"Adem Ljajic, kendi ayağına sıkıyor"

23.12.2020 - 08:24 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 08:44

Fenerbahçe ve Galatasaray ile şampiyonluk yarışı içinde olan Beşiktaş'ta forma giyen Adem Ljajic, bu sezon beklentilerin uzağında kaldı. Beşiktaş'ın eski oyuncusu ve spor yorumcusu Nihat Kahveci, aşk acısı yaşadığı için performansı düştüğü iddia edilen Beşiktaş'ın Sırp futbolcusu Adem Ljajic için konuştu. Eski takım arkadaşı Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın Ljajic konusundaki tavrına destek veren Kahveci, "Adem kendi ayağına sıkıyor" ifadesini kullandı. İşte detaylar...

"Adem Ljajic, kendi ayağına sıkıyor"

Ahmet UYKAN-AJANSSPOR

Beşiktaş'ın problemli yıldızı Adem Ljajic'e şans vermeyen Sergen Yalçın'a eski takım arkadaşından destek var. Siyah-beyazlıların efsane isimlerinden Nihat Kahveci, "Sergen Hoca, Ljajic'te ışık görmediği için onu oynatmıyor" yorumunu yaptı.

Sergen Yalçın, teşhisi koymuştu

Bu sezon sadece 5 lig maçında toplam 131 dakika forma giyen Ljajic'in siyah beyazlı kulüpteki geleceği merak konusu oldu. Yönetim, özel hayatında sorunlar yaşayan Ljajic'i devre arasında satmayı planlarken teknik direktör Sergen Yalçın ise Boşnak asıllı Sırp yıldızdan umudunu kesmiş durumda. Zira tecrübeli hoca, Ljajic'i yeniden kazanmak istediğini ancak 29 yaşındaki futbolcunun haftalardır yedek kalmasına rağmen bu durumdan rahatsız olmadığını ifade etmişti.

'Ljajic'in oynamaya niyeti yok'

Sergen Yalçın'ın Ljajic için yaptığı bu durum tespitinin bir benzeri Nihat Kahveci'den geldi. Vole'nin Youtube kanalında konuşan eski milli futbolcu, "Sergen Hoca, Ljajic'e şunu demek istiyor; 'İki idman yapamıyorsun. Oynatıyorum ama sen sahada yürümüyorsun. Ben de seni bir daha oynatmayacağım.' Yazık. Adem, iyi oynadığında katkı veren bir futbolcu. Fakat resmen kendi ayağına sıkıyor. Formayı almak istemiyor" ifadelerini kullandı.

Düşüşün sebebi Sofia'nın ihaneti

Sırp medyasına göre Ljajic'in eski günlerinden uzak olmasının sebebi özel hayatındaki çalkantılar. İddialara göre; yıldız futbolcu uzun süre birlikte olduğu Sırp manken sevgilisi Sofia Milosevic 2019'un sonlarında kendisinden ayrılınca adeta bunalıma girdi. Gece hayatına ve alkole kendini veren Ljajic, eski sevgilisinin Sırbistan Milli Takımı'ndan arkadaşı Real Madrid'li Luka Jovic ile ilişkiye başlamasıyla ikinci kez şok yaşadı. Sofia-Jovic çiftinin Eylül ayında bir çocuğu olurken; ihanete uğradığını hisseden Ljajic'in yaşananların etkisinden kurtulamadığı belirtildi.

Ljajic'in maliyeti ne kadar?

2018'de satın alma şartıyla Torino'dan 1 milyon 250 bin Euro'ya kiralanan Ljajic'in bonservisi, 6.5 milyon Euro daha ödenerek alındı. Böylece yıldız oyuncu, toplam 7 milyon 750 bin Euro'ya mâl oldu.

2022'ye kadar sözleşmesi var

31 Mayıs 2022'ye kadar mukavelesi olan Ljajic'in yıllık ücreti 2 milyon 250 bin Euro. Bonservis ve 4 yıllık garanti ücretle birlikte Boşnak yıldızın Beşiktaş'a faturası 16 milyon 750 bin Euro oldu.

Ljajic, bu sezon kaç maçta oynadı?

Adem Ljajic, bu sezon Beşiktaş'ta Süper Lig'de 5, Avrupa Ligi'nde ise 1 maçta görev aldı. Ljajic, geçen sezon ise 29 maçta 7 gol 7 asistlik performans sergilemişti.

Senin için hazırladığımız haberler