''Adana Demirspor'da kalbimi bıraktım''...

23.10.2015 - 20:58 | Son Güncellenme: 23.10.2015 - 20:58

Oynadığı futbol, beyefendi kişiliği ile futbolculuğunda takdir toplayan, yeni başladığı yorumculuğu ile çok olumlu tepkiler alan Erman Özgür, özel açıklamalarda bulundu...

İşte Erman Özgür'ün samimi açıklamaları;

- Futbolcu kimliği ile Erman Özgür'ü tanıyabilir miyiz? Pişmanlıklarınız var mı? Hedeflerinize ulaştığınızı düşünüyor musunuz?

Futbola, Pendikspor’un alt yapısında başladım. Kartalspor altyapısından profesyonel takıma geçtikten sonra sırasıyla Çanakkale Dardanelspor, Trabzonspor, Akçaabat Sebatspor, Ankaraspor, Konyaspor, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu ve Adana Demirspor takımlarında forma giydim. Oynadığım dönemlerle ilgili tek pişmanlığım ya da eksikliğimin ‘’özgüven eksikliği’’ olduğunu biliyorum. Maalesef kendine çok güvenen bir oyuncu değildim! Hedeflerim konusunda ise sanırım futboldan alacağım tüm dersleri aldığım bir kariyerim oldu. Küme de düştüm, şampiyonluk da kazandım, Türkiye Kupası da, hepsinin ayrı ayrı insana öğrettiği şeyler oluyor.

- Şuanda futbol yorumculuğu yapıyorsunuz. Bu alanda hedefleriniz nelerdir? Teknik Direktörlük ve İdari Menajerlik görevlerini düşünüyor musunuz?
Yorumcu olarak çok yukarıları hedeflediğimi söyleyemem. Sadece futbolla ilgili doğru tespitlerimi objektif şekilde aktarmayı seviyorum. Teknik Direktörlük ya da İdari Menajerlik yapmak gibi bir hedefim de yok ama futbol siyasetle bu kadar iç içe olmasaydı o zaman düşünmeye değerdi.

- Futbolcu olmak isteyen gençlere öneriniz nelerdir?
Düzenli uyku, iyi beslenme, çalışmaktan vazgeçmeme ve iyi bir altyapı hocasına denk gelebilmek için dua etmek.

- Milli Takım, 8 yıl aradan sonra Euro 2016 Fransa'da mücadele edecek. Şansımızı nasıl görüyorsunuz?
Çok potansiyelli ve kaliteli bir kadromuz var. Gruptaki kura şansımız ya da çeyrek yarı final oynamaktan ziyade gençlerin katıldığı milli takımımızın bu turnuvada kazanacağı tecrübe bundan sonrası için daha önemli bence.

- Birçok kulüpte futbol oynadınız. Sizi en çok etkileyen, camia ve taraftar bazında hangi kulüpler oldu?
Beni en çok etkileyen taraftar grubu Adana Demirspor’un taraftar grubudur. Tarihinde büyük başarılar olmamasına rağmen takımlarına duydukları sevgi ve tutku inanılmaz. Zaten, benim futbol hayatımda yaşadığım en büyük üzüntü Adana Demirspor’da şampiyonluk yaşayamamak oldu. Camia olarak ise Trabzonspor çok farklı ve unutulmaz anılarım olan bir kulüp.

"Adana Demirspor’da kalbimi bıraktım"

- Hafta sonunda oynanacak olan Adana derbisi var. Siz bu derbiyi, Adana Demirspor formasını terletirken yaşadınız. Adana derbisinin atmosferinden bahseder misiniz? Derbide gönlünüz hangi takımdan yana olacak?
Takımların hedefi ya da bulundukları sıranın ne olduğunun önemi olmayan ve atmosferi harika olan bir derbi. Kariyerim boyunca iyi ki Adana Demirspor’da oynamışım dediğim ilk zaman derbi oynadığım zamandı. Açıkçası bu derbiyi oynayacak tüm oyuncuların şanslı futbolcular olduklarını söyleyebilirim. Gönlüm Adana Demirspor’dan yana…  Birçok kulüpte futbol oynadım ama Adana Demirspor’da kalbimi bıraktım.

- Biraz da isterseniz futbol dışından konuşalım. Kartal'ın babası olarak, Baba Erman'dan bahseder misiniz?
Hayatımın odak noktası oğlum şu anda. Tüm hayatımı Kartal’a göre yaşıyorum ve bundan sonrası için hedefim onu iyi yetiştirebilmek.

- Çocuğunuzun ileride sizin gibi futbolcu olmasını ister misiniz?
Oğlumun doktor olmasını çok istiyorum. Paranın değerinin olmadığı, insanların acılarına müdahale edebilecek insanların içinde olmasını çok isterim. Tabii bu konuda son kararı özgür iradesiyle verebilmesine de müsaade edeceğim.

Röportaj: Salim MANAV

Senin için hazırladığımız haberler