Yeni Malatyaspor Başkanı Sumudica'nın Cinsel Taciz Yaptığı İddialarını Yanıtladı

Akın Ungan
09.02.2022 - 17:33 | Son Güncellenme: 09.02.2022 - 18:04

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Marius Sumuduca'nın cinsel tacizde bulunduğuna yönelik iddialar, Adem Büyük, Ljajic ve Mustafa Eskihellaç hakkında konuştu.

Yeni Malatyaspor Başkanı Sumudica'nın Cinsel Taciz Yaptığı İddialarını Yanıtladı

Süper Lig'de aldığı kötü sonuçların ardından kötü bir dönemden geçen Yeni Malatyaspor'da kriz yaşanıyor. Kulübün Başkanı Adil Gevrek, Marıus Sumudica'ya yönelik cinsel taciz iddialar, Adem Büyük'ün Sumudica'nın ardından göreve getirilerek hem futbolcu hem hoca yapılması, Beşiktaş ile Adem Ljajic ve Mustafa Eskihellaç'ın transfer görüşmeleri hakkında Radyospor'un Spor Kazanı Progamı'nda Özgür Sancar'a konuştu.

"Biz ona inanıyoruz"

Marius Sumudica'nın ardından göreve getirilen takımın kaptanı Adem Büyük hakkında konuşan Başkan Adil Gevrek, "Öncelikle tabii ki bu kararı verirken aramızda çok düşündük. Hoca olarak kimi getireceğimizi, bu ortamı kimin daha iyi idare edeceğini düşündük. Adem takımın kaptanı, futbolcusu. Böyle bir karar verdik. Biz ona inanıyoruz. İnanmasak zaten böyle bir şey yapmazdık." dedi.

"Birlik ve beraberliği ancak böyle yakalayabiliriz"

Adem Büyük ile ilgili yaptığı açıklamaya devam eden Gevrek, "Takımı toparlayacağına inanıyoruz. Böyle bir kapasitesi var. Hem futbolcu, hem hoca bunların hepsini bir arada götürür mü? Evet biz bunların hepsini düşündük. O birliği, beraberliği ancak böyle yakalayabiliriz." ifadelerini kullandı. Maç esnasında yapılacak oyuncu değişiklikleri için ise "Şu an sonuç olarak yardımcıları var. İyi yardımcılar aldık. Tabii ki bütün takımın sorumlusu Adem." dedi.

"Mustafa ile alakalı Konya ve Beşiktaş ile görüştük"

Mustafa Eskihellaç transferi için gerçekleştirilen görüşmelerden bahseden Başkan, "Mustafa ile alakalı Konya ve Beşiktaş ile görüştük. Konya'nın verdiği bir rakam vardı. Konya hemen istediği için bize çok cazip gelmiyordu. Oyuncu bizde kalacağı için Beşiktaş'ın teklifi biraz daha iyi. Sezon sonu isteniyor." şeklinde konuştu.

"Paraya ihtiyacımız olduğu için satabiliriz dedik"

Gedik, "Ama şunu söyleyeyim, bizim istediğimiz bir bedel var. Mustafa'nın ne edeceğini biliyoruz. Tabii ki bize şu an, bugün paraya ihtiyacımız olduğu için satabiliriz dedik. Sezon sonu tabii ki istediğimiz parayı alamayabiliriz ama bizim istediğimiz rakama en azından yaklaşırsa olabilir. Ama yaklaşmazsa o iş biraz zor olur. Çünkü bir ederi var. Transfer dönemi kapandı ama bu Mustafa için görüşmelerimizi etkileyen bir durum değil." ifadelerini kullandı.

"3 Milyonu bulamayacağımızı biliyorduk"

Mustafa Eskihellaç için istenilen parayı açıklayan Gevrek, "3 milyon Euro istedik ama 3 milyonu bulamayacağımızı biliyorduk. Biz belli bir yere geldik. Onlardan da bir teklif oldu. Yani ortada bir yerde buluşabiliz diye düşündük. Şu anda tam bir rakam konuşmak doğru değil. Ama biz Mustafa için 3 Milyon istemiştik, biraz daha indik tabii ki paraya ihtiyacımız olduğu için. Yoksa sezon başı da Mustafa'ya 1-1,5 Milyon Euro teklif geldi, vermedik." dedi.

"Ljajic gelmek istemedi"

Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan ve uzun zamandır yeşil sahaya çıkamayan Adem Ljajic için teklifte bulunduğu bilinen Yeni Malatyaspor'da Başkan Adil Gevrek, konu hakkında açıklama yaptı: "Beşiktaş ile Ljajic konusunda anlaşmıştık. Ama Ljajic gelmek istemedi ve transfer görüşmelerini kapattık."

"Bazı hareketleri eyvallah biliyorduk"

Marius Sumudica ile Kayserispor, Gaziantep FK ve Çaykur Rizespor takımlarında birlikte çalışan eski tercüman Oğuzhan Erdoğmuş'un, Sumudica'nın cinsel tacizde bulunduğuna dair açıklamaları hakkında konuşan Adil Gevrek, "Ben sadece şunu diyebilirim. Malatya'da çalıştığımız dönemde ne böyle bir şey duyduk, ne böyle bir şey gördük, ne de böyle bir şeye şahit olduk. Şimdi özellikle bunlar kolay iddialar değil. Bunlar çok ciddi iddialar. Ama Malatya tarafında evet Sumudica'nın açıklamaları, bazı hareketleri eyvallah biliyorduk. Ama biz araştırırken de böyle bir şeye rastlamadık. İlk defa bir tercüman böyle bir şey söyledi." dedi.

İlgini Çekebilir
Şok iddia: Sumudica futbolculara cinsel tacizde bulunuyordu!
Habere Git

"Şimdiye kadar niye konuşmadın?"

Cinsel taciz iddiası hakkında konuşmaya devam eden Gevrek, "İnsanın düşmanı olsa bile Allah korusun, bu tür şeyler hassas şeyler. İnsani olarak da herkesin ailesi var. O yüzden bu konu ile alakalı çok fazla bir şey diyemem. Ama Malatya ile alakalı şunu diyebilirim. Ne benzeri bir yaklaşımı, hiçbir şeyi görmedik. Görmediğimiz bir şeye de kalkıp, nasıl var diyeceğiz. Ama tercüman ile aralarında bir sıkıntı olmuş. Dışarıdan izleyen bir adam olsam, 'Arkadaş şimdiye kadar niye konuşmadın, niye bir şey demedin? Hani menfaatler karşılıklı olunca mı oluyor?' derdim." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Marius Sumudica hakkındaki taciz iddialarına yanıt verdi
Habere Git

"Bize gelmek için bize 100 kere telefon açtı"

Sumudica'nın "Bu takımı almam bir hataydı" şeklindeki açıklamasına cevap veren Adil Gevrek, "Malatya'ya gelmek için hoca bize 100 kere telefon açtı. Biz kimseyi zorla getirmedik. Bu takıma kesinlikle güveniyordu. Bu takım ligden düşerse lisansımı yırtarım diyen hocaydı." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler