Adebayor'un Kayserispor'a maliyeti belli oldu! Sözleşmesinde opsiyon...

27.08.2019 - 20:05 | Son Güncellenme: 27.08.2019 - 17:08

Adebayor'un Kayserispor'a maliyeti belli oldu! Sözleşmesinde opsiyon...

Süper Lig ekiplerinden İstikbal Mobilya Kayserispor, Başakşehir’den ayrılan Togolu golcü Emmanuel Adebayor’u kadrosuna kattı. Tecrübeli futbolcu ile 1 yıllık sözleşme imzalandı. Bu transferle ilgili detaylar Radyospor canlı yayınında açıklandı. İşte Adebayor’un Kayserispor’a maliyeti:

Adebayor, Kayserispor’da karar kıldı

Başakşehir’den ayrıldıktan sonra çeşitli takımların gündemine gelen Emmanuel Adebayor, Kayserispor’da karar kıldı.

İlk görüşmede taraflar anlaşamadı

Bu transferin süreci ise oldukça çetin ilerledi. Kayserispor’un ilk yaptığı görüşmede Adebayor mali açıdan sarı-kırmızılıları zorlayacak bir rakam istedi.

Kayserispor ısrar etti, Adebayor kabul etti

Fakat; Kayserispor listesine aldığı bu futbolcudan vazgeçmedi ve transfer görüşmelerini sürdürdü. Yapılan son görüşmede Adebayor da Kayserispor’un sunduğu teklifi kabul etme kararı aldı.

Adebayor 1 milyon Euro’ya yakın bir para kazanacak, opsiyon yok!

Golcü futbolcu, Kayserispor’da 1 milyon Euro’ya yakın bir gelir elde edecek. Bu rakam, önceki yıllarda oynadığı takımlarda aldığı paranın 3’de 1’ine denk geliyor. Ayrıca Adebayor’un kontratında herhangi bir opsiyon bulunmuyor.

Kayserispor Sportif Direktörü Radyospor’da doğruladı

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Kayserispor Sportif Direktörü Erdem Kemaloğlu, “Adebayor ile konuştuğumuzda elde edeceği gelirin, kendi kariyerindeki en düşük gelir olduğunu söylüyor. Kontratta opsiyon yok. Ancak; karşılıklı olarak bir memnuniyet söz konusu olursa tekrar görüşme yapılabilir” ifadelerini kullandı. (AJANSSPOR ÖZEL)

Senin için hazırladığımız haberler