Adnan Bali kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

08.11.2020 - 22:50 | Son Güncellenme: 08.11.2020 - 22:50

Adnan Bali kimdir, kaç yaşında? İstifa paylaşımı sonrası Berat Albayrak’ın yerine kim gelecek sorusu merak konusu oldu. Mehmet Şimşek, Ersin Özince ve Adnan Bali isimlerinin öne çıktığı iddia edildi. Peki Adnan Bali ne iş yapar, yeni maliye bakanı mı olacak? İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından istifa paylaşımı geldi. Albayrak yerine göreve kim gelecek sorusu merak konusu olurken, Adnan Bali yeni maliye bakanı olabilir iddiası da gündeme geldi. Peki Adnan Bali kimdir, kaç yaşında?

ADNAN BALİ KİMDİR?

Adnan Bali, (d. 1962, İslahiye, Gaziantep), Türk bankacı.

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun olmuştur. 1986'da Türkiye İş Bankası'na 1986 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Ersin Özince'nin yerine, Genel Müdür olarak atanmıştır.

SON DAKİKA: BALİ İDDİALARI YALANLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa paylaşımı sonrasında bakanlık görevine getirileceği iddia edilen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, iddiaları yalanladı.

Linkedin hesabında adına açılan sosyal medya hesaplarındaki açıklamaların doğru olmadığını, Linkedin'den başka sosyal medya bir hesabı bulunmadığını belirten Bali, Bloomberg HT'ye de söz konusu iddiaların gerçek olmadığını söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler