Adana derbisi hangi stadyumda oynanacak?

11.02.2021 - 14:15 | Son Güncellenme: 11.02.2021 - 15:53

TFF 1. Lig'in 21. haftasından Adana derbisinde Adanaspor ile Adana Demirspor karşılaşacak. Peki Adana derbisi hangi stadyumda oynanacak? Adana derbisi yeni stadyumda mı, yoksa 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda mı oynanacak? Detaylar haberimizde...

Adana derbisi hangi stadyumda oynanacak?

Salim MANAV - AJANSSPOR

TFF 1. Lig'in 21. haftasında Adanaspor ile Adana Demirspor, Adana derbisinde kozlarını paylaşacak.

14 Şubat Pazar günü saat 19.00'da başlayacak derbi mücadelesi hangi stadyumda oynanacak? İşte cevabı...

Adanaspor - Adana Demirspor derbi karşılaşmasının oynanacağı stad kamuoyunda Yeni Adana Stadyumu olarak paylaşılsa da bu konuyla ilgili son bilgiye Ajansspor ulaştı.

Adana derbisi, Yeni Adana Stadyumu'nda saha zemini sıkıntıları nedeniyle 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak. 

Yeni Adana Stadyumu için önümüzdeki günlerde açılış yapılması bekleniyor.

Yarısı "mavi-lacivert" yarısı "turuncu-beyaz"

Merkez Sarıçam ilçesinde, 102 dönüm arazinin 43 dönümü üzerinde TOKİ tarafından inşaatına 2014'te başlanan, UEFA ve FIFA standartlarına göre inşa edilen Yeni Adana Stadı'nın yapımı tamamlandı. Kapılarını açmaya hazırlanan 33 bin seyirci kapasiteli stadın, tribün koltuklarının yarısı Adana Demirspor'un "mavi-lacivert", diğer yarısı da Adanaspor'un "turuncu-beyaz" renklerinden oluşturuldu.

Çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğindeki statta, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, basın ve VIP tribünü inşa edildi.Mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğunun bulunacağı şekilde yapılan stadın etrafında 431'i kapalı, toplam 1444 araçlık otopark hazırlandı.

Ayrıca, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaletinin, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin, sporcu ve hakemler için 2 rahatlama havuzu ve masaj odalarının yer aldığı stattan 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüpleri faydalanabilecek.

Yeni Adana Stadyumu 19 Şubat’ta açılıyor

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ve beraberindekiler ile Yeni Adana Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

Ömer Çelik, yeni stadyumun 19 Şubat’ta açılacağını söyleyerek, “Yeni stadyumumuz Adanalılara ve spor camiasına hayırlı olsun. Burada emeği geçen herkesi kutluyoruz. Önümüzdeki hafta inşallah burada maç oynanacak şekilde hazırlıklar tamamlanıyor. Bu eser Adana için kalıcı, ufuk açıcı bir eserdir. Adana’da gerçekleştirdiğimiz pek çok eser gibi buda gelecek nesillerin daha büyük başarılara imza atmasını, daha büyük konulara erişmesini sağlayacak bir eser olarak Adanalılara, gençlere, Türk spor camiasına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler