Adanaspor teknik direktörü Osman Özköylü'den transfer açıklaması!

03.01.2018 - 15:35 | Son Güncellenme: 03.01.2018 - 15:35

Adanaspor teknik direktörü Osman Özköylü'den transfer açıklaması!

Adanaspor teknik direktörü Osman Özköylü, TFF 1. Lig’deki hedefleri, transfer çalışmaları ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Süper Lig’de yer almak istediklerini belirten Özköylü, 4-5 transfer için çalışmalarının olduğunu söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Osman Özköylü’nün açıklamaları şu şekilde:

"Kamp döneminde eksiklerimizi tamamlayacağız"

Ligin ikinci yarısının hazırlıklarına başladık. Transferle ilgili bazı çalışmalarımız olacak. Takımın içinde eksik gördüğümüz noktaları tamamlama noktasında çalışmalar yapacak. İkinci yarı zorlu geçecek. İddiamızı devam ettirmek ve Süper Lig yarışında olmak için çok daha iyi olmak durumundayız. Hem oyuncu hem de fiziksel ve zihinsel eksikler var. Bunları kısa süre içinde tamamlayacağız.

Adanaspor kaç transfer yapacak?

Asıl hedefimiz tabii ki ilk 2’yi zorlamak olacak. Play-Off potasında olmak istiyoruz. 4-5 oyuncu için çalışmalarımız var. Devre arası transferi zordur. Bu konuda iyi çalışmalar yapıyoruz. Bizim için doğru oyuncuları kadromuza katıp ligin ikinci yarısında daha iyi bir Adanaspor olması için çaba göstereceğiz.

Süper Lig'de kim şampiyon olur?

Bence burada en avantajlı takım Başakşehir. Neden? Diğer takımları üzerinde ciddi bir baskı var. Bunu hissedecekler. Rekabet onları yıpratacak. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi maçları da var. Başakşehir’in oturmuş bir kadrosu, yapısı var. Panik yapmıyorlar. Üstlerinde bir baskı yok. Biraz daha Başakşehir’in avantajlı olabileceğini düşünüyorum. Tecrübe de önemli. Fatih Hoca’nın gelmiş olması Galatasaray’ı yarışta farklı bir noktaya getirdi. Demoralize olmuş bir camiayı ayağa kaldırabilecek bir adım oldu. Bu grupta biraz daha az şans tanıdığım takım Fenerbahçe.

Cenk Tosun'un Everton'a transferi hakkında

80 milyonlu bir ülkeden daha fazla oyuncunun yurt dışında olması gerek. Altyapıdan istediğimiz oyuncular çıkamıyor ve oyuncu ihracı konusunda problemler oluyor. Futbolcuların, bilmedikleri yerlerde oynamak işlerine de gelmiyor. Cenk burada bir aşama kaydetti. Olması gereken transfer hakkını elde etti diye düşünüyorum. Böyle bir oyuncu Türkiye’de çok fazla yok. Transfer olursa onun açısından da Türk futbolu adına da iyi bir transfer olacak diye düşünüyorum.

"Yerli teknik adamlara güvenilmeli"

Yerli hocaların büyük takımların başında olması harika bir şey. Türk teknik adamlara daha fazla güvenilmesini gösterecek bir durum. Hepsinin Allah yardımcısı olsun. Türkiye’de çalışmak da zordur. Camialarda yeterli sabır olmuyor. Başakşehir’de mesala Abdullah Avcı’ya olan güvenin ne getirdiği ortada.

Ligin ilk yarısının en başarılı teknik direktörü kim?

Şenol Güneş bile bu ülkede tartışılır hale geldi. Bizim ne kadar sabırsız ve sonuca endeksli bir kafada olduğumuzu gösteriyor. Başakşehir gibi istikrara dayalı bir anlayış olsa da teknik adamlar da rahat rahat geleceği dizayn etse. Başarıya endeksli olmak teknik adamların vereceği katkıyı da etkiliyor.  Abdullah Avcı bence Süper Lig’de ilk yarının en başarılı teknik direktörü. Bunu tartışmaya bile gerek yok.

Senin için hazırladığımız haberler