Adım adım rekor gelişiyor... Haftanın teknik direktörünü de kovdular

Cüneyt Muharremoğlu
19.12.2022 - 17:01 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 19:35

Adıyaman FK, teknik direktör kovma rekorunu geliştirmeye devam ediyor. 10 gün önce getirilen ve geçen haftanın teknik direktörü seçilen Süleyman Bilgin ile yollar ayrıldı.

Adım adım rekor gelişiyor... Haftanın teknik direktörünü de kovdular

Nazım Türknas/ Ajansspor

Adıyaman FK yönetimi ilginç bir rekora imza attı. 2021 ve 2022 yılları içerisinde Türkiye'deki profesyonel liglerinin en çok teknik direktör değiştiren kulübü unvanını alan Adıyaman FK, 10 gün önce anlaştığı  Süleyman Bilgin ile ilişiğini kesti.

Haftanın teknik direktörü seçildi

10 görevde kalan Bilgin yönetimindeki sarı-yeşilliler, geçen hafta Pazarspor’u 4-0 yendi. İkinci maçında Fethiyespor ile 1-1 berabere kaldı. Süleyman Bilgin geçen hafta kendi grubunda haftanın teknik direktörü seçildi.

Süleyman Bilgin görevine son verilince isyan etti

10 gün çalıştıktan sonra görevine son verilen teknik direktör Süleyman Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yönetimin kararına isyan etti.

İlgini Çekebilir
Adıyaman FK Başkanı Sait Aybak Kulüpler Birliği Başkanlığına aday oldu
Habere Git

Bilgin: Kabul edilemez bir durum

Bilgin, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum, ortada herhangi olumsuz bir durum yok iken kulüpten ayrılmamız kabul edilemez bir durumdur" dedi. 

"Bana yapılanları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum"

Adıyamanspor FK'nın yollarını ayırdığı teknik direktör açıklamasına şöyle devam etti: "Asıl üzüldüğüm nokta ise teknik ekibimdeki arkadaşlarımın 2. sözleşmeden dolayı bu sezon mağdur olmalarıdır. Kulüp kaleci antrenörü durumundan dolayı ceza aldığı için ekibimdeki kaleci antrenöründen rica edildi, bizde bize verilen vaatler doğrultusunda kabul ettik. Gelinen bu noktada bana ve ekibime yapılanları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum!"

Bilgin'den TFF'ye çağrı: Teknik direktör statüsü değişsin

Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çağrıda bulunan Bilgin, "TFF’ye çağrımdır, teknik adam statüsü değişikliğinin hayata geçirilip bu mağduriyetlerin giderilmesi gündeme alınmalıdır" diye konuştu. Bilgin ve ekibinin sezonun sonuna kadar bir takımda daha çalışma şansı bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Türkiye’nin en çok teknik adam değiştiren kulübü!
Habere Git

Bir teknik direktör 1 sezonda iki takımda görev yapabiliyor

Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı'nın 6. Maddesi'nin 5 fıkrası şöyle: Teknik adamlar aynı sezon içerisinde en fazla iki kulüp adına tescil edilebilirler. 

Başkan Sait Aybak rekora koşuyor

Adıyaman FK'nın başkanlığını gıda sektöründe çıkış yapan Sait Aybak yapıyor. 4 yıllık bir profesyonel lig mazisi bulunan Güneydoğu kulübü, 2021 ve 2022 yıllarında 17 kez teknik direktör değiştirdi. Cüneyt Dumlupınar ve Erol Kapusuz 2’şer kez görev alırken, Ceyhun Müderrisoğlu 116 gün ile en uzun süre, Uğur Balcıoğlu ve Ergün Işık ise sadece 9 gün ile en kısa süre Adıyaman FK’yı çalıştıran isimler oldu. Levent Kartop'la yolların ayrılmasından sonra Süleyman Bilgin göreve gelmişti. Bilgin'in Adyaman FK'daki ömrü de 10 gün sürdü. Adıyaman FK 20 takımlı 2. Lig Kırmızı Grup'ta topladığı 20 puanla 13. sırada.

Senin için hazırladığımız haberler