Adem Büyük'ten transfer itirafı: "Kabul etmiştim ama savaş yüzünden vazgeçtik"

03.03.2022 - 12:11 | Son Güncellenme: 03.03.2022 - 12:28

Yeni Malatyaspor'dan ayrılan Adem Büyük, sarı kırmızılı kulüpten ayrılış sürecini anlattı. Tecrübeli isim savaş nedeniyle reddettiği teklifi de açıkladı. İşte detaylar...

Adem Büyük'ten transfer itirafı: "Kabul etmiştim ama savaş yüzünden vazgeçtik"

Son olarak futbolcu-teknik direktör olarak görev yaptığı Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'dan ayrılan Adem Büyük futbolu bıraktığı iddialarına dair konuştu. Kariyerine devam ettiğinin altını çizen 34 yaşındaki futbolcu, sarı kırmızılı kulüpten ayrılış sürecini anlattı. 

Adem Büyük'ün açıklamaları şöyle:

"Futbolu bırakmadım"

Hürriyet'te yer alan habere göre 34 yaşındaki oyuncu futbolu bıraktığı yönündeki iddiaları da yalanlayarak, "Futbolu bırakmadım. Bunun için daha çok erken. Oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum. Sanırım Malatya'dan ayrılınca futbolu da bıraktı gibi bir algı oluştu. Böyle bir şey yok. Daha erken" dedi.

"Benim vicdanım rahat"

Yeni Malatyaspor'da Marius Sumudica ile yolların ayrılmasının ardından futbolcu-teknik direktör olarak görev yapmasıyla ilgili Adem Büyük, "Bana bu görev verilirken her zamanki gibi sorumluluktan kaçmadığım için kabul ettim. Maddi zorluklar yaşadığımızı herkes biliyordu. Takım için de faydalı olacağını düşündük. O yüzden çok fazla düşünmeden kabul ettik. Benim vicdanım rahat. Madem bir hoca alınacaktı, keşke görevi bize vermeden önce alsalardı. Nasıl bir yol haritası çizdiklerini gerçekten merak ediyorum. Yaklaşık 4 sene kaldım orada. Neler yapıldığına anlam veremedim hiçbir zaman. Hayatım boyunca bunu hiç yapmadım, hep sorumluluk aldım. Böyle bir karar aldığım için pişman değilim." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Yeni Malatyaspor'da yeni teknik direktör belli oldu!
Habere Git

Savaş nedeniyle teklifi geri çevirmiş

Kendisine Devre arasında Polonya ekibi Wisla Krakow'dan transfer teklifi geldiğini belirten tecrübeli futbolcu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Transfer dönemi devam ederken böyle bir teklif geldi. İlk başta çok olumlu baktık ama sonra yaşanan olaylardan dolayı şimdi bir savaş mevzusu olduğu için... Eşimle bu konuyu konuştuk. İlk başta kabul etmiştik ama daha sonra affımızı istedik. Tamamen oradaki savaşla alakalı. Ukrayna ve Polonya birbirine çok yakın. Bu yüzden affımızı istedik. Yine de her an her şey olabilir. Transfer dönemi kapanmayan ülkelerden ciddi teklifler var. Bizim karar vermemiz gereken oynamak. En doğrusunu bulmak istiyoruz. Bu dönemi boş geçirmek istemiyorum. Bir futbolcu için uzun bir süre. Olursa gidip oynamak istiyorum."

Süper Lig'den 5 teklif var

Süper Lig'den takımların da kendisiyle ilgilendiğini ifade eden Büyük, "Menajerime gelen teklifler var, biliyorum. 5 takımdan teklifler var. Şu an için onlarla görüşme olabilir çünkü serbest statüdeyim. Menajerim bunları değerlendirip, konuşacaktır" dedi.

"Kendi ülkemizde yabancı olduk"

Süper Lig'de uygulanan yabancı oyuncu sayısı kuralını da değerlendiren Adem Büyük, "Kendi ülkemizde yabancı olduk. Bu kafa yapısını değiştirmek lazım. Yabancı oyuncuya karşı değiliz. Kötü yabancı gelmesin. Elimizde yabancı oyuncudan iyi yerli oyuncu varsa o oynasın. Kaliteli yabancı gelsin. Bu kafa yapısını değiştirmemiz lazım. Malatyaspor'da çok fazla gereksiz yabancı vardı. Yabancı aldığın zaman oynatmak zorundasın. Butün kulüpler bunu yapıyor. Kulüpler de burada yanlış yapıyor. Alıyorsan da oynatma. Malatya çok fazla genç yabancı aldı, bana sorarsan hiçbiri bu ligde oynayabilecek kalitede oyuncular değil. Bu sadece Malatyaspor için değil diğer kulüpler için de geçerli. Elimizde bu kalitede Türk oyuncular var. Biz Türk oyuncuları elimizin tersiyle kenara itiyoruz. Yerli oyuncuya yabancı oyundan daha fazla önem verirsek daha güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Bu biraz güven meselesi. Hiç kimse Türk futbolcuya güvenmiyor. Bunu anlamış değilim." şeklinde konuştu.

"Adamlar şampiyon oldu"

Trabzonspor'un ligde açık ara lider olarak şampiyonluk yolunda rakipsiz kalmasıyla ilgili olarak da tecrübeli golcü, "Şampi falan değil şampiyon oldu adamlar. Trabzonspor'un bu oyunla maç kaybetmesi çok zor. Her maçı futbol anlamında hak ederek kazanıyorlar. İyi futbol oynuyorlar. Şu anda ligde en iyi futbolu oynayan takım Trabzonspor. Bence hak ediyorlar ve şampiyon oldular diyebilirim" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler