Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City, galibiyete doymuyor

29.01.2022 - 19:43 | Son Güncellenme: 29.01.2022 - 19:53

Acun Ilıcalı’nın takımı Hull City, Şota Arveladze’nin teknik direktörlük koltuğunda Swansea City'e karşı çıktığı ilk maçında 3 puanı hanesine yazdırdı. İşte detaylar...

Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City, galibiyete doymuyor

AJANSSPOR HABER

İngiltere 2. Ligi Championship’te mücadele eden Hull City, yeni teknik direktörleri Şota Arveladze’nin çıktığı ilk maçta sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. Maçın 5. dakikasında Tom Eaves, Brandon Fleming’in pasını gole çevirdi ve Hull City 1-0 öne geçti. Şota’nın öğrencileri, 17. dakikada Keane Lewis-Potter’ın golüyle skoru 2-0’a taşıdı ve ilk yarı bu şekilde sonuçlandı. MKM Stadyum’undan ikinci yarı gol sesi çıkmadı ve Hull City 2-0’lık skorla sahadan galip ayrıldı.

Acun Ilıcalı, satın aldığını duyurduktan sonra Hull City, çıktığı 3 karşılaşmada da galibiyet almayı başardı. Hull City, Acun Ilıcalı'nın resmi açıklanması sonrası 3'te 3 yaptı.

Hull City 2-0 Blackburn  

Hull City 1-0 Bournemouth  

Hull City 2-0 Swansea City

Maç öncesi stadyuma Türk bayrağı asıldı


Maç öncesinde Hull City’nin stadı MKM Stadyum’una Türk bayrağı asıldı. Bu görüntü Hull City’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Acun Ilıcalı basın toplantısında konuştu

Hull City’nin yeni patronu Acun Ilıcalı teknik direktör Şota'yı tanıttıığı basın toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Ilıcalı, “Taraftarlarımıza, teknik direktörümüze ve takımımıza destek olmak için bugün Dominik Cumhuriyet’inden geldim. Taraftarlarıma saygım sonsuz ve onları mutlu etmek için buradayım. Bir şeye dahil olduğumda kendimi tamamen adarım. Bu kulübün birlik içinde ve bir aile gibi olmasını istiyorum. Çok güçlü bir takım olacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

1-2 yıl içinde Premier lig hedefi


Maçtan bir gün önce, basın toplantısında hayallerini açıklayan Acun Ilıcalı, başarı için yaşadığını ve futbolda da aynı başarıyı yakalamayı deneyeceğini söyledi. Ilıcalı, herkesi mutlu edecek şeyler kazanmak için Hull City’de olduğunu ve 1-2 yıl içinde Premier Lig için aday olacaklarını ifade etti. Acun Ilıcalı “Öykümüz çok uzun sürecek. Bence başarı için sadece para da yeterli değil. Başarı için para tek başına yetmez! Bundan sonra Hull benim evim. Ben evimi kolay kolay terk etmem.” dedi. Futbolun insanları eğlendirmesi gerektiğini düşünen Ilıcalı, yeni antrenör Şota’nın tanıdığı en cesur teknik direktörlerden biri olduğunu ve taraftarların onun futbolunu beğeneceğine inandığını belirtti.

Şota Arveladze kimdir?


Shota Arveladze, 22 Şubat 1973’de Tiflis’te doğdu. Futbolculuk kariyeriyle hala Gürcistan’ın en golcü oyuncusudur. Futbolculuk kariyerinde bir dönem Trabzonspor forması da giyen Şota, teknik direktörlük kariyerine de Türkiye’de Kayserispor’da başladı. Sonraları, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Maccabi Tel Aviv’i çalıştıran Gürcü teknik adam geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı’nın takımı Hull City ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni transfer Allahyar Sayyadmanesh


Ilıcalı, ''Ben ve takımım günde 20 saat boyunca transferleri bitirmek için uğraşıyoruz. Büyük mücadeleleri severim. Bu zorluğun da üstesinden geleceğiz. Bir oyuncu halihazırda burada. Bu kişi Allahyar Sayyadmanesh. Şu an sağlık kontrollerinden geçiyor.'' dedi.

Allahyar istatistikleri


Sarı-lacivertliler, Allahyar'ı 2019-2020 sezonu öncesi İstiklal'den 750 bin euro karşılığında renklerine katmıştı. İranlı forvet, kiralık olarak forma giydiği Zorya'da 24 maçta 9 gol - 4 asistle oynamış, ocak ayında Fenerbahçe'ye geri dönmüştü.


Hull City’nin Championship’teki durumu


Hull City, Championship’te çıktığı 28 maçta 32 puan toplayarak 18. sırada yer aldı. Acun Ilıcalı’nın takımı, 28 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyetlik performans gösterdi. Şota’nın öğrencileri çıktıkları 28 karşılaşmada 25 kez rakip ağları havalandırırken, kalesinde gördüğü 35 gole engel olamadı.

Senin için hazırladığımız haberler