Adil Gevrek açıkladı: Hüseyin Göçek'e neden saldırdı?

Salim Manav
24.12.2021 - 12:29 | Son Güncellenme: 24.12.2021 - 18:45

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Kayserispor maçının son düdüğünün ardından sahaya indi. Gevrek, Hüseyin Göçek'e neden saldırdı? Detaylar haberimizde...

Adil Gevrek açıkladı: Hüseyin Göçek'e neden saldırdı?

Salim MANAV - AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Yeni Malatyaspor ile Yukatel Kayserispor karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele Yeni Malatya Stadyumu'nda oynandı. Ev sahibi takımın teknik direktörü Marius Sumudica ilk yarıda müthiş bir sevinç yaşadı. Karşılaşmanın son düdüğünün ardından Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek sahaya indi.

Maç sonu ortalık karıştı

Yeni Malatyaspor'un sahasında oynadığı Yukatel Kayserispor maçının bitmesiyle sarı siyahlı takımın başkanı Adil Gevrek saha içerisine girerek, hakem Hüseyin Göçek'e saldırdı.

'Fiziki müdahele için gitmedim'

Ajansspor'a konuşan Adil Gevrek, "Hüseyin Göçek'in yanına kesinlikle fiziki müdahale için gitmedim. Öyle bir amacım olsa da yapardım. Hüseyin Göçek'e sözlü olarak yaptığı hataları anlatacaktım ve Yeni Malatyaspor'un hakkını savunacaktım. Fakat hakemin yanına gidişim, koşuşum çok yanlış algılandı. Saat 14.00'te Kulüpler Birliği'nde toplantımız var. Toplantı sonrasında da daha geniş açıklama yapacağım." dedi.

"Hakemler insandır hata yapabilir" demişti

Geçmiş dönemde ise Adil Gevrek'in yine hakem hatalarının gündeme geldiği zamanlarda "Hakemler de insandır, hata yapabilir." bildirisini ilk kez resmi hesaptan yayınlayan kulüp başkanı olarak dikkat çekmişti. 

Malatyaspor'dan hakemlere tepki açıklaması 

Malatyaspor: "Hakem hatalarının hem şampiyonluk yarışında hem de alt sıralarda oyunun kaderini belirleyecek düzeyde olmasına karşın TFF'nin bir çözüm geliştirememiş olması ve hata yapan hakemlerin ödüllendirilip tekrar maçlara atanması kabul edilebilir gibi değil."

İşte Malatyaspor'un açıklaması:

Geçtiğimiz sezonlar da dahil bugüne kadar birçok maçımızda sonuca doğrudan etki eden hakem hatalarını hep hoş karşılayıp tolere ettik. Ancak gelinen süreç itibari ile susmanın, göz ardı etmenin, bir şeylerin değişmesini beklemenin anlamsız olduğunu dün akşam net olarak gördük.

Hakem hatalarının hem şampiyonluk yarışında hem de alt sıralarda oyunun kaderini belirleyecek düzeyde olmasına karşın Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir çözüm geliştirememiş olması ve hata yapan hakemlerin ödüllendirilip tekrar maçlara atanması kabul edilebilir gibi değil.

Dün akşam oynadığımız Yukatel Kayserispor müsabakasının 81. dakikasında tüm kamuoyunun takdir ettiği gibi penaltımız verilmemiştir. Yine geçtiğimiz haftalarda oynadığımız Aytemiz Alanyaspor maçında aleyhimize verilen penaltı,  futbolcumuz Haddadi’nin görmüş olduğu basit kartın ardından oyundan atılması ve daha sayamayacağımız hakkımızın emeğimizin alın terimizin gasp edildiği hatalar…

Yukatel Kayserispor müsabakasında VAR hakemi Volkan Bayarslan’ın penaltı pozisyonunda orta hakem Hüseyin Göçek’i pozisyonu izlemeye davet etmemiş olması ve sıcağı sıcağına ödüllendirilip bu hafta oynanacak Giresunspor - Hatayspor maçına atanmasını spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Son oynadığımız maçlarda hakem hatalarının bariz bir şekilde artması, hakemlerin futbolcularımıza karşı tutum ve üslupları camiamız tarafından hiçbir şekilde kabullenilmeyecek, herkese her şeye rağmen mücadelemiz sonuna kadar korkusuzca devam edecek.

Konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Kulübü

 

Senin için hazırladığımız haberler