Depremde Göçük Altında Kalan Hataysporlu Christian Atsu Kurtarıldı

Akın Ungan
06.02.2023 - 13:56 | Son Güncellenme: 07.02.2023 - 11:35

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde göçük altında kalan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, enkaz altından çıkarıldı. İşte detaylar...

Depremde Göçük Altında Kalan Hataysporlu Christian Atsu Kurtarıldı

AJANSSPOR HABER

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye’yi derinden sarsarken, Hatay’da da pek çok bina yıkıldı. Enkaz altında kalan birçok vatandaş hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Hatayspor’un futbolcularından Christian Atsu, Onur Ergün, Sportif Direktör Taner Savut ve kulüp tercümanı Emre Aslan'a uzun süre ulaşılamadı.

 

Ünlü gazeteci Saddick Adams, Atsu'nun enkazdan kurtarıldığını duyurdu. Habere göre, Ganalı futbolcunun takım arkadaşı, Atsu'nun enkazdan çıkarılarak hastaneye sevk edildiğini belirtti. Hatayspor'un resmi açıklama yapması bekleniyor.

Kerim Alıcı kurtuldu, Savut ve Atsu için yardım istedi

Hatayspor’un bir diğer futbolcusu Kerim Alıcı’nın da göçük altında kaldığı belirtildi. Genç futbolcunun, enkaz altından kendi olanaklarıyla çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Alıcı, yaptığı bir başka paylaşımda da "Taner Savut ve Cristian Atsu hâlâ enkaz altında. Bir an önce yardım istiyoruz" dedi.

Burak Öksüz enkazdan çıktı, Bertuğ Yıldırım iyi

Collin Millar isimli yabancı gazeteci Atsu'nun enkazdan çıkartıldığını ve hastaneye kaldırıldığını yazsa da bu bilgi teyit edilemedi. Diğer yandan Atakaş Hatayspor'un enkaz altından çıkartılan isimleri Burak Öksüz ile Bertuğ Yıldırım’ın durumunun da iyi olduğu öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel'den yürek dağlayan çağrı
Habere Git

Volkan Demirel çağrı yaptı

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında yardım çağrısı yaptı. Gözyaşlarını tutamayan Demirel, birçok ilin depremden etkilendiğini ve ekiplerin yardıma gelmesi gerektiğini söyledi.

Ümraniyespor'dan Hatayspor'a destek

Ümraniyespor, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerde hissedilen doğal afette Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ve Cristian Atsu enkaz altında kaldığını ve arama kurtarma ekiplerinin iki ismi aradığını; enkaz altından çıkarılan Burak Öksüz ve Bertuğ Yıldırım'ın durumlarının iyi olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Dualarımız sizinle..." ifadelerini kullandı.

Bertuğ'dan haber var

Bertuğ Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Bertuğ, "Arayan soran herkese çok teşekkür ederim. Gayet iyiyim, şebeke problemi olduğu için telefonlara cevap veremiyorum. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Onur Ergün: "Gayet iyiyim"

Onur Ergün, "Arayan soran herkese çok teşekkür ediyorum. Çıkan haber doğru değil. Gayet iyiyim. Şebeke problemi olduğu için telefonlara cevap veremiyorum. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Kerim Alıcı sağlık durumu hakkında paylaşım yaptı

Kerim Alıcı, "Aramalara ve mesajlara dönemiyorum. Ben iyiyim, sağlığım yerinde. Enkaz altında kalanlar için dualarınızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hatayspor Antrenörü Murat Bel ve ailesi enkazdan çıkarıldı, durumları iyi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Hatayspor’da teknik direktör Volkan Demirel’in ekibinde yer alan atletik performans antrenörü Murat Bel ve ailesi, enkazdan sağ bir şekilde çıkarıldı. Bel ve ailesinin durumunun iyi olduğu belirtildi. 

Hatayspor Başkanveli Mustafa Özat: "Cristian Atsu ve Taner Savut hocamız göçük altında"

Ajansspor'a konuşan Hatayspor Başkanvekili Mustafa Özat, "Şu anda Christian Atsu ve Taner Savut hocamız göçük altında, onlardan güzel haber bekliyoruz. Şehirde 2-3 mahallemizde ciddi sıkıntı var. İnşallah güzel haberler gelir" dedi. 

Timuçin Aşçıgil: "Taner abinin ailesinin yanındayız"

Taner Savut'un bacanağı eski futbolcu Timuçin Aşçıgil ise, "Şu anda Taner abinin ailesinin yanındayız Manisa'da, dualarınızı eksik etmeyin" ifadelerini kullandı. 

Özat: "Taner Savut ve Atsu'ya ulaşamadık"

Hatayspor Basın ve Dış İlişkiler Sözcüsü Mustafa Özat, beIN SPORTS yayınına bağlanarak, "Taner Savut'a ulaşamadık. Enkaz altında olduğunu biliyoruz. Atsu'ya ulaşamadık, binasının enkaza döndüğünü öğrendik. Allah'a şükürler olsun Burak Öksüz, Bertuğ Yıldırım ve Kerim Alıcı enkaz altından çıktı. Yabancı oyuncularımızda büyük bir korku var. Hepimiz bir yerlere ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

"Volkan Demirel elinden ne gelirse yapıyor"

Mustafa Özat; "Tesislerde toplandık. Volkan Demirel elinden ne gelirse yapıyor. 40 yıllık Hataylı gibi kendisi de ailesi de çalışıyor. Futbolcularımıza, ailelerine sahip çıkıyor. Hem halkımıza hem de devletimize seslenmek istiyorum. Lütfen, sakin olup yardım elinizi uzatın" ifadelerini kullandı.

"Büyük bir korku var hepimizde"

Özat son olarak, "Büyük bir korku var hepimizde. Herkes kendi yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. Telefonlar kilitli. Yollar kapalı" açıklamasını yaptı.

Ahmet Eyüp Türkaslan'dan haber yok

Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan’dan henüz iyi  haber gelmiş değil. Sabah gazetesinden Ömer Faruk Özcan, verdiği bilgide "Ahmet Eyüp Türkaslan'ın bulunduğu enkazdan 4 kişi çıkarıldı ama aralarında Ahmet yok. Dualarımız onunla..." dedi.

Mustafa Özat: "Christian Atsu enkazdan sağ olarak çıkarıldı"

Hatayspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Mustafa Özat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ganalı oyuncunun enkazdan sağ olarak kurtarıldığını kaydetti.

"Christian Atsu enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sportif direktörümüz Taner Savut ise maalesef hala enkaz altında bulunuyor." diyen Özat, "Takım, Hatay'dan ayrılacak. Türkiye Futbol Federasyonu, uçak konusunda gerekli ayarlamaları yapmış. Bütün takım, Volkan hocamızla birlikte tesislerde bulunuyor. Buradan Adana'ya geçecekler ve ardından da herkes gitmek istediği yere dağılacak." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler