Ünlü Yorumcular Ve Eski Hakemler Adana Demirspor- F.Bahçe Maçını Değerlendirdi

Ali Bozkurt
03.02.2023 - 10:02 | Son Güncellenme: 03.02.2023 - 10:31

Hakem Ali Palabıyık'ın verdiği kararları sonrası gündeme gelen Adana Demirspor- Fenerbahçe maçını ünlü yorumcular ve eski hakemler değerlendirdi. Detaylar...

Ünlü Yorumcular Ve Eski Hakemler Adana Demirspor- F.Bahçe Maçını Değerlendirdi

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 22. haftasında oynanan ve 1-1 beraberlikle sona eren Adana Demirspor- Fenerbahçe maçında hakem Ali Palabıyık'ın verdiği kararlar gündeme gelirken ünlü yorumcular ve eski hakemler maçı değerlendirdi. İşte değerlendirmeler...

Rıdvan Dilmen'den sert tepki

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, maçı yorumlarken hakeme ve faullere sert tepki verdi. Dilmen, "Vallahi ayıp ya! Milletin gözünün önünde tekme tokat. Böyle dayak olmaz, pes! Fenerbahçe'nin göğsünde Türk bayrağı var. Başka takımlara da yapılmaz da. Bu kadar olmaz. Daha 1. dakika 10 saniye bitti, ceza sahası önünde rövaşata vurmak isterken Samet'e vurdu. Batshuayi'ye bir vurdular arkadan, daha 1. dakikada. Böyle bir şey olmaz.  Fenerbahçeli futbolcular dayak yedi resmen. Sarı kartsız bitirdiler ilk yarıyı. Hakemin gözü önünde Batshuayi yerde kalmış, bir de laf söylüyor gözünün önünde. N'Diaye yerdeki oyuncuya küfür ediyor, arkasındaki oyuncuya küfür ediyor, havada dirsek herşey var. Böyle futbol nasıl oynanır, buna nasıl müsade ederler. Bir hakem bir VAR nasıl yönetebilir böyle maçı. 2011'den beri yediler yediler doymadılar koskoca Fenerbahçe'yi. Günah ya! Her şeyde Aziz Yıldırım hatalı, Ali Koç hatalı diyoruz ama aklı selim futbol adamları seyretsin şu maçı bir bakalım'' dedi. 

''Kararlar doğruydu''

Ömer Üründül, penaltı kararların doğru olduğunu dile getirdi. Üründül, ''Ali Palabıyık'ın biri VAR olmak üzere verdiği penaltılar doğru ama bana göre Belhanda'nın ceza alanı içinde Samet'e yaptığı hareket penaltıydı. Son saniyelerde de çok net bir frikiği vermeyince tansiyon yükseldi ve Jesus kırmızı gördü.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeli yıldıza Napoli ve Milan'dan sonra Juventus kancası
Habere Git

'' Hakemlere eğitim şart''

Eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu ise hakemlere sert tepki verdi. Toroğlu, ''Bizler maç süratli oynansın itiyoruz, taraftar olarak seyrettiğimiz için hep kendi lehimize karar verilsin istiyoruz. Karar vereceğiz; maçlar ya tempolu oynanacak ufak-tefek fauller olacak, ya da hakem maçı rosto gibi doğrayacak. Biz de bol bol hakeme sallayacağız. Biz ikinciyi istiyoruz. O zaman da şikayet etmeyeceğiz. Maçın genel görüntüsü beraberlikti. Hangisi alsa, diğerine haksızlık olurdu. Mert Hakan eliyle-koluyla mı aldı, yoksa net gol müydü? Buna VAR karar verdi. Hakem gitmedi. Peki pozisyon yoruma açık mıydı, net miydi? Ben olsaydım, hakemi çağırırdım çünkü yoruma açık bir pozisyondu. O zaman hakeme ne gerek var, tribünden VAR'lar maçları idare etsinler. Hala ısrar ediyorum, bu benim görüşüm.. Ama Jesus'un düşüncesi ise tam tersi.. Nedir bu; Arda F.Bahçe'de ilk 11'de başlar, sonra oyundan çıkar. Hele de böyle bir maçta! Siz eğitimlerinizi farklı farklı yerlerden mi alıyorsunuz. Birilerinize herhalde Kulüpler Birliği'nin babaları veriyor, birilerinize ise Federasyon'un getirdiği babalar!'' dedi.

''Algın mı kapalı kardeşim senin?''

Bünyamin Gezer, TRT Spor ekranlarında Adana Demirspor - Fenerbahçe maçının merak edilen pozisyonlarını değerlendirdi. Gezer, "Mert Hakan'ın pozisyonuna bakıyorum, bakıyorum, bakıyorum. Allah aşkına biri Mert Hakan'ın eline değdiği anı göstersin. İzliyorum; açık, net, bariz ele temas var olduğu anı göremiyorum. Elle oynamayı da geçtim. Nerede ağabey?  Ya Koray Gençerler, bak kardeşim; bundan birkaç sezon önce Konyaspor - Fenerbahçe maçında Pelkas'ın attığı golde aynısını yaptın. Bir el mel bir şeyler dedin Valencia için. Algın mı kapalı kardeşim senin? Böyle VAR hakemliği yapacaksan... Türkiye'yi çalkalıyorsun şu an. Ne görüyorsun? Mesela, ben hakemim beni çağırdın Koray Gençerler. Mert Hakan'ın eline çarptı dedin. O açıdan bakıyorum, bu açıdan bakıyorum yok. Koray beni niye çağırdın? Bu golü niye iptal ettiriyorsun, niye? Derdin ne kardeşim senin?'' dedi. 

''Rezil bir gece yaşandı''

Eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar, ALi Palabıyık'ın performasını değerlendirdi. Palabıyık, ''Türk hakemliği adına Adana'da kriminal ve rezil bir gece yaşandı. Ali Palabıyık; her şeyin yanlış… Hakemlik yapman, düdük çalman, her şey… G.Saray tarafından yönettiği rezil Alanya maçı sonrası hakemliği bitirilme aşamasına gelmiş Ali Palabıyık, kendini G.Saray'a affettirmek ve günah çıkartmak için Fenerbahçe'yi yedi. Öyle bir yedi ki gören de anladı futboldan hiç anlamayan da anladı! Ali Palabıyık'ın hem kötü bir hakem hem de kötü bir insan olduğunun ispatı sadece vermediği penaltılar değil, maçın son saniyesinde ceza alanının bir metre dışında Zajc'a o kadar açık bir faul yapılıyor ki Palabıyık 'Oyna' diyor, çalamıyor.''

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe’nin golü neden iptal edildi? İşte cevabı...
Habere Git

''Hakemler artık bir güvenlik sorunudur''

Maça en sert tepki verenlerden biri olan Serdar Ali Çelikler, maçtan hemen sonra açıklama yaptı. Çelikler, ''Hep "iyi niyetli" denilen ama özellikle "ofsaytımsı"dan bu yana en az 7-8 tane net golün iptal edilmesine karşı kayıtsız kalan, belli ki pek de yönetim işinin altından kalkamayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de durumu tam çözemiyor. 'Acaba yine bir seçim senesi futbol üzerinden kaos çıkarılmaya mı çalışılıyor?' sorusu makul bir sorudur. Ve cidden hakemler artık bu anlamıyla bir güvenlik sorunudur. Yabancı hakem getirilmeyecekse, hakemlik düzeninin tamamen yıkılıp yeniden yapılması adına muhakkak yepyeni bir takım girişimler yapılmalıdır. Yeni bir hakem nesli yetiştirmemiz şarttır. Bu nesli yetiştirme süresi 1 yıl ise o süre zarfında ya yabancı hakem getirteceğiz ya da gerekirse 1 yıl futbol oynamayacağız.'' dedi.

''Hakemler, Fenerbahçe'nin karşısına dikildi''

Gürcan Bilgiç, Mert Hakan Yandaş'ın golü ile ilgili yorumlarda bulundu. Bilgiç, ''15'te Mert Hakan'ın müthiş golü geldi. Herkes golü kutlarken, yayıncı kuruluş topun kapılma anını gösterdi defalarca. Birileri bir şey arıyordu. Top yerden bekliyor, yükseliyor, sonrasında Mert Hakan kontrol ediyordu. "Ele değdi" deseniz, görülmüyor. İspatı olmayan şüpheden hareketle golü iptal etti VAR hakemi Koray Gençerler. Kayıtlar incelense bu kez "elimsi" kelimesini de duyacağız muhtemelen. değişmeyen gerçek, son iki sezonda olduğu gibi yine Fenerbahçe'nin karşısına dikildi; hakemler... Rakibi bir türlü yeniyorsunuz ama hakemleri geçmeye çalışmak, diğer takımlardan farklı olarak oyuncuların bilebildiği bir şey değil. Jesus, maç bittikten sonraki haklı isyanında kırmızı kartı gördü. Galatasaray Yöneticisi Erden Timur "bu lig bitmez" diyordu, şikayet ettiği hakemler önlerindeki taşları tek tek ayıklayıp, dün akşam ligin "nasıl" biteceğinin kararını verdiler.'' dedi.

''VAR ve hakem gözünü kapattı''

VAR'ın gözlerini kapattığını söyleyen Şansal Büyüka, maçı şu şekilde yorumladı:

''Fenerbahçe‘nin VAR kararı ile iptal edilen golü hiç kuşkusuz maçtan daha fazla konuşulacaktır… Mert Hakan topu kontrol ederken o top eliyle buluştu mu? 50 defa izledim, “Değdi mi, değmedi mi“ anlamadım… Önemli hakemlere sordum, kimse net bir şey söyleyemedi. Değdi mi, değmedi mi kesin belli değil... Vicdana göre, görüntüye göre çok da kabul görecek bir iptal kararı değil bu. Ayrıca her Fenerbahçe kornerinde Batshuayi, “karakucak güreşlerinde“ olduğu gibi arkadan dolanıp yere indirildi. Hele bunlardan biri VAR’ı hatta VAR’sız penaltıyı işaret ediyordu... Palabıyık ile VAR bu pozisyona gözlerini kapattı… Artı bir de Samet’e yapılan mutlak penaltı var. Ama kendine de bakacaksın… Sadece rakiplerini değil, saha dışı koşulları da yenmek zorundasın... Öyle bir kadro kuracaksın ki, gerekirse hakemi de yeneceksin...Başka şansın yok...'' 

Senin için hazırladığımız haberler