Adil Gevrek açıkladı! İşte 'küme düşme kaldırılsın' diyen 7 takım...

21.05.2020 - 15:34 | Son Güncellenme: 21.05.2020 - 15:48

Btc Turk Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, 'küme düşme kaldırılsın' diyen 7 takım Radyospor'da açıkladı! İşte tüm detaylar...

Adil Gevrek açıkladı! İşte 'küme düşme kaldırılsın' diyen 7 takım...

TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada, "Bu sezon Süper Lig'de düşme olmaması ve gelecek sezonun 21 takımla oynanması için 7 kulübümüzden başvuru aldık." ifadelerini kullandı.

Btc Turk Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'ten liglere geri dönüş kararı ve küme düşme kaldırılsın önerisiyle ilgili açıklama geldi.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Adil Gevrek, "Bizimle birlikte Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Konyaspor, Yeni Malatya, Rizespor, Ankaragücü ve Kayserispor bu sezon küme düşme olmaması ve gelecek sezonun 21 takımla oynanması için TFF'ye başvuruda bulundu. 

'Küme düşmenin kaldırılması ciddiyeti bozmaz'

Küme düşme olmasa da takımların sahaya aynı ciddiyetle çıkacağını ifade eden Başkan Gevrek, "Takımların en büyük sıkıntısı ekonomik sorunlar. Takımlar her galibiyette 3 milyon TL para kazanıyor. Bütün takımlarımız kazanacağı ücretin hesabını yapacaktır. Küme düşmenin kaldırılması ciddiyeti bozmaz. Küme düşmenin kaldırılmasıyla kötü bir durum olmaz. Çünkü takımlar maç kazandığında ücret kazanıyor. TFF'nin bu konuda en doğru kararı vereceğine inanıyorum." dedi.

'21 takım yayıncı kuruluşa avantaj sağlar'

Süper Lig 21 takımdan oluşursa takımlar için yayıncı kuruluş gelirlerin artacağını söyleyen Gevrek, "Süper Lig 21 takımdan oluşursa yayıncı kuruluş için avantaj olacaktır. Çünkü maç sayısı artacaktır, reklam geliri artacaktır, bu da takımlar için yayın gelirinin artmasını sağlayacaktır. Süper Lig'de 21 takım olursa ayda bir kez hafta içi maçlar oynanır. Bu da futbolcuları etkilemez. Avrupa'da çoğu lig 20-21 takımdan oluşuyor." açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler