Adalet Ağaoğlu kimdir kaç yaşında? Hayata veda etti...

14.07.2020 - 16:20 | Son Güncellenme: 14.07.2020 - 16:20

Adalet Ağaoğlu kimdir, ne iş yapar? İşte merak edilenler… Türk edebiyatının önemli isimlerinden Adalet Ağaoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bunun zerine vatandaşlar, Adalet Ağaoğlu kimdir, kaç yaşındaydı gibi araştırmalara başladı. Adalet Ağaoğlu eserleri de merak edilenler arasında. Fikrimin İnce Gülü gibi önemli bir eserin yazarı Adalet Ağaoğlu hayatı hakkında merak edilenler haberimizde.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Adalet Ağaoğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bunun ardından vatandaşlar ise, ‘Adalet Ağaoğlu kimdir, kaç yaşındaydı’ gibi araştırmalara başladı. Yirminci yüzyıl Türk edebiyatı temsilcisi Adalet Ağaoğlu eserleri ve hayatı hakkında bilgiler de haberimizde. Öte yandan Adalet Ağaoğlu ölüm sebebini de haberimizin içinde bulabilirsiniz.

Adalet Ağaoğlu kimdir kaç yaşındaydı, mesleği ne?

Ağaoğlu'nun ölümüyle ilgili hastaneden yapılan açıklamada, "Sayın Adalet Ağaoğlu, 3 gündür yoğun bakımda gördüğü tedavi sonrasında çoklu organ yetmezliği nedeniyle bu sabaha karşı hayatını kaybetti." denildi.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ağaoğlu, geçen yıl Sabah gazetesi röportajında eşinin ölümünden sonra kendisini yarım hissettiğini söylemiş, "Bu kadar uzun yaşamayı hiç istemezdim, kendimden sıkıldım" demişti.

Ağaoğlu, bu yıl İstanbul Life dergisinden Çınar Oskay'a verdiği röportajında da, "Dünyanın bu halini görmek istemezdim" ifadesini kullanmıştı.

Eleştirmen Semih Gümüş, Ağaoğlu'nun ölümünün ardından, "Adalet Ağaoğlu'nu bu sabah kaybetmişiz. Edebiyatımızın en önemli yazarlarındandı. Romanları çok özeldi. Onu hiç tanımadan iki romanı hakkında iki küçük kitap yazmıştım. Sonra tanıştık. Çok konuştuk. Her şey çok üzücü." dedi. (BBC)

Senin için hazırladığımız haberler