Hull City, FFB'ye Mi Takıldı? Acun Ilıcalı'dan Açıklama Geldi

28.07.2023 - 12:13 | Son Güncellenme: 28.07.2023 - 12:36

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, Finansal Fair Play konusunda çıkan haberler sonrası taraftarın endişme yapmaması gerekiğini söyledi. İşte detaylar...

Hull City, FFB'ye Mi Takıldı? Acun Ilıcalı'dan Açıklama Geldi

AJANSSPOR HABER

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'dan zorunlu açıklama geldi. Golcü oyuncu Benjamin Tetteh ile yolların ayrılmasından sonra Ilıcalı, Ganalı golcünün isteğiyle yolların ayrıldığını, Finansal Fair Play sorunu yaşamadıklarını duyurdu. Detalyar...

''Tetteh Fransa'ya gitmek istedi''

Hull Daily Mail'e konuşan Ilıcalı, "Son birkaç gündür taraftarlarımızın Finansal Fair Play konusunda endişelendiklerini duyudum. Bir sorunumuz olmadığını söylemek isterim. Tetteh'in ayrılmasının bununla hiçbir ilgisi yok. Kendisini etkileyen bazı sorunlar nedeniyle ayrılmak ve Fransa'ya gitmek istedi. Tetteh için küçük bir miktar para alacağız ama mesele bu değil. Bu transferin gerçekleşmesi için ona desteğimizi gösterdik ve büyük paralar istemedik." ifadelerini kullandı.

Tetteh ile yollar ayrıldı

Hull City, 26 yaşındaki Ganalı golcü oyuncu Benjamin Tetteh ile yollarını ayırdı. Yıldız oyuncu Yeni Malatyaspor'dan Hull City'e transfer olmuştu.

Karl Darlow transferinden vazgeçildi

Newcastle United'dan 32 yaşındaki kaleci Karl Darlow'un transferinden neden vazgeçtiklerini de açıklayan Acun Ilıcalı, "Onun maaşını ancak paraşüt ödemesi alan kulüpler ödeyebilir. Darlow çok iyi bir kaleci ama bu paraya üç iyi oyuncu getirebilecekken onun alacağı parayı harcamanın mantıklı olmadığını düşündük. Liam Rosenior, kalecimiz Matt Ingram'dan çok memnun. Kaleci antrenörümüz Barry Richardson da öyle. Bu yüzden durumumuzdan memnunuz." dedi.

''Tetteh'i suçlamayacağım çünkü hayat bu''

Tetteh'i suçlamayacağını söyleyen Ilıcalı, "Tetteh için küçük bir miktar para alacağız ama mesele bu değil. Bu transferin gerçekleşmesi için ona desteğimizi gösterdik ve büyük paralar istemedik. Ben ve Liam, bizimle birlikte olmak isteyen ve tüm çabalarını veren oyuncularla devam etmek isteriz. Eğer herhangi bir oyuncu burada olmak istemiyorsa sorun değil. Tetteh'i suçlamayacağım çünkü hayat bu, herkesin kendi duyguları ve nedenleri var." dedi.

Başka seçeneceğimiz yoktu''

Takımdan ayrılmak isteyen Tetteh için başka seçeneklerinin olmadığını söyleyen Ilıcalı, "Takımımızla birlikte tamamen kazanmaya odaklanmış, kendini işine adamış oyuncularla yola devam etmek istiyoruz. Tetteh harika bir adam, onu seviyorum, benim için çok önemli bir insan ama ayrılmak istediğini söylediği anda başka seçeneğimiz yoktu." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler