Adil Demirbağ için resmi Fenerbahçe ve Galatasaray açıklaması

12.05.2020 - 16:32 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 16:37

Adil Demirbağ için resmi Fenerbahçe ve Galatasaray açıklaması

Adana Demirspor'da forma giyen ve Fenerbahçe, Galatasaray ile Başakşehir'in gündeminde yer alan Adil Demirbağ için resmi transfer açıklaması geldi.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Adil Demirbağ, liglerin son durumu ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Murat Sancak, "Takım olarak Bolu'dayız, takımımız iki gündür antrenman yapıyor. 12 Haziran'a hazırlanıyoruz. Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir ile yaptığımız toplantıda kararlar alındı. Tedbirler alınarak 12 Haziran'da maçlar başlayacak. Takımımızda futbolcular şu anda çok mutlu, hiçbir sıkıntı yok, takımımızda pozitif vaka olmadı." ifadelerini kullandı.

'Altyapı kulüplerimizin olmazsa olmazı'

Altyapıya ciddi yatırımlar yapıldığını söyleyen Başkan Sancak, "Halil Bahar uzun yıllar kulüp içerisinde görevini iyi yapan arkadaşlarımızdan birisiydi, kendisi yeni sportif direktörümüz oldu. Hayırlı olsun diyorum, bu görevi de layıkıyla yapacağından eminim. Altyapı kulüplerimizin olmazsa olmaz unsuru, Adana Demirspor olarak altyapıya ciddi yatırımlar yaptık, bunun da meyvesini ilerleyen yıllarda göreceğiz." dedi.

Adil Demirbağ'a F.Bahçe ve G.Saray'dan teklif var mı?

İsmi Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir'le anılan Adil Demirbağ için 'Transfer teklifi aldınız mı? sorusuna Sancak, "Ligde kalan 6 maçımız var. Adil Demirbağ için direkt olarak bana gelen bir teklif yok ama söylentiler var, konuşulanlar var. Bizim için önemli olan son 6 maç, Adil için talep gelirse de oturur konuşuruz." cevabını verdi.

Yeni stadyumun koltuk renkleri değişecek mi?

Adana'ya yeni yapılacak olan stadyumun koltuk renklerinin kırmızı-beyaz olmasıyla ilgili olarak ise Murat Sancak, "Koltuklar sipariş verilmeden önce Sayın Valimiz, Adanaspor Başkanı Bayram Akgül'e ve bana fikir sormuştu. Mavi-turuncu renkler olduğunda koltuklar hasara uğradığı için koltuk renkleri A Milli Takımımız'dan dolayı kırmızı-beyaz olsun dedik, koltuk renkleri değişecek mi? Bakalım. Şu anda önceliğimiz stadyumun tamamlanması, açıkçası benim için renkler çok da önemli değil. Yeni sezonda maçlarımızı yeni stadyumda oynamayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

'Yeni hayata alışmamız lazım'

Liglerin 12 Haziran'da başlamasıyla ilgili olarak ise Sancak, "Sağlık protokolünü uygulamak için çözüm bulmak istedikten sonra çözüm bulunur. Bugün AVM'lerin açıldığı bir ortamda 11'e 11 maç mı oynanmayacak? Nereye kadar maçları erteleyeceğiz? Son noktaya kadar sağlık tedbirlerini alacağız, yeni hayata da alışmamız lazım. İnşallah en kısa zamanda bu koronavirüsten de kurtulmuş oluruz." şeklinde konuştu.

Kulüplerin şirketleşmesi gerektiğini belirten Murat Sancak sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Kulüp yöneticileri kendi dönemlerinden sorumlu olmalı. Şirketleşme ile ilgili bir düşüncem yok. Fakat şirketleşmeden kulüplerin ayakta kalma şansı yok. Dimaks'ın kulüpten bir kuruş alacağı yok. Adama sorarlar 'Sen batmış bir kulübe nasıl bu kadar miktar verdin?' diye... Dimaks'ın belirlediği miktar 4 milyon TL'nin üzerinde, bu paranın kuruşunu ödemem. Hukuk olarak en uç noktaya kadar gideceğiz. Dimaks'ın yöneticilerine buradan sesleniyorum; o parayı ödemeyeceğiz. Size yakışanı yapın."

Senin için hazırladığımız haberler