Arsenal, Fenerbahçe'nin Genç Yeteneği Arda Güler'le İlgileniyor

Akın Ungan
31.07.2022 - 12:44 | Son Güncellenme: 31.07.2022 - 13:00

Premier Lig ekiplerinden Arsenal, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'i gündemine aldı. Arda, Mikel Arteta'nın 5 kişilik transfer listesinde yer alıyor.

Arsenal, Fenerbahçe'nin Genç Yeteneği Arda Güler'le İlgileniyor

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler'in talipleri artıyor. Premier Lig'in önemli kulüplerinden Arsenal, 17 yaşındaki orta saha ile ilgileniyor.

West Ham Bowen için 70 milyon istedi

Daily Express'in haberine göre West Ham'dan Jarrod Bowen'i isteyen Arsenal, İngiliz kulübün bonservis bedeli olarak 70 milyon Euro önermesi ile maliyeti daha düşük isimlere yöneldi.

Arteta'nın listesinde Arda da var

Haberde, yönetime 5 kişilik transfer listesi sunan Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta'nın, bu listeye Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler'i de dahil ettiği ifade edildi.

Fenerbahçe altyapısında gösterdiği performans ile A takıma yükselmeyi başaran Arda Güler, özellikle geçen sezon çizdiği grafikle dikkat çekti. Sarı-Lacivertli yönetim, teknik heyet ve taraftarı heyecanlandıran genç yetenek, forma giydiği 16 karşılaşmada 3 kez rakip fileleri havalandırırken, 5 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Sözleşmesi endişelendirdi

Sezon öncesi kampında da bıraktığı yerden devam eden Arda Güler'in sözleşmesindeki bir madde taraftarı endişelendirdi. Arda ile 3 yıllık imzalanan sözleşmenin ilk senesinde serbest kalma bedeli 20 milyon Euro, ikinci yılında bu rakamın 25 milyon Euro'ya, son sezonda ise 30 milyon Euro'ya çıktığı biliniyor.

Arda Güler'in bir sezonda 1500 dakikadan az süre alması halinde sözleşmesinde serbest kalma maddesi 5 milyon Euro'ya iniyor. Bu durum ise genç yeteneğin, çok düşük maliyetle farklı takıma transfer olmasının önünü açıyor.

Senin için hazırladığımız haberler