Adil Gevrek'ten Trabzonspor'a yanıt! "İşin aslı öyle değil..."

27.01.2020 - 03:22 | Son Güncellenme: 27.01.2020 - 03:22

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Trabzonspor'un gün içinde kulüp resmi sitesinden yaptığı açıklamaya yanıt olarak değerlendirmelerde bulundu.

Gevrek'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Üzüntümüz var. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ertelenen maçla ilgili çok üzücü konuşmalar yapılıyor. Bizi üzen tarafı da bu. Sanki biz Malatya'da ölenlere umurumuzda değilmiş gibi maç oynansın gibi talebimiz olmuş. İşin aslı öyle değil. İşin aslı şu. Bizi federasyondan aradılar ve bu maçın ertelenmemesini istediler. Ve Trabzon'daki yabancıların gelmek istemediğini söylediler. Bizi üzen tarafı bu. Bunu bize söyleyen federasyon yetkilisi. Bizim Trabzon ile kardeşliğimiz var. Ne zaman gitsek oraya en güzel şekilde ağırlanırız. Aynı şekilde Trabzon geldiği zaman biz onları en güzel şekilde ağırlıyoruz. Bizim Trabzonspor taraftarı ve halkıyla hiçbir sıkıntımız yok. Ama bize federasyon tarafında 'Trabzon gelmek istemiyor' deyince bu bizi çok ciddi şekilde üzdü. Biz yoksa bu maçın ertelenebilir. Bu tür durumlarda maç ertelenmesi normaldir. Ama Trabzon'un gelmek istemediğini federasyon söyledi. Türkiye'de biz Süper Lig'deki tüm maçların ertelenmesini talep ettik. Bu acı sadece Elazığ ve Malatya'nın acısı değil diye federasyon yetkililerine söyledik. Ama şimdi maaalesef bugün bir başka kanalda hem şahsıma hem de Malatya'ya hakarete varan şeyler yapıldı. Hem de o kanala çıkıp yorumcu diyen insanlar oldu işi astarı bilmeden. Hakarete varan şeyler söylediler. İşin aslı o değil."

Ahmet Çakar: Futbol Federasyonu'ndan sizi kim aradı?

Adil Gevrek: Ama asıl işin püf noktası federasyon yetkilisinin 'Trabzon gelmek istemiyor' diyor. Bizim öfkemiz buna. Yoksa maç ertelenbilir. Ama Trabzon gelmiyor demesi bizi üzen taraf oldu. Federasyon çıkar bir açıklama yapar böyle bir şey söylemedi derse çıkar ismi açıklarım.

"Sizi arayan Hasan bey mi?"

Adil Gevrek: İsim vermek istemiyorum, ben kurum söylüyorum. En büyük isim bu. Bundan daha büyük isim olamaz. Evet 'biz aramadık' derse çıkar ismi açıklarız.

Senin için hazırladığımız haberler