Adanaspor, Engin İpekoğlu ile çıkışta

21.12.2015 - 12:03 | Son Güncellenme: 21.12.2015 - 12:03

PTT 1. Lig'in 12. haftasında göreve gelen teknik direktör Engin İpekoğlu yönetimindeki Adanaspor, 7 resmi maçtan 5 galibiyet bir beraberlik alarak çıkış yakaladı.

Ligde 12. hafta öncesi takımın başına getirilen İpekoğlu, ilk maçında Boluspor karşısında 2-1'lik mağlubiyet üzüntüsü yaşadı. Bu yenilginin ardından İpekoğlu'nun çalıştırdığı Adanaspor, ligdeki 4 maçını da kazanırken, Ziraat Türkiye Kupası'nda da birer galibiyet ve beraberlik elde etti.

PTT 1. Lig'de 13. haftada deplasmanda 1461 Trabzon'u 2-1 mağlup eden Akdeniz temsilcisi, 14. haftada sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 1-0, 15. haftada Alanyaspor'u 2-1, dün de sahasında Kardemir Karabükspor'u 3-0 mağlup etti.

Ligde üst üste 4 galibiyet alarak puanını 26'ya çıkartan ve 4. sıraya yükselen turuncu-beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda da Diyarbekirspor'u 3-1 mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda F Grubu'nda Trabzonspor, Gaziantepspor ve Nazilli Belediyespor ile eşleşen Adana ekibi, ilk maçında Gaziantepspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

- "Önümüzdeki her maça 3 puan çıkacağız"

Özellikle ligdeki çıkışıyla dikkati çeken Adanaspor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve gelirken takımı nasıl daha üst sıralara taşıyabileceklerinin hesabını yaptıklarını söyledi.

Çalışmalarının sonuç verdiğini ve güzel işler başarmaya başladıklarını ifade eden İpekoğlu, "Ligin ilk yarısının sonuna gelinirken güzel bir galibiyet serisi yakaladık" diye konuştu.

İpekoğlu, ligde mücadele kalitesinin yüksek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ligde alan savunması ve bireysel oyunların ön plana çıktığını biliyoruz. Bu bağlamda da çalışmalarımız oldu ve zaman zaman uyguladık. Bezen de hatalarımızı görüp buna göre önlemler aldık. Önümüzdeki her maça 3 puan için çıkacağız. Hedefimizde her zaman 3 puan kazanmak olacak. Öncelikle önümüzdeki Vartaş Elazığspor maçını da kazanarak ligin ilk yarısını en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Umarım yıl sonunda da istediğimiz yerde olup taraftarımızı mutlu edecek başarı yakalarız."

Transfer çalışmalarına da değinen İpekoğlu, "Bu konuda da kafamızda bazı düşünceler var ancak bunlar şu an için bizde kalsın" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler