Adana ‘Demir’ gibi! Samet Aybaba 3’te 3 yaptı…

13.03.2021 - 20:46 | Son Güncellenme: 13.03.2021 - 21:06

TFF 1. Lig’de iki iddialı ekibi karşı karşıya getiren maçta Adana Demirspor, İstanbulspor’u 2-0 yendi. Samet Aybaba yönetimindeki 3. karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan Güney temsilcisi, ligde 3.’lüğe yükselerek İstanbulspor’u geride bıraktı. İşte detaylar…

Adana ‘Demir’ gibi! Samet Aybaba 3’te 3 yaptı…

AJANSSOR-HABER

TFF 1. Lig'in 26. haftası Süper Lig'e yükselme mücdelesi veren Adana Demirspor ile İstanbulspor'u karşı karşıya getirdi. Adana'da oynanan kritik maçta gülen taraf 2-0'lık skorla ev sahibi Demirspor oldu. 

Goller Pa Dibba ve Gökhan İnler'den

Mücadeleye hızlı başlayan mavi lacivertliler 8. dakikada Pa Dibba ile 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı da bu skorla kapandı. 51. dakikada Gökhan İnler'le farkı ikiye çıkaran Adana Demirspor üstünlüğünü kalan bölümde de koruyarak 3 puanın sahibi oldu. 

Adana Demirspor'da 24. haftada göreve gelen Samet Aybaba böylece, Bandırmaspor ve Samsunspor'dan sonra İstanbulspor karşılaşmasından da galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla puanını 48 yapan Güney temsilcisi sıralamada 47 puanlı İstanbulspor'u geride bırakarak 3. basamağa yerleşti.  

Hem Dibba hem Kaan sakatlandı

Adana Demirspor'da Pa Dibba ve Kaan Kanak'ın ikinci yarıda adale sakatlığı yaşayarak oyundan çıkması ise 3 puan sevincine gölge düşürdü. Samet Aybaba'nın öğrencileri önümüzdeki hafta Eskişehirspor'a konuk olurken, İstanbulspor da Altınordu'yu ağırlayacak.

Maçtan detaylar

Stat: Yeni Adana
Hakemler: Erkan Özdamar, Anıl Usta, Hakan Karabalcık 
Adana Demirspor: Zubas, Tayyip, Rassoul, Kaan (Süleyman dk. 70), Okan, Sedat (Emircan dk. 84), Hasan, Gökhan, Sinan (Traore dk. 84), Ezeh (Yunus dk. 46), Pa Dibba (Mehme Akyüz dk. 60)
İstanbulspor: Ljubic, Atchom, Wellington, Ali Yaşar (Ali Dere dk. 89), Melih, Onur, Rroca, Uygar  (Valon Ethemi dk. 46), Levent, Mirkan (Eslem dk. 57), İbrahim (Koray dk. 89)
Goller: Pa Dibba (dk. 8), Gökhan (dk. 51)
Sarı kartlar: Ezeh, Kaan, Süleyman (Adana Demirspor), İbrahim, Wellington (İstanbulspor)

Senin için hazırladığımız haberler