Adil Gevrek: "Satın alma önceliği Fenerbahçe'de..."

07.01.2019 - 23:32 | Son Güncellenme: 08.01.2019 - 02:32

Adil Gevrek: "Satın alma önceliği Fenerbahçe'de..."

Evkur Yeni Malatyaspor'un başkanı Adil Gevrek, beIN Sports Haber'e konuk olarak transfer gündemini değerlendirdi. Adil Gevrek'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

3 gündür takımla birlikteyim. Kamp çok güzel geçiyor. Çalışmalar iyi bir şekilde devam ediyor. En iyi şekilde Malatya'ya dönmek istiyoruz. Bizim için iyi bir ilk yarı geçti. Büyük takımların bu kadar düşüş yaşayacağını tahmin etmemiştik. Herkes için zor maçlar. Bizim açımızdan iyiydi. 

"VAR sistemini doğru buluyorum"

Kaliteli Anadolu takımları da var. Büyük takımların da düşüşü var. VAR sisteminin çok doğru bir sistem olduğunu düşünüyorum. Ligin kaliteli olması için Anadolu takımlarının da kaliteli olması gerekiyor. VAR, Anadolu kulüplerini savunan bir sistem. VAR sistemi doğru ama onu kullanan da insan. Hatalar olabilir ama önümüzdeki sene daha iyi olacağını düşünüyorum.

"Takıma değer kattılar"

Sadık bizim için çok değerli bir oyuncuydu. Takıma katkısı ve karakteri tartışılmaz. Malatya'ya değer kattı. İnşallah Fenerbahçe'de de başarılı olur. Boutaib de aynı şekilde. Ona da teşekkür ediyorum. Maddi olarak da katkı sağladılar. Her ikisine de teşekkür ediyorum.

Aramızda yeni katılan arkadaşlar oldu. Barış Alıcı kiralık, Yiğithan ise bonservisi ile beraber alındı. Bizim scoutlarımızın da bildiği bir oyuncu. Fenerbahçe'nin bir önceliği var Yiğithan'da. Bu konuda bir madde konuldu ama tabii ki bir bonservis bedeli karşılığında. Mustafa Akbaş'ı da Trabzonspor'dan kadromuza kattık. Robin Yalçın'ı da transfer ettik. Bu oyuncuların katkı sağlayacağına inanıyorum.

Yeni Malatyaspor'da transfer devam edecek mi?

Yeni takviyeler olacak. Hücum hattına birini almamız lazım. Hedefimize ulaşmak için en az 2 ya da 3 transfer yapacağız. Devre arası transferleri kolay değil. Biz de kaliteli transferler yapmak istiyoruz. Bunlar da kolay olmuyor. Önemli transferler olacak.

Guilherme bize çok katkı sağladı. Satın alma opsiyonu bizde. Onu değerlendireceğiz.

Hocamızdan çok memnunuz. İyi bir ivme yakaladık. Artık bizimle özdeşleşti. Kendisiyle devam etmek istiyoruz. Uzun vadeli olmasını istiyoruz.

Taraftarlara mesaj...

Yeni Malatyaspor'un 27 bin kapasiteli bir stadı var. Taraftar ortalaması olarak 7. ya da 8. sırada yer alıyor. Ligde 3. sıradayız. Gelen taraftarlara teşekkür ediyorum. En büyük gücümüz taraftarımız. Stadyum dolduğu zaman bütün maçları kazandık. Onların gücü bizim için çok önemli. Bu yüzden stadyumun dolmasını istiyoruz.

Gelir-gider dengesine dikkat ediyoruz. Türkiye'deki büyük camialarımız borç batağı içindeler. Onlar da bizim için önemli. Bana göre bunlar lige kalite katan takımlar. Bu takımlar olmasa ligin kalitesi olmaz. Sonuçta futbol ailesi isek bunlar önemli. Ben bu adımın doğru bir adım olduğunu düşünüyorum. Borçlu kulüpler var evet ama borçlu olmayan kulüplere de teşvik olması lazım.

Senin için hazırladığımız haberler