Adis Jahovic transfer sürecini değerlendirdi

16.07.2019 - 00:02 | Son Güncellenme: 16.07.2019 - 00:02

Adis Jahovic transfer sürecini anlattı! Evkur Yeni Malatyaspor'un forvet oyuncusu Adis Jahovic, transfer süreci hakkında beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu.

Jahovic'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Transfer nasıl gerçekleşti?

Sergen hocayla telefonda konuştum. Onunla çalıştığım için stilini biliyorum ve çok fazla zorlanmadım. Hemen evet deidm ve geldim.

Konyaspor'da istediğin performansı sergileyebildin mi?

Öncelikle performanstan öte elimden gelen her şeyi veriyorum. Ben profesyonel oyuncuyum. Tabii Göztepe'de gösterdiğim pğerformansı  Konyaspor'da göstermemiş olabilirim ama bunun değişik faktörleri var. Hoca değişikliği, değişik oyun anlayışı buna neden olan faktörlerden biriydi.

İki takım arasındaki performans farkı neydi?

PTT ligine çıktıklarımızda Tamer hoca geldi. Ofansif anlamda etkin nedenlerden biri oldu. Konyaspor'da biraz daha defansif oynadık.  Sergen hoca gelince Sergen hoca zamanında da 6-7 gol attım. Onun futbol anlayışı ofansif.

Konyaspor taraftarı hakkında?

Performansa bazı şeyler olabiliyor bunu normal biliyorum. Konyaspor taraftarı ben sevmiyor diyemem ya da daha fazla seviyor diye değerlendirmem. çünkü şimdi Göztepe'de biz farklı bir dönemden geçtik. Özellikle son dakikada attığım golle lige çıkmamıza neden oldu. O yüzden onların sevgisi başkadır diyebilirim.

Sergen hocayla beraber ligde neler yapabileceksiniz?

Çok iyi hazırlanmamız gereken bir sezon olacak. Öyle de yapıyoruz. Hocanın takım oyununu özellikle benimsememiz lazım ve uyum sağlamamız lazım. Bunu altığımız taktikte hiçbir sorun olmayacaktır. Malatyaspor için bir tarih sayfası açmayı planlıyoruz gruplara kalarak.

Sergen hocayla senin oyun anlayışın uyuyor mu?

Uyuyor. Çünkü Konyaspor'da kısa süre içerisinde bu sistemi görme şansım oldu. Bizden sonra Alanaspor'a gitti orada da uyguladı sistemini. Bu sistemi hemen benimsersek bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

 Çalıştığı hocaları nasıl değerlendiriyorsun?

Türkiye'ye geldiğim zaman Okan hocayla beraber başladım. Taner hocayla, Sergen hocayla, Rıza hocayla çalıştım. Hiçbirine kötü bir şey söylemem çünkü yok. Sadece aralarındaki oyun farkı kimisi defansif oynuyor kimisi ise daha ofansif oynuyor. Ama benim en çok hoşuma giden oyun tarzı Okan hocanın Tamer hocanın ve Sergen hocanın oyun anlayışı. Ofansif anlamda.

Okan hocanın Başakşehir'e gitmesi hakkında...

İnşallah Okan hocanın istediği her şey olur. Sonuçta iyi bir hoca. Beraber çalışma fırsatı buldum. Transfer olduğunda aradım başarılar diledim. Başarılı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü daha kaliteli oyuncularla çalışacak. Zannediyorum ki başarılı olacak.

Yeni Malatyaspor'un Avrupa macerası hakkında ne düşünüyor?

Tabii ki gurur verici bir şey. Daha önce Sarajavo takımıyla yaşamıştım bu duyguyu. Önemli bir sınav olacak. Gururdan öte iyi bir sonuç almamız gerekecek. Amacımız gruplara kalmak ve şu 3 maçı yenip gruplara kalmak önemli olan bu.

Yeni Malatyaspor'un gol problemi hakkında ne düşünüyor?

Sergen hoca beni getirdiyse istediği aradığı kaliteyi beraberimde getireceğini düşündü. Aynı performansı her sene gösteremiyorsun. Ama ben biliyorum ki bu sene iyi bir performans sergileyeceğiz.

Beğendiği golcü oyuncu var mı?

Santfor olarak sorduğunuzda benim full diyebileceğim mesela Diagne'nin ne kadar gol attığını biiyoruz ceza sahası içinde. Ama full bir oyuncu mu benim için diyemem. Bana göre fule en yakın oyuncu Burak Yılmaz'dır. En beğendiğim oyuncu ise Adem Ljajic onun yanında Visca var Robinho var. Ljajic'in kalitesi araya sıkıştırması ve topla çıkması bana göre en kaliteli oyuncudur.

En zorlandığı defans oyuncusu?

Geçen sene hatta benim takım arkadaşım oldu Kadu. Beni de sakatlayan o oldu Konyaspor'dayken. Nerede yakalasa vurdu bana. Kontrolsüz girişleri de oldu. Yani sayabileceğim Luyindama ve Skrtel.

Sarı kırmızı renkler favorin mi?

Makedonya'da başladığım takımda sarı kırmızıydı. Makedonya milli takımı da öyle. Belki de bu bana şans getiriyor diyebilirim.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler