İngiltere'de West Ham United rüzgârı

08.11.2021 - 16:26 | Son Güncellenme: 08.11.2021 - 16:35

Bu sezon Lig Kupası'nda Manchester United ile Manchester City'yi eleyen West Ham United, Premier Lig'de de Liverpool'u devirdi. İşte detaylar...

İngiltere'de West Ham United rüzgârı

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United, bu sezon gösterdiği üstün performansla zirve yarışının içinde kalmaya devam ediyor. Son olarak ligin istikrarlı takımlarından Liverpool'u 3-2 mağlup ederek 25 maçlık Premier Lig yenilmezlik serisine son veren Londra temsilcisi, 23 puanla zirve iddiasını sürdürdü.

Lider Chelsea'nin 3 puan gerisinde

11 haftası tamamlanan ligde, bu galibiyetle sıralamada Liverpool'un üzerine çıkan West Ham United ile lider Chelsea arasında sadece 3 puan fark bulunuyor.

Yeni Leicester City olur mu?

Premier Lig'de 4 maçlık galibiyet serisine ulaşan West Ham United'ın sezon başlangıcında elde ettiği istikrarlı sonuçlar, tecrübeli İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri yönetiminde 2015-16 sezonunu zirvede tamamlayan Leicester City'nin başarısına benzetiliyor. O dönem "Peri Masalı" olarak adlandırılan bir başarıya imza atan Leicester City, en yakın rakibi Arsenal'in 10 puan önünde 81 puanla tarihinin ilk ve tek şampiyonluğunu yaşamıştı.

Başarının ardındaki isim David Moyes

Daha önce Manchester United ve Everton gibi ligin köklü takımlarını çalıştıran İskoç teknik adam David Moyes yönetiminde West Ham United, mütevazı kadrosuna rağmen bu sezon ligde Leicester City'yi 4-1, Tottenham'ı da 1-0 mağlup etti.

Manchester'ın iki devini de eledi 

Aynı başarısını İngiltere Lig Kupası'nda da gösteren West Ham United, üçüncü turda Manchester United'ı 1-0, dördüncü turda ise 0-0 eşitlikle sona eren mücadelede Manchester City'yi penaltılar sonucunda 5-3'le geçerek çeyrek finale kaldı ve başarısının tesadüf olmadığını gösterdi.

Son 1 yılın en başarılı 3. takımı

Bu yıl içinde ligde toplam 65 puan elde eden West Ham United'dan daha fazla sadece iki takım puan toplayabildi. Geçen sezonun şampiyonu Manchester City 80, geçen yılın UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea ise 66 puana ulaştı.

Antonio ve Fornals sırtlıyor

Ligde 6 gole imza atan Jamaikalı santrafor Michail Antonio ile 4 kez rakip ağları sarsan İspanyol orta saha oyuncusu Pablo Fornals, takımın hücum yönünden en etkili oyuncuları olarak gösteriliyor.

İlk hedef Şampiyonlar Ligi

Takımın şampiyonluk şansını İngiliz basınına değerlendiren Pablo Fornals, "Bilmiyorum. Bunları konuşmak için erken ama her maç mücadele etmeye devam ediyoruz. Neden hayal etmeyelim?" ifadelerini kullandı. Teknik direktör David Moyes ise, "2 puan daha toplasak Şampiyonlar Ligi'nde olacaktık. Bu sezon bunu neden başarmayalım? Aldığımız sonuçlar bizi henüz coşturmuyor ama kendimizi iyi hissediyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler