmaz bir başarı öyküsüne imza atan Acun Ilıcalı, dün gece Survivor finalinden sonra uzun süredir adının anıldığı Hollanda'nın Fortuna Sittard Kulübü'ne ortak olduğunu duyurdu. Ilıcalı, "Fortuna Sittard  maceramız başladı" diyerek, duyuruyu yaptı.

BBC Türkçe servisi bu satın almanın Hollanda'da nasıl karşılandığına baktı. Haberde, haberin Hollanda'nın en güney ucunda, Belçika ve Almanya sınırındaki 38 bin nüfuslu Sittard kentinde heyecan yarattğı vurgulandı.

Işıtan Gün yine büyük ortak

2016'da kulübü alarak 2. ligden Eredivisie'ye taşıyan Türk iş insanı Işıtan Gün'ün büyük ortak olarak kalmaya devam edeceği kaydedilen haberde "Yeşil sarılı ekip, futbolcu transferi için sadece 2.7 milyon Euro ayırabildi. Kulüp, Ilıcalı'nın hisse alımıyla kasaya girecek olan sıcak para ile nefes alıp, yeniden toparlanmak istiyor. Yerel medyaya göre, şu anda Fortuna Sittard yönetimi, Ilıcalı'nın ortaklığı konusunda Hollanda Futbol Federasyonu'na sunacağı belgeleri hazırlamakla meşgül. Ilıcalı'nın kulüp hisselerinin yüzde 25'i ya da daha fazlasına sahip olabilmesi için, federasyonun onayı gerekiyor" denildi.

Erdoğan'a yakınlığına dikkat çekildi

BCC haberinde, Hollanda spor medyasının Acun Ilıcalı'yı, ülkenin önde gelen TV yapımcısı John de Mol'a benzettiğine dikkat çekerek, "De Mol, Ilıcalı'nın bugüne kadar yaptığı birçok televizyon programının lisansına sahip bir isim" dedi.

Haberde Hollanda medyasının Ilıcalı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iyi ilişkiler sahip olduğuna değindiği de yer aldı.

Mesut Özil başta olmak üzere Ilıcalı'nın çok sayıda ünlü futbolcuyla dostluğu bulunduğu ve bunun Fortuna Sittard'da işine yarayacağı verilen tepkiler arasında...

Taraftarlar da umutlu

Hisselerin yüzde 5'ine sahip olan Sittard taraftarları da Ilıcalı ile birlikte takımın  Avrupa genelinde yeni yıldızlar keşfedeceğini ve transfer gelirleriyle daha güçleneceğine inanıyor.

Peki Acun Ilıcalı, Hollanda'da bir futbol takımı alarak iyi bir yatırım mı yaptı? BCC'ye göre bu sorunun cevabı pek de olumlu değil: "Vergilerin yüksekliği ve para akışının sıkı kontrolü nedeniyle, futbol kulübü sahibi olmak Hollanda'da çok da avantajlı bir yatırım olarak görülmüyor. Talep azlığı nedeniyle, diğer birçok ülkeye göre futbol kulübü satın almak Hollanda'da daha kolay."

 

Eredivise'de devam edecek

2018 yılında Hollanda Futbol 1. Ligi olan Eredivisie'ye yükselen kulüp, 18 takımlı ligde 16. sırada bulunuyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle lig 26. haftada iptal edildi. Ilıcalı'nın takımı gelecek sezon da üst ligde mücadele edecek.

Pandemi nedeniyle bir çok ülkede olduğu gibi Hollanda'da kulüpler olumsuz etkilendi. BBC'ye göre kulüplerin toplam zararı 400 milyon Euro civarında.  Haberde görüşüne yer verilen Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB) Başkanı Eric Gudde,  kriz nedeniyle bir çok kulübün batma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Tablo bu kadar vahimken Ilıcalı'nın Hollanda'da futbol yatırım yapması umut ışığı oldu.Instagramda takipçi patlamasıÖte yandan Ilıcalı'nın Sittard'a Instagram'da destek olunmasını istemesinden sonra takip sayısı haber yayına hazırlandığı sırada yaklaşık 4 kat arttı.

Ilıcalı'nın açıklamasından önce kulübün yaklaşık 18 bin olan takipçisi sayısı 15 Temmuz saat 15.00 itibarıyla 61 bin 400'dü...

Senin için hazırladığımız haberler