Acun Ilıcalı: "Mourinho sürpriz 2-3 isimden bahsetti"

Cem Ergün
05.07.2024 - 16:07 | Son Güncellenme: 05.07.2024 - 16:27

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Sarı-Lacivertli kulübün Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho ve transfer sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Acun Ilıcalı: "Mourinho sürpriz 2-3 isimden bahsetti"

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Haber Global'e gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, Sarı-Lacivertli kulübün transfer sürecinden bahsederken, teknik direktörü Jose Mourinho'nun belirlediği 2-3 sürpriz isim olduğunu kaydetti. İşte Acun Ilıcalı'nın açıklamaları...

"Dünyanın en kariyerli hocalarından birini getirdik"

Fenerbahçeli taraftarların transfer beklentisini anladığını belirten Acun Ilıcalı, "Taraftarlarımızın hem merak hem de istekte bulunması dünyanın en normal şeyi. Bu her takımda olacak şeyler. Bunu çok iyi anlıyorum. Ben de zaten yıllarca hep transferlerde 'Kim gelecek?' diye onu merak ediyordum ama tabii ki burada çok önemli bir konu var; şu anda biz dünyanın en kariyerli hocalarından birini getirdik ve Türkiye'ye gelmiş en kariyerli hoca zaten." dedi.

"Mourinho onaylamazsa transfer olmaz"

Transfer döneminden bahseden Acun Ilıcalı, Jose Mourinho ile uyum içinde çalıştıklarını şu sözlerle açıkladı: "Mourinho ismi bizim için hem önemli hem de futbol aklı olarak da Mourinho'nun onaylamadığı bir transferi bizim getirmemiz bence çok da uygun olmaz. Zaten hocamızla uyum içinde çalışıyoruz. Bu konuda taraftarımızın da panik olacağı hiçbir durum yok. Transferin 5. günündeyiz henüz transfer dönemi yeni başlamış, 2 ay var. Biz de bu dönem içerisinde hedeflerimizi belirledik doğru bir şekilde hedeflere gidiyoruz ve iyi yoldayız diye düşünüyorum. Şu anki durumumuzu hayalimizdeki kadroyu oluşturacak 'puzzle'ın eksik parçalarını tamamlanmaya başlayacağını görerek söyleyebiliyorum."

"Sürpriz 2-3 isimden bahsetti"

Jose Mourinho'nun, 2-3 sürpriz isimden bahsettiğini ifade eden Ilıcalı, "Topuk Yaylası şöyle çok iyi oldu; milli futbolcularımız orada olmayınca Mourinho aslında takımın geri kalan kısmıyla daha çok ilgilenebildi ve oradan sürpriz 2-3 isimden bahsetti ki şu anda tabii isim olarak bazı futbolcuları ben söylemek istemiyorum çünkü hocamızın bizimle paylaştığı konular bunlar ama taraftarımız şunu bilebilir oradaki futbolcuların kalitesinden çok memnun.
 
Topuk Yaylası'nın çok iyi olduğunu söyledi ve 'İki tane sürprizim var size.' dedi. Daha önce İsmail Yüksek de böyle bir ortamda bir anda bir hazırlık maçıyla parladı ve ondan sonra da takımın değişmezlerinden olmuştu. Mourinho da 2 futbolcu için bunu söyledi, 'Çok iyi geliyorlar.' dedi." şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Ilıcalı, "Bu, bizi çok mutlu etti. Onun dışında da çok güzel geçti kamp zaten. Hocamız Türkiye'deki ilk günlerinde futbolcularla kaynaştı, futbolcularımızın da onu sevdiği belli oluyor.Biz de yaptığımız toplantıda transferle ilgili son değerlendirmeleri yaptık. Her şey yolunda gidiyor. Hocamızın istediği gibi gidiyor diyebilirim."

Mourinho'nun bahsettiği isimler yerli

Portekizli teknik direktörün "Sürpriz" olarak bahsettiği isimlerin yerli futbolcu olduğunu kaydeden Ilıcalı, "Yerli. Futbolda yerli futbolcular her geçen gün daha değerli oluyor çünkü yabancı sayısı azalıyor. Bizim takımımız bu konuda çok önde. Hocamız bunu zaten biliyor. Bence bize büyük bir kadro derinliği verecek ve o kadro derinliğini biraz daha derinleştireceğini söyleyebilirim."

Çağlar Söyüncü'nün transfer süreci

Acun Ilıcalı, Fenerbahçe'nin Atletico Madrid'den bonservisiyle birlikte transfer ettiği milli yıldız Çağlar Söyüncü'nün transfer sürecini şu sözlerle açıkladı: "Fiyatı 30-40 milyon Euro'larda olan, futboldaki değeri 30-40 milyon Euro'larda gezmiş ve çok yakın zamanda da bu fiyatlar konuşulmuş bir futbolcu Takımımızda kiralık olarak yer alıyordu. Bunu çok iyi anlamamız lazım.
 
Böyle bir futbolcuyu takıma kazandırmak, Atletico Madrid oyuncuyu o kadar istiyorken ve oynatmak için de direniyorken çok kolay bir şey değil. Zaten kiralık olarak gelmezdi. Biliyorsunuz kiralama süreci bayağı uzun sürmüştü. Şimdi almaya kalkıyorsunuz Atletico Madrid 15 milyon Euro'dan başladı 'Daha aşağısına vermeyiz' diyorlar. İşte burada çok önemli bir süreci son 20 gündür falan her gün böyle dokuya dokuya buralara getirdik ve imzayı attık hep beraber çok mutluyuz.

Burada Mario Banco'nun yine çok önemli çabası var. Çağlar'ın çok çok önemli etkisi var çünkü Çağlar önce bizimle anlaştı. Anlaşırken ben gerçekten duygulandım. Maddi konularda başkanımızla bir konuşması var beni çok mutlu etti. Ben de bazı tavsiyelerde bulundum kendisine. Şöyle bir tavsiye; futbol geleceğiyle ilgili istediği takımda oynamanın ona getireceği artıları anlatıyorum çünkü işin başında Çağlar zaten Fenerbahçe ile ilgili olarak 'Öyle duygular yaşadım ki bu kısa sürede; ben, burada hayatımı sürdürmek istiyorum. Bu camianın içinde olmak istiyorum. Biz ailece Fenerbahçeliyiz.' dedi.
 
Bunlar beni de çok etkiledi Başkanımızı da çok etkiledi ve sıra geldi Atletico Madrid'e. O bölüm, 15 milyondan başlamış. Çağlar'ın çok ciddi derecede dik durması, zorlaması Atletico Madrid'in de burada anlayış göstermesini gerektirdi. Çünkü en az 4-5 talibi vardı. Atletico Madrid bunu net olarak ortaya koydu ama futbolcu 'Gitmek istemiyorum.' dediği zaman yollayamadığı için Çağlar orada seçenekleri önce yok etti, Fenerbahçe'yi tek hedef gösterdi.
 
Başkanımızla 4-5 tane uzun konferansımız, Atletico Madrid'le an az 4-5 tane uzun konferansımız oldu. Çok önemli bir değer şu anda Fenerbahçe'de. O açıdan çok mutluyuz tabii ki."

"Hem Başkanımızla hem de Mario ile sürekli birlikteyiz"

Acun Ilıcalı, Fenerbahçe'de yönetici olarak üstleneceği görevden ise şu sözlerle bahsetti: "Bizim görevimiz Başkanımızı rahatlatmak, ona yardımcı olmak, bu yoğunluk içerisinde her yere koşturmaya çalışan Başkanımıza destek olmak. Bir şekilde hem fikirsel olarak hem de onun aldığı sorumluluğu biraz da biz paylaşarak azaltmak.
 
Dikkat ederseniz Branco'yu bu konuda söylememe gerek yok. Çok ciddi görevi üzerine almış durumda. Hem Başkanımızla hem de Mario ile sürekli birlikteyiz.
 
Birlikten kuvvet doğar. Bu tarafta çok önemli isim var: Ahmet Ketenci. Ben kendisini çok tanırdım ama o operasyonun içinde öyle kendisini Fenerbahçe’ye adamış bir arkadaşımız ki onun o şevki beni de çok mutlu ediyor. Baktığım zaman ben bu ekibe zaten inanarak dahil oldum Başkanımız davet ettiği zaman. İyi bir ekip olduğumuzu düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler