Adnan Dalgakıran'dan teşvik primi açıklaması!

11.03.2020 - 15:44 | Son Güncellenme: 11.03.2020 - 15:58

Teknik direktör Mesut Bakkal'ın teşvik primiyle ilgili ifadelerine Beşiktaş'tan yanıt geldi. Kulübün İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran bu konu hakkında neler söyledi? Hukukçular, Mesut Bakkal'ın açıklamaları sonrası nasıl bir yol haritası izleneceğini anlattı.

Adnan Dalgakıran'dan teşvik primi açıklaması!

Beşiktaş İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, teknik direktör Mesut Bakkal'ın teşvik primi itirafları için Ajansspor'a konuştu. Adnan Dalgakıran, teşvik primi için neler söyledi? Hukukçular bu konuda ne diyor? Talimat, geçmişe dönük işletilebilir mi? Tüm bu sorular yanıt buldu. Detaylar ve sıcak gelişmeler haberimizde...

ERDAL CÖMERT

Adnan Dalgakıran, "Yıllar önce yaşanan olayları bu dönemde vicdanlarını rahatlatmak için anlatarak o dönemlerin karanlığına ışık tutanlar olduğu gibi gelecekte de bu günlerde yaşanması muhtemel hadiselere tedbirler almak için neden duruyoruz? Geçmişin geleceğe aynen aktarılmasını önlemek bu dönemin tüm futbol yöneticilerinin asil görevi olmalı. Şaibesiz tertemiz bir ligi çocuklarımıza bırakmaktan daha önemli ne olabilir ki?" dedi.

Mesut Bakkal ne demişti?

Bakkal, 'Mesut Bir Adamın Hikâyesi' isimli kitabında 1986-87'de 1-1 biten Beşiktaş-Denizlispor maçından sonra siyah beyazlılar puan kopardılar için Galatasaray'dan 2'şer milyon lira prim aldıklarını itiraf etti.

Galatasaray şampiyon olmuştu

Galatasaray, 1 puan farkla mutlu sona ulaşarak, 14 yıl sonra şampiyon olmuştu.

Avukat Dilbaz: “Talimat geriye dönük işletilemez”

Öte yandan Ceza hukukçusu avukat Mikail Dilbaz, Bakkal'ın itirafları sonrası geriye dönük bir yaptırımın söz konusu olmadığını söyledi.

"Değişiklik geçmişe dönük uygulanamaz"

Dilbaz, "33 yıl önce suç sayılmayan bir eylemi, yıllar sonra talimat değiştirerek suç unsuruna dönüştüremezsiniz. Talimatta yapılan ve zaman aşımını ortadan kaldıran değişiklik geçmişe dönük uygulanamaz. Ceza hukukunda da geri işletme aleyhte olmaz, lehte olur. Dolayısıyla talimat, değişikliğin yapıldığı tarihten itibaren bugünü ve yarını kapsar" dedi. (AJANSSPOR ÖZEL)

Senin için hazırladığımız haberler