Acun Ilıcalı'nın takımı Fortuna Sittard, PSV Eindhoven'a direnemedi

08.03.2021 - 14:17 | Son Güncellenme: 08.03.2021 - 14:45

Dış haberler... Acun Ilıcalı'nın 2 yıl önce resmi olarak satın alma işlemlerini tamamladığı Fortuna Sittard, bir önceki gün Hollanda Eredivise'nin güçlü ekiplerinden PSV Eindhoven'la karşılaştı. Fortuna Sittard'ın sahasında oynanan maçı Eindhoven; bir dönem adı Fenerbahçe ile anılan Eran Zahavi ile 3-1 kazandı. Zahavi, bu sezonki performansıyla adından söz ettiriyor. İşte, Fortuna Sittard - PSV Eindhoven karşılaşması...

Acun Ilıcalı'nın takımı Fortuna Sittard, PSV Eindhoven'a direnemedi

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hollanda Eredivise ekibi Fortuna Sittard, bir önceki gün ligin köklü ekiplerinden PSV Eindhoven ile karşılaştı. PSV, deplasmanda oynadığı Sittard karşılaşmasından 33'lük emektar forveti Eran Zahavi'nin golleri ile çıkmasını bildi. 3-1 biten maçta, Eran Zahavi PSV için 2 gol atarken; ev sahibi Fortuna Sittard'ın tek golü George Cox'tan geldi. 23 yaşındaki Cox, bu sezonki performansıyla parmak ısırtıyor.

Acun Ilıcalı, Fortuna Sittard'ı kaç paraya aldı?

Acun Ilıcalı'nın 2018 yılında yüzde 60'lık hissesini 8 milyon Euro'ya aldığı Fortuna Sittard, Hollanda Eredivise'de mücadelesini sürdürüyor. Ligin ortanca sıradaki takımı Sittard, bu sezon Avrupa futbol otoritelerini şaşırtarak kümede kalmayı garantilemiş gözüküyor. Bir önceki yıl kümede kalan ekip, koronavirüs pandemisinden ötürü bir alt lige düşürülmemişti. Fortuna Sittard, bu yıl ligde 11. sırada.

PSV, Fortuna Sittard'ı Zahavi ile avladı

PSV Eindhoven'ın, sezon başında Çin'den bedelsiz transfer ettiği Eran Zahavi; bu yıl gollerine kaldığı yerden devam ediyor. En son, Fortuna Sittard deplasmanında 2 gol birden atan İsrailli futbolcunun, bir dönem Fenerbahçe'yle ilgisi vardı. Fenerbahçe transferi gerçekleşmeyince, Zahavi; Avrupa'nın köklü kulüplerinden PSV'ye transfer olmuştu. Dün oynanan Fortuna Sittard maçını, PSV Eindhoven 3-1 kazandı. PSV'nin golleri 10 ve 27. dakikada Eran Zahavi'den gelirken; 69. dakikada George Cox, Zahavi'ye karşılık verdi. Maçın son bölümüne doğru, 87. dakikada Nonu Madueke PSV Eindhoven'ın 3. golünü atıp skoru tayin etti. 

Eran Zahavi futboluyla parlıyor

Bu sezon PSV Eindhoven ile 25 maça çıkan Eran Zahavi, şimdiye kadar 15 gol, 4 asistlik katkısıyla takımının skora en çok katkı sağlayan futbolcularından biri oldu. 33 yaşındaki futbolcu, yaşına rağmen Hollanda Eredivisie'de üst düzey performans sergiliyor.

Fortuna Sittard'ın yıldızı George Cox: 50 bin Euro'ya alınmıştı

Fortuna Sittard'ın sezon başında İngiltere Premier Lig'i ekibi Brighton'dan kadrosuna kattığı George Cox, futboluyla adından söz ettiriyor. 6 Temmuz 2020 tarihinde Sittard'ın 50 bin Euro ödeme yaparak lisansını aldığı futbolcunun güncel değeri 700 bin Euro civarında. George Cox, şimdiye kadar 27 maça çıkıp 5 gol, 5 asistlik performansıyla yıldızlaştı. 

Senin için hazırladığımız haberler