Hull City'nin Sahibi Acun Ilıcalı, Shelbourne FC'nin Hisselerini Satın Aldı

Orhan Gülek
09.06.2023 - 11:38 | Son Güncellenme: 09.06.2023 - 11:49

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, İrlanda Premier Lig ekiplerinden Shelbourne FC'nin çoğunluk hisselerini satın aldığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Hull City'nin Sahibi Acun Ilıcalı, Shelbourne FC'nin Hisselerini Satın Aldı

AJANSSPOR - HABER

Daha önce İngiltere'nin Hull City takımını satın alarak futbol yatırımlarına başlayan ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, yeni bir kulüp satın aldığı bilgisini paylaştı.

Hull City'den sonra Shelbourne FC

İngiltere Championship takımlarından Hull City'inin sahibi Ilıcalı, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, İrlanda ekiplerinden olan Shelbourne FC'nin çoğunluk hissesini satın aldığını kaydetti.

Acun Ilıcalı, resmen açıkladı

Acun Ilıcalı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Hull City ile başlayan güçlü futbol yatırımlarımız İrlanda Premier Ligi'nin en eski ve köklü kulüplerinden Shelbourne FC'nin çoğunluk hisselerini almamızla devam ediyor. Hedefimiz Shelbourne FC ile birlikte Avrupa Kupaları'na katılmak, önemli başarılar elde etmek ve birçok yeteneği dünya futboluna kazandırmak. İrlanda futboluna, kulübün potansiyeline ve taraftarlarımıza olan inancımız sonsuz."

Shelbourne FC, 5. sırada

Ilıcalı'nın yeni takımı Shelbourne, 1895'te kuruldu. 13 kez İrlanda şampiyonu olan takım, 7 kere de Federasyon Kupası kazandı. Takım son yıllarda alt lige düşüp tekrar geri çıkıyor.  Shelbourne FC, İrlanda liginde oynadığı 19 maçta 29 puan topladı ve 10 takımlı ligde 5. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler