Adana Demirspor'un eski golcüsü M'Baye Niang, 29 yaşında emekli olduğunu açıkladı

Özgür Koç
04.06.2024 - 10:39 | Son Güncellenme: 04.06.2024 - 11:10

Serie A'nın son hafta maçında 90+3'te attığı golle Empoli'nin ligde kalmasını sağlayan Adana Demirspor'un eski futbolcusu M'Baye Niang geleceğiyle ilgili flaş bir karar aldı. İşte detaylar...

Adana Demirspor'un eski golcüsü M'Baye Niang, 29 yaşında emekli olduğunu açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Sezonun ilk devresinde Adana Demirspor'da forma giyen Senegalli futbolcu M'Baye Niang geleceğiyle ilgili flaş bir karar aldı. 

Adana Demirspor'dan Empoli'ye transfer oldu

Mavi lacivertlilerin sezon başında bedelsiz olarak kadrosuna kattığı 29 yaşındaki futbolcu, forma giydiği 20 maçta 8 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. 

Golcü futbolcu devre arasında Adana Demirspor'dan ayrılarak Serie A ekibi Empoli'ye imza attı.

Takımını ligde tuttu

Empoli formasıyla 14 maçta sahaya çıkan Senegalli futbolcu, 6 kez fileleri havalandırırken 1 kez de gol pası verdi. 

Niang, ligin son iki haftasında attığı iki golle Empoli'nin ligden düşmesine engel oldu. 29 yaşındaki futbolcu ligin 37. haftasında Udinese karşısında 90. dakikada penaltı golüyle Empoli'ye 1 puanı getiren isim oldu.

M'Baye Niagn, ligin son haftasında ise Roma maçında ise skor 1-1 devam ederken 90+3'te kaydettiği golle takımının galip gelmesini sağlayarak Serie A'da tuttu. 

29 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı

Empoli ile bir sezon daha sözleşmesi bulunan M'Baye Niang, sezonun sona ermesinin ardından yaptığı açıklama ile hayranlarını şoke etti.

Senegalli golcü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çok düşündükten sonra futbol kariyerimi sonlandırıyorum." ifadeleriyle 29 yaşında emeklilik kararı aldığını duyurdu.

Caen altyapısından yetişen M'Baye Niang, kariyerinde Milan, Montpellier, Genoa, Watford, Torino, Rennes, Al-Ahli, Bordeaux, Auxerre, Adana Demirspor ve Empoli formaları giydi.

Kariyeri boyunca 399 maça çıkan ve 96 gol - 36 asistlik performans sergileyen Niang, Rennes ile Fransa Kupası ve Milan ile İtalya Kupasını kazandı.

Senegal Milli Takımı formasını da 15 kez terleten 29 yaşındaki futbolcu 4 gol ve 2 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler