Adnan Dalgakıran: "Gitmek isteyen oyuncuya kal demeyiz"

25.03.2020 - 19:07 | Son Güncellenme: 25.03.2020 - 19:13

Beşiktaş İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran Tivibuspor'da açıklamalarda bulundu. Peki Dalgakıran, corona virüs sebebiyle liglerin ertelenmesi hakkında neler söyledi? Dalgakıran, ertelenen liglerin gidişatı hakkında ve futbolcuların sözleşmeleri, transfer durumu gibi konularda da konuştu. Beşiktaş'ta mali durumlar nasıl? UEFA açıklaması...

Adnan Dalgakıran: "Gitmek isteyen oyuncuya kal demeyiz"

Beşiktaş İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, Tivibu Spor'da yayınlanan programda Sinem Ökten'e açıklamalarda bulundu. Dalgakıran, liglerin durumu, play-off sistemi, oyuncuların sözleşmesi ve koronavirüs salgını ile ilgili neler söyledi? işte detaylar...

"Hepimiz bu beladan kurtuluruz diye ümit ediyoruz"


"Dünya büyük bir felaketle karşı karşıya. Bütün ülkeler bu salgınla mücadele ediyor. Hepimiz bu beladan kurtuluruz diye ümit ediyoruz. Bu sorunu sadece bizler yaşamıyoruz. Ligi en son erteleyen ülkerden biriyiz. Bu noktada diğer ülkerlerle karar verici bir unsur var. O kararlara birlikte uymakla mükellefiz. Türkiye'de Futbol Federasyonu, Avrupa'da da UEFA adaletli bir karar oluşturulabileceğini düşünüyoruz. Biz bu aşamada başkanla toplanıp kendi görüşümüzü ve bakış açımızı da oluşturacağız. Ama şu an bu konuyu gündemimize almadık."

Bu süreç gelirleri nasıl etkiler?

"Bu virüs daha önce spor camiasını vuran bir şey değil. Bütün ülkeler önlemler alıyor. Paketler açıklıyorlar. Türkiye'de de öyle. Burada herkes çok ciddi fedakarlıkalr yapacak. Çok ciddi salgın ortam içerisinde toplu, seyir toplu mücadele olan yerlerin büyük bir hızla toparlanıp eski haline döneceğini düşünmek saflık olur. Bir takım fedakarlıklar yapılacak. Futbolcular tarafından da yapılmak zorunda. Bunlar zamanı geldiğince konuşulacaktır. Kulüplerine eski gelirlerini beklemek mümkün değil. Avrupa'nın hiçbir yerinde böyle olmayacak."

Ligler oynanmazsa ne gibi bir yol izlenebilir?

"Şahsi görüşümü söyleyebilirim. Son 5 yılın ortalaması alınarak UEFA'ya gidecek takımlarlar belirlenebilir. Şartlar müsait olmuşsa 3-4 ay sonra belki hızlı bir play-off mücadelesi verilebilir. Bunun dışında aklıma başka alternatifler gelmiyor. Her şey mümkün olabilir. Olabilecek an adaletli davranışın sergilenmesi gerekiyor. Kulüpler birbirlerine karşı çok hararetli ve incitici tartışmalar yaratıyor. Biz hala bu tarz da hareket edersek ne bu spor camiasına yakışır ne de bundan doğru sonuçlar alabiliriz. Bence en doğru kararları alacağımızı düşünüyorum."

Kontratlar ile ilgili bir çalışma var mı?

"Şu anda uzun bir süre ligin oynanmayacağını görüyoruz. Beşiktaş büyük bir kulüp, gitmek isteyene kal diyemeyiz. Gitmek isteyene her türlü kolaylığı gösteririz. Durum ortada. Onlarında aileleri var, yapmak istedikleri şeyler var, endişeler var. Bunların hepsini masaya koyup uzlaşabiliriz. Kulüplerin bütçesi ister istemez daralacak. Bu bütçelere de kulüpler uymak zorunda, uymazlarsa ağır cezalar alacak. Dünyadaki daralmayı gördüğümüz zaman bunlar mutlaka bugünden farklı çözümlere kavuşturmak zorundayız."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler