Ada'nın Ünal Karaman'ı! Büyük benzerlik...

16.01.2020 - 10:46 | Son Güncellenme: 16.01.2020 - 10:50

Ada'nın Ünal Karaman'ı! Büyük benzerlik...

Geçen sezon 9 Kasım'daki 5-0'lık Yeni Malatyaspor mağlubiyeti Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman'ın sonu olabilirdi. Ancak Ahmet Ağaoğlu yönetimi o dönem hocanın arkasında durdu ve bordo mavili ekip üst üste iyi sonuçlar almayı başardı. Bunun bir benzeri, hatta belki çok çarpıcısı İngiltere'de yaşanıyor. Southampton ve Ralph Hasenhüttl örneği...

Geçtiğimiz sezonun ortasında Southampton teknik direktörlüğüne getirilen Hasenhüttl istediği sonuçları alamasa da takımı kümede tutmayı başarmıştı. 

9-0'ın üstüne iki yenilgi daha ama...

Bu sezon ise ilk 13 maçta sadece 9 puan alınabilmişti. Daha da kötüsü 25 Ekim 2019'daki maçta içeride Leicester City'ye tam 9-0 kaybedilmişti. Yönetim hocanın arkasında durdu. Sonraki iki maçta Manchester City ve Everton'a 2-1'lik skorlarla kaybedildi. Hasenhüttl yine görevinin başında kaldı. Arsenal'le 2-2 berabere kalındı. Avusturyalı yine göreve devam etti. 

13 hafta sonunda sadece 9 puanı bulunan S'oton 19. sırada yer alıyordu. 

7 sıra birden yükseldi!

14. haftadan itibaren ise İngiliz ekibinin yükselme devri başladı. S'oton sonraki 9 lig maçından 19 puan çıkarmasını bildi ve 28 puanla 12. sıraya kadar yükseldi.

İngiliz ekibi bu süreçte Chelsea, Tottenham, Leicester City gibi dişli ekipleri mağlup etmeyi başardı. 

'9-0'dan sonra Hasenhüttl'ı göndermemek bu sezonun en iyi kararı'

Daily Mail gazetesi, Hasenhüttl'ın 9-0'lık mağlubiyetin ardından kovulmamasının bu sezonun en iyi kararı olduğunu savunuyor. 

Ahmet Ağaoğlu ne demişti?

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ünal Karaman'ın 5-0'lık mağlubiyetin ardından görevde tutmasıyla ilgili, "Hocamız 'En doğrusu benim istifa etmem' demişti. 'Pazartesi gününe bekleyelim ve sindirileim hocam, sakin ol' dedim. O zamanki adım riskliydi. İki oyuncu (Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz) ve hoca arasında tercih yapmamız gereken bir süreçti. Burada işin doğrusu tercihi hocadan yana kullanıp oyuncularla yollarımızı ayırmaktı" ifadelerini kullanmıştı.

Kaderin cilvesi Trabzonspor'da 6-2 kazanılan Kayserispor maçı sonrası Ünal Karaman'la yollar ayrıldı. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler