Adnan Dinçer'den iddialı söz: Milli Takım'ı 6 ayda ayağa dikerim

02.12.2017 - 10:32 | Son Güncellenme: 02.12.2017 - 10:32

Ünlü spor adamı Adnan Dinçer'in hayatı belgesel oldu. Pek çok ünlü ismin katıldığı belgeselin galasında Türk futboluyla ilgili olarak konuşan deneyimli futbol adamı, "Milli Takım'ı 6 ayda ayağa dikerim. Benimle aynı yaşta olan Lucescu'yu milli takımın başına getiriyorlarsa ben haydi haydi yaparım" diye konuştu.

75 yaşındaki Adnan Dinçer'in hayatı Bilgi Üniversitesi'nden  Emre Karakuş, Can ve Cem Gezgör kardeşler tarafından  tarafından belgesel hale getirildi. 3 buçuk senede tamamlanan belgeselin galası geçtiğimiz 12 Kasım 2017 Pazar günü Kadıköy, Baba Sahne'de yapıldı.

Çekimler sırasında Eski Federasyon Başkanı Kemal Ulusu, Abdullah Avcı, Sinan Engin, Sefa Sirmen, Hıncal Uluç, Erman Toroğlu ile ve birçok başka tanınmış ismin Adnan Hoca ile ilgili görüşleri alındı. 

Konuyla ilgili olarak duygularını anlatan Adnan Dinçer, "Film bittiği zaman gözlerim doldu. İzleyenler ayakta alkışladılar. Konuşurken de çok duygulandım. Beni unutturmaya çalışanlara, bir Adnan Dinçer var dedim." diye konuştu. 

Menajerlik sistemi çok kötü bir sistem

Büyük futbol adamı Adnan Dinçer, Türk futbolunun geleceği ile ilgili sorumuzu da şöyle yanıtladı: "Menejerlik sistemi çok kötü bir sistem. Menejerler önümüzü kesiyor. Benim istemediğim bir oyuncuyu kimse takıma sokamaz. Bugün oynadığımız futbol benim oynattığım futboldan çok geri. Cumhurbaşkanı görev ve yetki versin Milli Takım'ı 6 ayda ayağa dikerim. Benimle aynı yaşta olan Lucescu'yu milli takımın başına getiriyorlarsa ben haydi haydi yaparım" diye konuştu.

Adnan Dinçer kimdir?

Hürriyet.com, Adnan dinçer'i şu cümlelerle tanıtmış: 
Adnan Dinçer, Türk teknik direktör, eski futbolcu, öğretmen-akademisyen, yazar. UEFA Pro Lisansa sahip Adnan Dinçer, taktik bilgisinin yanı sıra, bütçesiz takımlarda yaşadığı başarılar ve alt yapıdan çıkardığı futbolcularla bilinir. Türk futboluna imza atmış bir çok oyuncuyu bulup çıkartan, yetiştiren hocadır. 
Beşiktaş özkaynağı dendiğinde akla gelen dönemin, Serpil Hamdi Tüzün ile birlikte mimarıdır...

Rahmetli Bobby Robson'ın kankasıydı...

***

Wembley'de Robson'ın, kulübeye oturtup İngiliz gazetecilerin "kim" sorusuna "Türk yardımcım" dediği bilgedir...

Derwall'in "Adnan sen dünyanın en iyi 10 teknik direktöründen bir tanesisin." cümlesini kurduğu teknik adamdır...
Antalyaspor'u üç kez Süper Lig'e çıkartan ve ardından sürekli kovulan vefa(!) adamıdır...

Rüştü Reçber'in Antalyaspordayken hocasıdır...

***

Rüştü kaza geçirdikten sonra doktorların "Rüştü futbol oynayamaz hem fiziksel hem de psikolojik olarak imkansız" cümlesine isyan eden, "Hayır! Rüştü oynayacak Türk futboluna damga vuracak" diyen idealisttir...

***

Beşiktaş'ın raporlara inanarak reddediği Rüştü'yü, Fenerbahçe'ye götüren, daha sonra Rüştü'ye kefil olup 10 bin liralık teminatın altına imza atan şahane insandır...

***

Gün bugündür halen o doktorlarla konuşmayan gururlu kişiliktir...
Tanju Çolak'ı daha adını söyleyemeyecek kadar utangaçken "benim adım Tanju diye bağıracaksın ve herkes senin adını duyacak" diyerek motive eden, sonrasında Türk futboluna kazandıran eğitmendir...

***

Ali Şen'in "Hoca sen tartışmasız bir numarasın. Biraz yamuk adam olsaydın şuan en iyi takımları çalıştırıyordun" dediği düzgün adamdır...

***

Rıza Çalımbay'ı babasından kaçırarak antremanlara götüren, özel olarak ilgilenip üç tur fazla koşması için elinden tutup tek başına antreman yaptıran gerçek bir babadır... (Kartalbakisi.com)

Senin için hazırladığımız haberler