Adanaspor'la Adana Demirspor karşı karşıya!

22.08.2021 - 20:24 | Son Güncellenme: 22.08.2021 - 20:37

Son dakika haberleri... Bir gün önceki Gençlerbirliği maçından sonra Adanaspor yönetimi, emniyetin Adana Demirspor'a ayrımcılık yaptığını iddia etti. İşte detaylar...

Adanaspor'la Adana Demirspor karşı karşıya!

AJANSSPOR - HABER

 

Adanaspor'un kendi sahasında 0-0 berabere kaldığı Gençlerbirliği karşılaşmasında Emniyet güçleri, yöneticiler ve taraftarlar arasında yaşananlar kentin iki köklü iki takımı Adanaspor ile Adana Demirspor'u karşı karşıya getirdi.

Adanaspor'dan açıklama

Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından Adanaspor, Adana Emniyeti'nin kendilerine karşı sistematik bir baskı yapıldığını belirten açıklama yaptı.

"Adanaspor doktoru gözaltına alınmak istendi"

Gençlerbirliği taraftarlarının 'pankart açmasına izin verilmeyerek' mağdur edildiği, iki kulübün müdehalesiyle bu sorunun aşıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:  "Adanaspor kulüp doktorumuza, maç öncesi stada girişte çeşitli bahanelerle işini zorlaştırma ve gözaltı işlemi yapılmaya çalışılmıştır.Olay yerine gelen ve 16 yıldır bilfiil Adanaspor kulüp başkanlığını yürüten Bayram Akgül'e hitaben, haddini aşan davranışlarda bulunulmuştur."

"Adana Demirspor'a müsamaha..."

Adanaspor taraftopluluk gibi müdahale edildiği belirtilen açıklama şöyle sona erdi:"En acısı, pandemi döneminde tüm Türk kamuoyunun bildiği üzere şehirde bulunan iki kulüpten biri olan A. Demirspor A.Ş. kulübüne sistematik müsamaha, Adanaspor Kulübü'ne ise sistematik yıldırma politikası uygulanmaktadır. Neticede, 1954 yılında kurulan ve binlerce Adanalının desteklediği, altyapısında 2000’e yakın Adanalı genç sporcunun bulunduğu Adanaspor camiası bu şehirde yok sayılmaya çalışılıyorsa, Adanaspor yönetimi ve büyük Adanaspor taraftarı birlikte en güzel cevabı verecektir."

Adana Demirspor'dan sert yanıt

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Adana Demirspor ise, Adanaspor'un açıklamalasına ser bir yanıt verdi. Adanaspor'un açıklamasında kendi isimlerinin geçmesinden üzünttü duyulduğu belirtilen açıklamada "Emniyet güçlerini ve Adana Demirspor'u töhmet altında bırakan bu açıklamayı kınıyoruz" denildi.

"Farklı amaçlara hizmet ediyor"

Fenerbahçe karşılaşmasında TFF kriterlerine uygun davrandığı savunan Adana Demirspor'un açıklaması şöyle devam etti: "Farklı amaçlara hizmet ettiğini düşündüğümüz Adanaspor'un açıklamasını talihsizlik olarak değerlendiriyor, Adanaspor A.Ş. başkan ve yöneticilerine 'Sağduyu' çağrısında bulunuyoruz."

Adanaspor taraftarları topa girdi

Adanaspor tribün gruplarından Turbeyler de konuyla ilgili "Siz hepiniz, biz Adanaspor" başlıklı bir açıklama yayınladı. Açıklamada,  Gençlerbirliği karışlaşması öncesi ve sonrasında taraftara tahrik ve bilinçli yıldırma politikası uygulandığı iddia edildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Uygulamalar baskı boyutunu aşıp tamamen siyasi şov boyutuna dönüşmüştür. Taraftarlarımız maç öncesi otoparklara giriş sorunuyla başlayarak, bileti olmasına rağmen içeri alınmayarak Adana Emniyeti'nin taraflı ve tahrik edici tutumlarına maruz kalmıştır. Adamlık değil, adamcılık yapma niyetinde olan, bu kutsal üniformaya yakışmayacak hareketlerde bulunan görevli personelleri taraftarlarımıza olan yıldırma politikasından dolayı şiddetle kınıyoruz."

Adana Demirspor'a Pir Sultan Abdallı yanıt

Turbeyler  taraftar grubu, Adana Demirspor'a da "Önceliğiniz siyaset" başlıklı  bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, Balıkesir karşılaşması hatırlatılarak Adana Emniyeti'nin çifte standart uyguladığı iddia edildi.

Adana Demirspor'un şampiyonluk kutlamalarına müdahale etmeyen polisin Adanaspor'un kuruluş kutlamalarında farklı bir tavır takındığı, hatta bazı taraftarların darp edildiği belirtilen açıklama şöyle sona erdi: "Adana Emniyeti'nin uyguladığı çifte standart ve akıl almaz tutumu, Adana halkının Türk Polis Teşkilatı'na olan güvenini derinden sarsmaktadır.  Cümlelerimizi Pir Sultan Abdal'ın sözleriyle noktalamak istiyoruz: Yürü bre hızır paşa, senin de çarkın kırılır, güvendiğiniz padişahınız, o da bir gün devrilir..."

Adana Demirspor Balıkesir maçında ne olmuştu?

Geçen sezon TFF 1. Ligi'nde mücadele eden Adana Demirspor'un  kendi sahasında oynadığı Balıkesirspor karşılaşmasını tam kapanmaya rağmen büyük bir kalabalık izlemişti.

Adana Demirspor ile Süper Lig'e çıkmak için mücadele eden Samsunspor'un başkanı Yüksel Yıldırım, "Ben taraftarımı içeriye alamıyorum, neden Adana Demirspor her yere rahat rahat giriyor? Süleyman Soylu'nun oğlu dediler, İçişleri Bakanı'nın oğlu dediler. Açık açık bunlar konuşuluyor. Emniyet müdürü önünde önünü ilikliyor dedi, başkanın" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu suç duyurusunda bulundu, Yüksel Yıldırım özür diledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şahsına, ailesine ve emniyet teşkilatına yönelik hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Yıldırım hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Samsunspor Başkanı, suç duyurusunun ardından bir açıklama yaparak İçişleri Bakanı Soylu'dan özür dilemişti.

Senin için hazırladığımız haberler