Adana Demirspor Maçında Trabzonspor'un Başında Orhan Ak Görev Yapacak

Akın Ungan
09.03.2023 - 11:47 | Son Güncellenme: 09.03.2023 - 12:04

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da istifa etti. Fırtına, Adana Demirspor maçına Orhan Ak yönetiminde çıkacak.

Adana Demirspor Maçında Trabzonspor'un Başında Orhan Ak Görev Yapacak

Trabzonspor'da Ahmet Ağaoğlu'nun başkanlıktan istifa etmesiyle başlayan olağanüstü genel kurul süreci, teknik direktör Abdullah Avcı'nın istifası ve asbaşkan Ertuğrul Doğan'ın adaylığını açıklamasıyla sürdü.

Sezon sonuna kadar olan alacakları ödenecek

Veda açıklamasında hiçbir maddi talebi olmadığını belirten Abdullah Avcı'ya, istifa ettiği için sezon sonuna kadar olan alacakları ödenecek. Deneyimli teknik adam, sözleşmesi tek taraflı feshedildiği için Beşiktaş'tan yüklü miktarda tazminat almıştı.

İstifa sürecini ve gelecek planını açıklaması bekleniyor

Dün Trabzon'a gelerek takımla ve kulüp çalışanlarıyla vedalaşan teknik adam, şehirden ayrılmaya hazırlanıyor. Bugün Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ni saat 13.00'te ziyaret edip spor basınıyla vedalaşmaya gelecek olan Abdullah Avcı'nın, istifa süreci ve gelecek planlarıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Almanlar, Trabzonsporlu yıldızın peşinde! Teklif...
Habere Git

Takım Orhan Ak'a emanet

Trabzonspor'a Abdullah Avcı'nın yardımcısı olarak katılan yardımcı antrenör Orhan Ak, kongreye kadar olan geçiş sürecinde takımı idare edecek. Bordo mavililer hafta sonu sahasında oynayacağı Adana Demirspor maçına Orhan Ak yönetiminde çıkacak.

Avcı'nın sağ kolu

1996 yılında başladığı profesyonel futbol kariyerine 2015 yılında Medipol Başakşehir'de son veren Orhan Ak, futbol kariyerine Kocaelispor altyapısında başladı. Bugüne kadar Kuşadasıspor, Galatasaray, Ankaraspor, Antalyaspor, Bucaspor, Elazığspor ve Başakşehir'de defans oyuncusu olarak forma giyen Ak'ın Abdullah Avcı ile yolu ilk olarak Başakşehir'de kesişti.

2014 yılında Avcı'nın Başakşehir'de hocalık yaptığı dönemde takımda bulunan Ak, antrenörlük kariyerine de Avcı'nın yanında 2016 yılında Medipol Başakşehir altyapısında başladı. 2018 yılında Avcı'nın yanında A takımda yardımcı antrenörlüğe geçiş yapan Ak, sezon sonunda kulüpten ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Rus cephesinden Yusuf Yazıcı sözleri: "Nasıl geleceğine bağlı"
Habere Git

Beşiktaş taraftarı tepki gösterdi, ayrıldı

Beşiktaş'la 2019 yılında anlaşan Abdullah Avcı'nın yanında yardımcı antrenör olarak başlayan Orhan Ak, taraftarların tepkisi nedeniyle 1 ay sonra görevden ayrıldı.

Avcı olmadan ilk defa A takımı yönetecek

Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'a transfer olduğu süre zarfına kadar çalışmayan Ak, 2020 yılının Kasım ayında Abdullah Avcı'nın yardımcısı olarak Trabzonspor'a katıldı. Avcı'nın sağ kolu olarak bilinen Orhan Ak, Avcı olmadan ilk defa A takımı yönetecek.

Oyuncular moralsiz

Abdullah Avcı'nın ayrılığı sonrasında dün ilk idmanlarını yapan futbolcuların, Avcı'nın ayrılığı ve kulübün içinde bulunduğu çalkantılı süreç nedeniyle moralsiz olduğu gözlendi. 

Senin için hazırladığımız haberler