Acun Ilıcalı kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Akın Ungan
23.05.2024 - 00:40 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 00:59

Fenerbahçe'de başkan adayı olan Ali Koç'un yeni yönetiminde Acun Ilıcalı'nın da yer alması bekleniyor. Acun Ilıcalı kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Acun Ilıcalı kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında geçecek.

Acun Ilıcalı Ali Koç'un yönetiminde

Ali Koç'un yeni yönetimine dahil olması beklenen isimler belli oldu. Acun Ilıcalı da Ali Koç'un yeni yönetiminde yer aldı.

Acun Ilıcalı kimdir?

29 Mayıs 1969 doğumlu Acun Ilıcalı Edirne'de dünyaya geldi. Acun Ilıcalı, Türk televizyoncu, sunucu, girişimci, uluslararası yapımcı, iş insanı ve medya patronudur. Aynı zamanda Acun Medya Grubu ile Exxen platformunun kurucusu, TV8 ve TV8,5 televizyon kanalı, Hull City AFC ve Shelbourne FC futbol takımlarının da sahibidir.

Ilıcalı, medya kariyerine 1990'lı yıllarda spor muhabirliği yaparak başladı. 2002 yılında Türkiye'nin en çok izlenen televizyon kanalları için programlar ve içerikler üretti.

2004 yılında kendi yapım şirketi ACUNMEDYA'yı kuran Ilıcalı; Var Mısın Yok Musun, Fear Factor, Survivor, Yetenek Sizsiniz, O Ses, MasterChef, Yok Böyle Dans, Rising Star ve Ninja Warrior gibi dünyaca tanınan birçok formatın haklarını satın alarak Türk izleyicisine uyarladı ve en çok izlenen televizyon kanallarının prime time kuşaklarında yayınladı.

2016 yılında TV8,5 adlı eğlence ve spor kanalını da hayata geçirdi ve kısa sürede kanalı ülkenin en çok izlenen tematik kanalları arasına taşıdı.

Acun Ilıcalı, 2021 yılında Türkiye'nin dijital platformu sloganıyla yola çıkan, çocuklar, gençler ve tüm ailenin birlikte izleyebileceği içerikler sunan, üyelerinin istedikleri zaman, istedikleri yerde, istedikleri cihazla içerikleri izlemelerini sağlayan Exxen'i kurmuştur. Exxen, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 3 sezon boyunca Türkiye'deki yayıncı kuruluşu olmuştur.

Üç evlilik gerçekleştiren Ilıcalı'nın bu evliliklerden dört kızı bulunmaktadır. 1989 yılında Seda Başbuğ ile evlenmiş, bu evlilikten Banu adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Kızının doğumundan on ay sonra anne ve babasını bir trafik kazasında kaybeden Ilıcalı, 1993 yılında ilk eşinden boşanmıştır. 2003 yılında Zeynep Yılmaz ile evlenen Ilıcalı'nın bu evlilikten Leyla ve Yasemin adında iki kızı daha olmuştur. İkinci eşinden 2016 yılında boşandıktan sonra 2017 yılında Şeyma Subaşı ile evlenen Ilıcalı'nın bu evliliğinden Melisa adında bir kızı bulunmaktadır. Çift 2018 Kasım ayında boşanmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler