Milli basketbolcu Adem Bona, Sixers formasıyla ilk maçına çıktı, sosyal medya sallandı: "Berbatsınız"

Özgür Koç
09.07.2024 - 12:05 | Son Güncellenme: 09.07.2024 - 12:15

NBA 2024 Draftı 2. tur 41. sırasından Philadelphia 76ers tarafından secilen milli oyuncumuz Adem Bona yeni takımıyla ilk maçına çıktı. Bona performansıyla tam not alırken Sixers taraftarlarını da heyecanlandırdı.

Milli basketbolcu Adem Bona, Sixers formasıyla ilk maçına çıktı, sosyal medya sallandı: "Berbatsınız"

AJANSSPOR - HABER

NBA Yaz Ligi’nde Philadelphia 76ers, Oklahoma City Thunder'ı 102-92 mağlup etti. Sixers'ta milli basketbolcu Adem Bona ilk kez forma giydi.

Adem Bona ilk maçında tam not aldı

Philadelphia 76ers tarafından 2. tur 41. sıradan seçilen milli oyuncumuz Adem Bona, yeni formasıyla parkeye ilk kez Oklahoma karşısında çıktı. Karşılaşmada toplam 24 dakika süre alan 21 yaşındaki Bona; 7 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve 2 blok ile oynadı. Maçta toplam altı saha içi denemesinde bulunan genç pivot, bunların üçünde isabet buldu.

Sixers taraftarları övgü yağdırdı

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde yaptığı iki posterlik smaçla dikkatleri üzerine toplayan Adem Bona, Sixers taraftarlarının da büyük beğenisini topladı. Eurohoops'un haberine göre; Philadelphialı taraftarlar, sosyal medya aracılığıyla milli oyuncumuzdan övgüyle bahsettiler.

Adem Bona hakkında yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

 

"Adem Bona’nın 41. sıraya düşmesine izin verdiğiniz için berbatsınız"

“NBA Scout’larına şunu söylemek istiyorum, Adem Bona’nın 41. sıraya düşmesine izin verdiğiniz için berbatsınız. Gücü ve atletizmiyle yumuşak savunmacıları bol bol cezalandıracak. Bana Anthony Mason ve Horaca Grant’i hatırlatıyor, hücumda daha onlara yakın bile değil ama bu haliyle bile heyecan verici.”

“Adem Bona bunu daha ilk draft edildiğinde söylemişti, ilk maçında oynadığı ilk iki çeyreği sahada adeta yaşıyor. O kadar sert ve sağlam oynuyor ki bu şekilde dakika bulamaması çok zor olur.”

“Adem Bona şu ana kadar bulunduğu her pozisyonda ufak bir araba kazasına sebep oldu (evet, bu bir övgü).”

“Adem Bona rotasyonda süre bulduğu zaman izlemesi çok keyifli bir oyuncu olacak. Müthiş bir çember savunucusu, ayrıca çemberi yok edebilecek kadar nefis bir atlet. Süre bulduğu zaman bu sezon Bona’dan birçok poster smaç bekliyorum!”

“Adem Bona bizim için harika bir seçim oldu. Embiid’in olmadığı maçlarda en az 20 dakika süre alacaktır.”

“Adem Bona’ya 10 yıllık maksimum kontrat verin!”

Senin için hazırladığımız haberler