Acun Ilıcalı, Hull City'yi ne zaman satın alacağını açıkladı!

İsa Kethüda
12.11.2021 - 15:32 | Son Güncellenme: 12.11.2021 - 15:41

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, İngiltere Championship Kulübü Hull City'yi ne zaman satın alacağı ile ilgili konuştu. İşte detaylar.

Acun Ilıcalı, Hull City'yi ne zaman satın alacağını açıkladı!

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, İngiltere Championship Kulübü Hull City'yi ne zaman satın alacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Skorer'de yer alan habere göre; İngiltere’den takım alma hayalini de gerçekleştirmek üzere olan medya patronu Acun Ilıcalı, sahibi olacağı Hull City ile ilgili şehrin yerel gazetesi olan Hull Daily Mail'e açıklamalarda bulundu.


Geçtiğimiz günlerde 'Geri sayım başladı' mesajıyla Hull City'i alım sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu açıklayan Acun Ilıcalı, İngiliz basınına konuştu.

'3-4 içinde satın alma tamamlanır'

Yaklaşık 35 milyon Euro'luk bedelle tamamlanmak üzere olan satın alımla ilgili açıklamalarda bulunan Ilıcalı, 'Benim elimde olmayan koşullardan ötürü 3-4 hafta içinde tamamlanacağını söyleyebilirim. Fakat kulübün sahibi Ehab'ın bize çok yardımcı olduğunu söyleyebilirim.' ifadeleri kullandı.

'Hull ile İstanbul birbirine çok benziyor'

Gazetecilik yıllarından başlayarak medya patronluğuna uzanan hayat serüveniyle ilgili bilgiler veren Ilıcalı verdiği röportajda ayrıca 'Hepimiz futbol manyağıyız. Ben bir futbol manyağıyım. Takımın renkleri harika, sembol harika ve şehir biraz İstanbul'a benziyor. Bizde Boğaz var, sizin şehir içinde nehirleriniz var, bizim köprümüz (Boğaziçi köprüsü) ve sizin (Humber) köprünüz var, ikimiz de denize yakınız ve o kadar çok benzerlik var ki...' sözleriyle Hull City'yi almasında etki yapan nedenleri de açıkladı.

'Buraya para değil, başarı kazanmaya geldim'

Kulübü maddi açıdan kar etmek için almadığını da belirten Acun Ilıcalı 'Buraya para kazanmaya gelmedim. Buraya finansal kazanç için gelmedim. Benim ve ekip arkadaşlarım buraya sadece başarı için geldi.' ifadelerini kullandı.


Başarılı televizyoncu, daha önce Hollanda'nın Fortuna Sittard takımının çoğunluk hisselerini satın almış fakat geçtiğimiz aylarda kulüpten ayrıldığını açıklamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler